Приеха митрополит Галактион в Правителствена болница

Ловчанският владика Гавраил призна, че е чувал за отравяне на колегата му
Обновена: 29 ное 2013 21:01 | 29 ное 2013 21:00, Красимир Ангелов
20
Приеха митрополит Галактион в Правителствена болница
Митрополит Галактион е постъпил в Правителствена болницаСнимка: Булфото

Старозагорският митрополит Галактион е постъпил в Кардиологията на Правителствена болница, съобщи bTV, позовавайки се на директора на здравното заведение професор Людмил Спасов. Засега обаче повече информация за здравето на старозагорския владика не се съобщава.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден пловдивския митрополит Николай поиска главният прокурор да разследва подозренията, че е имало опит за отравяне на Галактион. Пред bTV ловчанският  митрополит Гавриил призна, че също е чувал от покойния варненски митрополит Кирил, че срещу Галактион се готви нещо.

Още по темата

"Истината е тази, че покойният дядо Кирил много отдавна ми беше казал, че дядо Галактион е бил отровен. Въпросът е, че аз не повярвах в това нещо, затова на никого не бях го казал, даже на митрополит Галактион не съм го казвал", обясни дядо Гавриил.

"Когато бях запитан защо досега съм си мълчал, аз казах, че просто не съм вярвал и затова не съм го споделял. Казах и друго - ако аз съм се съмнявал, ако бях допускал отравяне, то аз нямаше да отида на 16 и 17 май в Пловдив на празника на църквата „Света Марина”, защото щях да се страхувам, че и аз ще бъде натровен", допълни митрополит Гавриил, който заедно с Галактион бе кандидат за глава на БПЦ след кончината на патриарх Максим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Ти варненец ли си? преди 10 години
Защото именно Варна и митрополит Кирил изритаха ГЕРБ от власта заради това нашия елит/не само герберски/ го утрепа!Убииците на Кирил са нашата олигархия!Ето ги фактите!Първо митрополит Кирил става наместник на БПЦ!Второ на най-високо равнище папа Бенедикт 16 обещава че ще направи официялно посещение в България!Трето папа Бенедикт 16 абдикира!Четвърто цяла Варна след това унижение за България излиза на протести и сваля ГЕРБ от власт!Всичко е ясно!БГ олигархията сама наричаща се елит го е утрепала
17
1
 
4
 
! Отговори
изненада преди 10 години
Цяла Варна ЗНАЕ, че Киро Линкълна беше УБИТ; само трима варненци : - Шефката на Съдебна Медицина, Шефа на Полицията и Прокурора + двама столичани (Цацаров и Неофит) НЕ знаят ; а Игнатий и Тренчев проговориха чааак когато есхумацията вече стана невъзможна, следователно : ВСИЧКИ МАЙМУНИ ВЪВ ВЛАСТТА ИМАТ ЧАРВЕНИ *** . . .
16
1
 
1
 
! Отговори
* преди 10 години
Интересно , защо отровен ще ходи в кардиологията вместо в токсикологията ?
15
0
 
3
 
! Отговори
avenir преди 10 години
" О СПИ ЛИ БОГ? О БОГ НЕ ВИДИ ЛИ?"
14
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
А защо мислите ,че те вярват в Бог, поп ми е казвал ,че те само само са работници.И когато си отидот там Той си ги сьди.
13
0
 
4
 
! Отговори
до Един българин преди 10 години
Ти не разбра ли че всички Митрополити с изключение на Гавраил и Николай са били агенти!Дори един поп твърдеше че и Гавраил е донасял за негови разговори а просто досието му е изчезнало!Колкото до любимия Митрополит на бившия ни Патриарх Максим,Митрополит Николай едва ли е изненадващо че той произлиза от комунистическо семейство,като именно това е и причината да се замонаши веднага след 10.11.1989г.!
12
1
 
4
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 10 години
Ало, журналята, научете имена, факти и събития преди да пишете, че взехте да ставате за резил. Претендирате, че сте четвърта власт, а пишете на ангро. Директорът на болница "Лозенец" се казва Любомир Спасов, а не Людмил!
11
3
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Да бъдат изгонени от ръководни постове ДС-агентите в БПЦ ! Червеният звяр е пуснал пипалата си навсякъде - не само в държавата, но дори и в църквата !
10
2
 
17
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Последния оцелял мутрополит ще стане патриарх.Аз залагам на Лудото Коле.
9
2
 
21
 
! Отговори
Потресен преди 10 години
Щом и хората, които трябва да ни посочвяат правия път и пред които би следвало да се изповядваме и разкайваме за греховете си, са забъркани в секс скандали, заменки на апетитни имоти, съмнителни Линкълни, "удавяния" и отравяния, не знам какво да кажа. Айде властта е ясна отдавна, що за стока е, ама щом и духовниците, вървят устремено по пътя на дявола...
8
0
 
4
 
! Отговори
Saglasno informacija преди 10 години
v internet,djado Kiril e sprjagan za OBEDINITEL na naroda sled razgara na Junskite protesti v Sofija.Ne sled dalgo toj po4ina.Sega se tirajira versijata,4e djado Galaktion e bil troven kato zatova obvinjavat Metropolit Nikolaj.Poslednijat e anatemosal tazgodi6nija gej parad v Sofija.Tova sas sigurnost ne se haresva na opredeleni sredi.Moje bi s vsi4ko tova se celi destabilizacija na balgarskata carkva,a i na pravoslavieto.I rasputin e bil troven,obstrelvan i nakraja udaven v Neva ot revoljucione
7
1
 
19
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
До ПешоГлавният архитект в юдео-масонството е лукавия.Прав си тези са масони, а не християни.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДС си изтребва брадатите доносници.
5
1
 
28
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Попоете се изтрепаа!
4
3
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Не е лесно да си божи служител и да се кланяш на главния архитект!
3
3
 
12
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Като влязохме в ЕС и започнаха масово да бъдат избивани мафиотските лидери. Само Сикаджиите оживяха, защото ББ ги тикна в затвора за кратко (т.е. държавата ги пазеше), после бяха под домашен арест и денонощно бяха охранявани освен от собствените гардове, и от полицията. А който знае какво представлява домът на братята, знае, че този арест не е бил никак тежък.Та сега се чудя дали пак някой не избива тези.И мисълта ми е след някоя и друга година кое съсловие ще ги последва?
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля се на Господ да даде сигнал на всички крадци, неверници, псевдоугодни и т.н., че 10-те божии заповеди са за всички и най-вече за тези чревоугодници-висши свещенници. Заради тях цари безверие в държавата ни-техния лукс, кражби, злоупотреби и най-вече човекомразие и безраличие са отказали и най-последния вярващ. Въобще не ми пука за тоя, даже желая Господ да изреди всички тези оядени владици използавщи Господ за оправдание и изнудване на бедния български народ.
1
3
 
52
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тия нашите попове даже и Господ вече не може да ги търпи заради алчността им и пиянските им изцепки и през седмица или две им пробутва по някоя мизерийка за да си ги прибере при себе си.