Вземаме ?10 млрд. евро от фондовете на ЕС до 2020 г.

С ЕК гледаме в една посока, похвали се Томислав Дончев
11 дек 2015 13:52,
16
Вземаме ?10 млрд. евро от фондовете на ЕС до 2020 г.
Снимка: архив, Ройтерс

С Европейската комисия вече мислим и гледаме в една посока, коментира вицепремиерът Томислав Дончев след срещата си с комисаря по регионалната политика на ЕС Корина Крецу. Той посочи, че в трудни за Европа времена трябва да покажем, че осъществяваме кохезионната политика на ЕС и ползваме ефективно средствата от европейските фондове.

В момента България се намира в критична фаза по отношение на усвояването на европейските средства, припомни още Дончев. В края на тази година изтича първият ни програмен период. Догодина пък "оборотите трябва да се повишат" още повече, защото програмите за новия период - 2014 - 2020 година вече са отворени.

Вицепремиерът призна, че трябват и видими резултати за редица реформи в редица сектори. Той открои няколко - водния сектор, здравеопазване и образование, които крият най-големите предизвикателства.

През новия програмен период от различните фондове на ЕС България ще получи към 10 млрд. евро, отбеляза комисарят Корина Крецу. Тези средства ще бъдат насочени за иновации, малки и средни предприятия, транспорт, образование и редица други области, като целта е да подобрят живота на хората.

Крецу е на посещение в България по повод откриването на София Тех парк. Проектът получи европейско финансиране по стария програмен период.

Комисарят отчете, че той е само един от примерите, че резултатите от използването на европейските фондове са видими. Освен  Тех парка, със средствата от ЕС са финансирани и редица други проекти, сред които софийското метро, инфраструктурни обекти и други, които помагат за развитието на България, отбеляза тя.

Още по темата за еврофондовете четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 11А някой като тебе е надигнал глас и е викнал: "ОСТАВКА", а батко ти Бойко ти обяснява че е незаменим и после като сдаде властта кой ще ни управлява, ще дестабилизираме държавата и ще настъпи хаос.И е прав да ти кажа, за съжаление.Никой не може да ти причини това, което сам си го причниш!Щото "СДС-то било лошо", щото "Иван Костов бил лош", щото "не искаме да ни шокират със шокова терапия", щото "ще ни карат да плащаме за ньивите като ни ги върнат"...
11
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 12И ти си прав! Само че тия дето вземат и разпределят парите ни обясняват на тебе с мене, че ние ги ручаме доматите с колците и нищо не разбираме!Колко още?
10
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 8 години
*** как бе, ами винетките? Тогава защо ще плащаме повече пари за винетки като има пари и по ОП "Транспорт"? Пък то само това да беше - цвете! Новата магистрала сега прочетох че се нагънала като юфка!До: номер 13 (ККК)Аз не знам точно кой, но се досещам.
9
0
 
3
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Даже знам кой ще ги вземе.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото ТЕ повече вземат толкова НИЕ повече даваме ! виж ВИНЕТКИТЕ
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те вземат а за нас НИЩО ! Не,не е нищо а УВЕЛИЧЕНИ РАЗХОДИ за Винетки и други данъци и такси. О С Т А В К А
6
1
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 8 години
Вземаме ?10 млрд. евро от фондовете на ЕС до 2020 г.Ще вземем и заем 5.3 милиардаВзехме и заем 16 милиарда Гарантирано от ГЕРБВидими РЕЗУЛТАТИ
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехааааа /възклицание по стар български обичай/или уауууууууу/ по нов български обичай/ голямо крадене ще падне!
4
1
 
8
 
! Отговори
Смях преди 8 години
Поправка: Готвим се да ОТКРАДНМЕ 10 млрд. от фондовете на ЕС(грешка)ИД до 2020 :)
3
0
 
7
 
! Отговори
Тико Тиквов Лисичков преди 8 години
Аз ще ги усвоя много по-добре от вас
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да правилно вземат а ние само гледаме как вземат за нас да се спасява кои както може!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SLED 10 G. NIAMA DA IMA ES