Студентски пърформанси: "Не на червеното!"

Младежи блокираха пешеходни пътеки из столицата
5 ное 2013 14:55,
85

Снимка: Булфото

За пореден ден студенти поискаха оставката на правителството. Със скандирания: "Не преминавайте на червено" и "Не на червеното" те блокираха за по няколко минути пешеходни пътеки на улиците "Граф Игнатиев", "Г. С. Раковски", "Славянска", "Стефан Караджа" и "6-и септември".

Със своеобразния си пърформанс те се спряха и пред Министерството на земеделието и храните, където също поискаха оставката на правителството.

Вече 13 дни продължава и постоянната окупация на Ректората на СУ "Св. Климент Охридски". Денонощната окупация продължава и в УНСС. В останалите висши училища протестът остава, но само в отделни аудитории.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Ззз преди 10 години
Пак някой ги използва и този някой е партия ГРОБ
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа, силна лява. Да взема от работещите и да дава на безработните, *** и пенсионерите
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно време сред студентите в СУ е имало 50-100 комуниста и те са се смятали че са по-умни, и по-будни от останалите. Та комунистите се познават по номерата..........
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Там където другите не успяват,успяват студентите!Успех днешни будители!
58
3
 
6
 
! Отговори
в червени дрехи преди 10 години
Тези студенти, след като казват не на червеното, защо самите те бяха облечени в червени дрехи фланели и панталони?
57
1
 
10
 
! Отговори
до 61 преди 10 години
Лукановата зима беше резултат от действията на същите хора, които организират и днешните перформанси. Вероятно си спомняш, че Лукановата зима свърши преди да е свършила зимата, веднага след като успяха да овладеят властта. А млякото и колбасите заляха дефицитния доскоро пазар, само че с вкус на тебешир, съответно - на ***, и не вече не помня с колко пъти завишени цени.
56
5
 
2
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До 12 човека Еми накрая ще дойде горският, ще им удари по 5 тояги и те сами ще избягат като бит ... на подскоци.
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредното представление на "Цирк дьо Капитал", кой ще ви е следващият "перформанс" за да се правите на интересни и да поддържате изкуственото медийно внимание - да си направите ритуално харакири?
54
2
 
10
 
! Отговори
Ко преди 10 години
До Avenir:Изключвам, че не си си пил хапчетата. Какво означава, че протестиращите не се интересували нито от ГЕРБ нито от който и да е. Какво предлагат тези Ентелигенти? Оставка.. А какво след това? Понеже те са много Ентелегентни, си мислят, че останалите се пускат по пързалката. Да предложат нещо по-добро. Като не могат да се скрият в миша дупка и да мълчат.
53
4
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Морала на дребните хулигани от СУ,Поразително съвпада с морала на ГЕРБ и Офшорналиев : - Чрез наглост, към висок морал!КАКВО КАЗВАТ ЗА МОРАЛА ПО-УМНИТЕ ОТ НАС- Моралът за болшинството хора е система за осигуряване на собствената правота. Р. Музил- Моралът на всеки човек има своята обратна страна, която той не показва без нужда, и доколкото е възможно я прикрива с гащите на благоприличието. Г. ЛихтенбергА и- Моралът лесно се подменя с целесъобразност. В. КонстантиновКоето и виждаме в СУ!!!.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредно доказателство, че зад студентите стоят мрежата на либералните НПО-та и тинк-танкове и хора от кръга "Капитал"...само кръгъл *** може да поддържа тази измислена неолиберална доктрина за свободния пазар, която видя сметката на България за 20-на години..България има нужда от силна лява партия, която да възстанови нарушеното социално равенство и да въведе СПРАВЕДЛИВОСТ!
51
2
 
16
 
! Отговори
hahah преди 10 години
Колко са ни глупави част от студентчетат. Сега остава и да завикат "Кой'т не скача е чЪрвен"
50
2
 
17
 
! Отговори
12 човека преди 10 години
Тези анархисти се появиха към 13.00 часа на Графа и Раковски. Бяха точно 12 човека. Целта им беше да плашат гражданите и да всеят суматоха. Присъстващите граждани ги осмиваха и им се подиграваха. С такива глупави опити да задръстят пресечката, те никога няма да успеят да свалят правителството на Орешарски. Само настройват гражданите срещу себе си!
49
1
 
11
 
! Отговори
Грую преди 10 години
Сега очаквам (след първите "първорманси"), поредното "уникално" нещо, което ще измислят, и което също правихме преди 15 години - "забранен ляв завой" и табела В22Четете история, умни и интелигентни протестиращи, иначе ставате за смях.
48
5
 
15
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Студентите са меко казани жалки, а най смешни са със заплахата, терминал-1,2 щели да заминат, а да ги питаш с кака специалност са? защото ако са програмисти добре, но другите? та те важат само в България, навън са кръгла нула.
47
1
 
3
 
! Отговори
Voltaire преди 10 години
Студенти, забравяте, че сте общност и като такава трябва да взимате решенията с консенсус. Независимо дали се харесва на някого или не. Рано или късно ще поемете на раменете си бъдещето на родината под съпроводите на Gaudeamus igitur. Последния стих от който е: Pereat tristitia, Pereant osores. Pereat diabolus, Quivis antiburschius Atque irrisores.Бъдете единни и честни, това е пътя към светлото бъдеще.
46
5
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
СТУДЕНТИЕ НЕ ЛЪЖАТ...- "Партия няма да правим!"ТАКА Е...: - НЯМА КАК ДА ИЗЛЪЧАТ ЛИДЕР... КАТО ИМ Е ПЛАТЕНО ДА РАБОТЯТ ЗА... ПАРТИЯ ГЕРБ..., КОЯТО СИ ИМА ЛИДЕР...!- НЯМА И КАКВО ДА "РЕФОРМИРАТ" - ИМАМЕ СИ ДЕЙСТВАЩ АМЕРИКАНСКИ СВРЪХ-ЛИБЕПАЛИЗЪМ...!!- МОРАЛНА БЕЗИДЕЙНА МЪКА...!!! ЗАТОВА ПОДКРЕПЯТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОГРАМА НА ГЕРБ накратко СДС(Стани Да Седна).
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой от тези студенти през живота си плащал ли е данъци, осигуровки, студентски такси?За всичко ги издържа държавата а те се правят на важни.
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ранобудни студенти??? Такова животно нема! Колкото до червеното, когато то наистина беше на власт тия "студенти" не са били дори на склад на бащите си в та.... Сега им дай чалготеки и да се надрусат. Бъдещето на нацията?! Господ да ни е на помощ....
43
6
 
17
 
! Отговори
Бивш преподавател преди 10 години
Преди години преподавах в СУ. Студентите ми бяха интелигентни деца и сериозно се готвех, за да мога да им бъда полезен. Държах ги нащрек с въпроси и никой не отсъстваше. Умници бяха и някои веднага започнаха (и защитиха!) кандидатска. За двама знам, че се внедриха добре в науката в Щатите, за една - в Австрия. Не мога да си представя, че някой от тях би участвал в сегашните спектакли! На тези манипулирани кръшкачи не бих им заверил семестъра! Има кога и къде да проявяват гражданските си позиции