Вигенин: Ангажираността към младите е инвестиция в бъдещето

На 12 май се отбелязва Международният ден на младежта на ООН
Обновена: 12 авг 2013 20:56 | 12 авг 2013 20:02, Елка Василева
18
Вигенин: Ангажираността към младите е инвестиция в бъдещето
Кристиан Вигенин. Снимка: архив, Булфото

"България има интерес от връщането на млади хора с квалификация, познания и амбиция за развитие. Особено във времена на криза имаме нужда от можещи, инициативни, динамични и мотивирани младежи, за да вървим напред", заявява министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

Цитиран от МВнР по повод Международния ден на младежта на ООН, който се отбелязва на 12 август, Вигенин подчертава, че за правителството ангажираността към младите хора е инвестиция в бъдещето. Затова и справянето с младежката безработица - сериозен проблем в целия ЕС, е основен приоритет за нас, отбелязва външният министър.

Международният ден на младежта тази година се чества под мотото "Младежка миграция: Движещо напред развитие". Най-активно напускат страната хората на възраст 20-39 години. Те са 51 процента от напусналите България през миналата година, се посочва в съобщението.

"Младите са значителна част от мигриращите в глобален мащаб хора. Въпреки че този процес предлага нови възможности и допринася за развитието на общностите и обществото като цяло, той може да води и до рискове и да поставя хората в ситуации като дискриминация или експлоатация", се казва в съобщението.

В него се отбелязва и политиката на МВнР за отваряне на вратите на институцията за млади и компетентни специалисти и за създаване на стимулиращи условия за тяхното кариерно развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
catenaccio преди 10 години
не знам само, дали тези 250 000 нови работни места ще стигнат за наплива от желаещи да се върнат в милата ни, социалистическа татковина
15
0
 
5
 
! Отговори
мм преди 10 години
До Стоянзабрави да споменеш и развъждането на млади меринджеи.
14
0
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
И какво правите за да върнете младите хора в България, единственото което се вижда е целенасоченото съсипване, ограбване и потурчване на страната ни...не ви е срам да изсъхнете като червеи на припек...*** антибългарски...
13
0
 
3
 
! Отговори
Votev преди 10 години
Ne e vazno kakvo kazva,vaznoto e da se pokazva.Naroda triabva da svikva da jade govnata koito sam si zabarkva
12
0
 
3
 
! Отговори
Sergov преди 10 години
Vaginin, ti se genij
11
0
 
2
 
! Отговори
Vaginin преди 10 години
Te shte se varnat i davat za darzavata,ama tia ne moze da im zaplati dostoino truda.S tazi iztarkani prizivi veche mladite ne kalvat.Estestveno,che shte e dobre i za vas,shte se krade povechko
10
1
 
16
 
! Отговори
Виктори преди 10 години
Др. Вигенин, помогнете ми - синът ми е дискриминиран и жестоко експлоатиран в САЩ. Работи в Дурасел и тези гадни монополисти му плащат мизерни 96 000 долара годишно. Помогнете ми, намерете му работа той ще се върне. Сигурна съм, че работните места, които ще откриете, ще са много по-добре платени.
9
0
 
14
 
! Отговори
Избягал в USA преди 10 години
Другарю комунист, ти нормален ли си????
8
0
 
14
 
! Отговори
honestly преди 10 години
голяма мисъл, голяма оригиналност!!! къде го намериха тоя толко умен министър,беееееее
7
0
 
13
 
! Отговори
око преди 10 години
От първия ден се опитвате да дадете път на младия пеевски, не ви вярваме мошеници!
6
1
 
12
 
! Отговори
До Божо преди 10 години
колкото сергея имаше преди 2011 ;)и на този от работа за държавата няма да му остане време за деца преди да навърши 45г.!
5
1
 
28
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Единствените, които може да проявят някакво желание да се върнат ще са пенсионери. Докато е млад и може да работи, всеки би предпочел да остане там, където получава до 10 пъти повече, животът е спокоен и парите му стигат, без да се чуди колко дена от месеца ще гладува, за да си плати сметките. България не е такова място заради вашата крадливата и мързелива комунистическа пасмина, "другарю" Вигенин!
4
1
 
23
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
И как ти и групичката ти ще стимулирате малдите хора стига си говорил глупости седи и гледай мача мн мн не коментирай
3
1
 
12
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
хаиде сега да видим дали ще разберем,на 12 май или на 12 август
2
1
 
22
 
! Отговори
Про преди 10 години
През последните 20 години усилено се работи в една насока-развитие и квалификация на младите хора. Използва се всичко възможно и невъзможно да се изпратят в различни световни дестинации, за да трупат умения и опит, който в България е невъзможно да се придобие.
1
1
 
23
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Колко деца имате , другарю Вигенин ???