Агресия, насилие, родителско неглижиране... децата със свастиките

Психологът Младен Владимиров и журналистът Крум Савов пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 11 май 2018 13:52 | 11 май 2018 13:15, Анисия Иванова
117

Агресия, насилие, родителско неглижиране, липса на държава - това са коментарите за снимката с двете деца от финала за Купата на България между "Левски" и "Славия". Зад тези думи застанаха психологът Младен Владимиров и спортният журналист Крум Савов в студиото на "България сутрин".

Снимката се появи вчера в социалните мрежи и взриви обществото. На нея се виждат свастики върху голи детски тела и популярен сред феновете рефрен - "Всички полицаи са гадняри". Едното дете дори е вдигнало ръката си в нацистки поздрав.

Още по темата

"Първо ми хрумна, че държавата липсва в материалния свят и съществува в дигиталния свят. Това са хора, които не са годни да бъдат родители. Проблемът е защо полицията не е стояла долу на пистата. Тези деца са жертва на домашно насилие - неглижиране", обясни Младен Владимиров.

Той подчерта, че държавата трябва да покаже мускулите си превантивно. По думите му от снимката може да предположим, че има базисен фундамент за развитие на агресия. Тълпата дава форма и норма на агресия, отбеляза той.

"Само преди две седмици полицайка едва не ослепя от хвърлена бомба от същата тази агитка. Средата е арогантна, агресивна, невъзпитана и проста. Всички агитки произвеждат някакви такива субекти", настоя спортният журналист Крум Савов пред Bulgaria ON AIR.

Той допусна, че двете деца от снимката най-вероятно са умален модел на бащите си и попита дали някой ще реагира, ако нещо не е показано по телевизията. Савов припомни, че също е потърпевш от агитката на "Левски" и си е тръгнал със счупен череп след един от мачовете на "сините".

"Коментирам зад стъклото на сектор В на Герена, "Левски вкарва гол" - вместо радост и любов двама-трима бащи се обръщат към мен и ми показват пръсти, псуват...", сподели Савов, според когото властта си отглежда шпицкоманди, за да бъдат използвани когато потрябват.

"В България институциите ги няма, те вървят обикновено след социалните мрежи", каза Савов.

"Стига сме чакали гнева във Facebook, за да се материализира намесата на държавата, за да спомним, че имаме закони", допълни психологът Младен Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
Много ми е кеф комунистите и под.чове.ците като се гърчат. Само така. И това е само началото и представа си нямате какво ви чака натам. Никой не е избягал от "Проклятието на предателя". Никой.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свастиката е често срещан символ в древните култури, но той е най-широко използван в Индия. И до днес той се изобразява често върху храмове, обществени сгради, частни домове и т.н., като символ на благополучие.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно. А венци стефанов, като се появи малко по-късно с тениска на фашагат ***.лер, "масмедиите" се направиха, че не забелязват!
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са от новото поколение 80%.
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата винаги казват истината и тук отново са прави - наистина всички ченгeта са ко*елета и чичо Ади също е бил прав
16
14
 
13
 
! Отговори
123 преди 6 години
И кое и е лошото на свастиката не разбрах. Вие имате ли понятие въобще какво означава свастиката и защо нацистите са откраднали този символ. Много сте глупави и необразовани, честно.
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи може да се поднасят цветя на паметници на светските окупатори избили стотици милиони невинни хора по света, разбили живота на милиарди, докарали на България разруха и деградация, обаче виждаш ли свастиката е голямия проблем. Хайде сага някой нискоинтелигентен другар да се изкаже как тези деца били фашисти.
14
2
 
14
 
! Отговори
хХхХхХх преди 6 години
Е нали някой трябва да поеме щафетата?!? Забравяте, че агитките освен всичко останало (т.е. именно ***, *** и всякакви б*клуци) са и добър бизнес, политически лост и тем подобни. 98% от футболните агитки и за екарисажа не стават. Ако имаше нормален свят - тия въобще нямаше да съществуват.
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проклет да е навеки хитлер, че опозори този велик индуистки,будистки и като цяло универсален символ на доброто - свастиката! Това е един най-гнусен плагиат - римският поздрав от мусолини, антисемитизма от християните, думата ариец от индуистите...
12
6
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Супер Крум със слънчеви очила в студиото. Гати палячото.
11
9
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Анисенце, поздравът е римски, свастиката е български символ, а орелът е символ на Римската империя. Фактът, че чичо Ади е нарушил ЗАПСП не означава, че тези символи са нещо лошо. Апропо, чичо Ади може да бъде съден и за гавра със свещени символи, доколкото обръща свастиката огледално.
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другия път децата да са със сменен пол, знаме в цветовете на дъгата, надписи аз съм веган и танцуващи на It's Raining Men, а техните родители да се облекат с червени тениски с надпис ние сме на всеки километър и да рецитират избрани речи на другарите Ленин, Георги Димитров и Сталин - само така можем да измием срама.
9
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите са за затвора, а тия деца трябва да се въдворят в дом
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се занимавайте с малцинствата расисти и ксенофоби!Има малцинства които друсат чалга и крещят на ромски.Има малцинства които правят ей така като тия на снимката.Защо за едните може а за другите не може ?
7
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудо голямо, вие като сте били деца не сте ли правили такива неща, и аз съм драскал свастики по чиновете, ама като гледам не съм станал наркоман или пациент на прокуратурата
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО пък българите сме от най-чистите раси като гледам .Толкова сме мешани до нема и къде и това е хубаво разбира се.Иначе най-чистият народ е в Северна Корея .Те се множат само помежду си
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2 Бъдещи утайк.и като родителите си-Защо да са бъдеще *** трябва ли всички да са мелеси от различни раси?Нима има по-красиви жени от европеиските и по-умни хора от белите мъже??
4
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крум Савов ако иска може да заведе синовете си на ЛГБТ парад, да ги закара в някой салон да им направят маникюр, да им купи перука. Много се раздухва това нещо. Двама малчугани се надраскали със свастики и All cops are bastards, голяма работа.
3
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не виждам никакъв проблем, според тоя децата трябва да ходят на гей-парад и да си пъхат едно дилдо в дирника. Кой му дава право да пъха децата в някакви стереотипи всеки може да се облича както си иска Комунизма свърши червен каскет такъв живеем в свободен свят.
2
3
 
17
 
! Отговори
+ преди 6 години
Ей ами нали Майкъл Чорни еврейчето ви беше мецанат как може да сте фашаги?