ТЕЦ "Бобов дол" излезе на протест

Работниците недоволстват срещу съкращения
Обновена: 5 авг 2013 15:01 | 5 авг 2013 15:00,
17
ТЕЦ "Бобов дол" излезе на протест
Снимка: архив Булфото

На мълчалив протест по време на обедните си почивки излязоха работници от ТЕЦ "Бобов дол" за първи път днес в двора на предприятието. Те са несъгласни със съкращенията в централата и намаляването на заплатите им.

186 души от работещите в ТЕЦ-а около 1000 души вече са получили предизвестията си за съкращение. Те ще бъдат освободени в периода от 15 август до 15 септември. Готви се и намаление на работните им заплати с 20 на сто със задна дата от 1 юни. Те се оплакаха, че напоследък не получават редовно и възнагражденията си.

Ръководството на ТЕЦ-а остана изненадано от протеста заради вече подписаните заповеди за съкращения. Изпълнителният директор на централната Владимир Владимиров увери, че има споразумение с Българския енергиен холдинг, централата в Бобов дол да бъде натоварена максимално през следващите няколко месеца.

Владимиров каза, че освен това 20-процентно съкращение на персонала, други не се предвиждат. Той обоснова съкращенията с намаления обем на работа. ТЕЦ-ът в момента работи само с един от енергоблоковете си. Владимиров напомни, че НЕК дължи на централата около 10 милиона лева, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
очевидец преди 10 години
ОРЕШАРСКИ какво ще направиш сеге как ще защитиш Енергетиците!Някога там беше добре заплатите бяха малки но се даваха и допалнителни и бяха добре но и за ЧЕРВЕНИТЕ имаше!А и МАЯ МАНОЛОВА се оближи яката а сега уж ги защетава и иска даим помогне!Можеби търси отново да изяде медеца на ТЕЦА!А каде се скри РУМЕН ОВЧАРОВ наи големеят виновник!Никои нему потърси сметката.
15
0
 
2
 
! Отговори
Стоичччко преди 10 години
Накой знае ли колко са енергетиците и колко са лапачите "ЕНЕРГЕТИЦИ" и колко са ПЕРАЧИТЕ на "'ток'" в тази централа?
14
5
 
3
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Само да запитам - някой чувал ли е колко е заплатата на хората там ?
13
3
 
9
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Само да не цъфнете сега в София..нали давахте шанс на Орешарски.. стойте си там не ни трябвате тук!
12
1
 
9
 
! Отговори
SSS преди 10 години
Те обещаха нови 250 000 безработни до края на мандата си ...... вижте как си изпълняват програмата това експертно правителство. Къде е говорителя на правителството Станишев, стажанта без трудовия стаж да даде брифинг как се изпълнява социалната програма, съживяване на икономиката ни ..... БРАВО социалисти
11
1
 
11
 
! Отговори
catenaccio преди 10 години
сега разбрах!за да има 250 000 нови работни места, трябва да се освободят 250 000 работни места, т.е. остават 249 814. Дерзайте, другари!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Почна се. Като не става с протести наред са стачките. Ако не стане със стачки ще има и пушки.
9
0
 
9
 
! Отговори
Гошо тарабата преди 10 години
Ето така другарите намират нови работни места! Точно като в комунистическия ТЕЦ БОБОВ ДОЛ, собственост на червената енергийна мафия!:):):):):):)Ама вие чугунените тикви може да им вярвате колкото си искате, зер само вие останахте, да им вярвате.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До dd ковачки не плащаше на работниците или със закъснение и при боико нещаснико и тогава ли беше виновен орешарски а герберска ... и да знаеш работим там чисто просто ковачки е поредния ненаситен олигарс които си прави всичко независимо че е незаконо това е българия държава на безаконието
7
2
 
13
 
! Отговори
dd преди 10 години
Давай Орешаро .... до обещаните 250 000 работни места предизборно, ще ти е тежичко! Безидейни създания. Сега, най-вероятно, ще са виновни други държави и прочие ... позната, родна картинка!!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се притеснявайте! Станишко ще ви оправи! Просто изчакайте 250 хилядите нови работни места, които човека обеща! И пак да гласувате за него!
5
9
 
4
 
! Отговори
varg преди 10 години
Да благодарят на Америка за това.
4
0
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Това са близо 20% от хората в централата.Лошо
3
7
 
18
 
! Отговори
бой по канчето преди 10 години
това е логичния резултат от некадърните напъни на правителството да угоди на малка част от избирателите си като намали тока с ДО 5%, а УВЕЛИЧИ цената на въглищата, при положение, че са основна суровина за производство на електроенергия в BG - противно на всякаква логика, е затова пък много скоро ще има неизбежно увеличение на цената на тока и тогава дупе да ни е яко, освен ако не ги изринем с лопати, ОСТАВКА червени нагли твари!!!!!!!!!!
2
6
 
31
 
! Отговори
БайМиле преди 10 години
Ето ги новите работни места оваций за другаря Орешарски!!!
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"186 души от работещите в ТЕЦ-а около 1000 души вече са получили предизвестията си за съкращение."по-нескопосано не можахте ли да го обшсните.