Посрещането на папа Франциск: Премиерът го приветства в България

Деца с народни носии посрещната папа Франциск
Обновена: 5 май 2019 10:50 | 5 май 2019 10:18,
245
Посрещането на папа Франциск: Премиерът го приветства в България
Снимка: Правителствена информационна служба

Премиерът Бойко Борисов посрещна Негово Светейшество папа Франциск на летище София.

Светият отец кацна у нас малко преди 10 часа днес. Той бе посрещнат от премиера Бойко Борисов, който целуна ръка на папата и го приветства на българска земя. Двамата ще разговарят на четири очи.

Светият отец бе посрещнат и от деца в народни носии, които му подариха цветя.

 "Много благодаря, че удържахте на думата си да посетите България", обърна се премиерът към папа Франциск. Целият народ - и православните и католиците вярват във Вашата молитва за мир, заяви премиерът.

"Благодаря на Вас, благодаря Ви, че ме поканихте. Да наистина аз се моля за мир, всички ние се молим за мир, защото войната е нещо много, много грозно и лошо“, отвърна папа Франциск.

Вчера министър-председателят заяви, че ще направи всичко възможно посещението на папа Франциск да бъде добра реклама за България, защото когато папата посети една държава, целият свят насочва погледа си към нея.

Българският премиер приветства с добре дошъл Негово светейшество. Двамата ще проведат среща като във фокуса й ще бъдат установените отношения и диалог между България и Светия престол и желанието те да продължат да се развиват, за да може с общи усилия да се допринася за изграждането на по-хуманен свят, в защита на слабите и уязвимите, както и за отстояването на християнските ценности и норми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
22
 
! Отговори
Никъде преди 5 години
В Европа няма друг такъв премиер-абсолютен ***.
126
2
 
25
 
! Отговори
световно неизвестни преди 5 години
Цял ден гледаме СИ ЕН ЕН. Само изписаха, че Папата е в Бг. Няма фото, няма видео, хахаха Кой измисли, че светът ще полудее по България, щото папата дошъл?
125
4
 
25
 
! Отговори
Възхитен Бойко покло преди 5 години
Като гледах как Бойко на латински думаше на папата бях направо във възторг!!! Какво умно създание!!
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе що не се върнете в *** поне днес и утре! Резил сте за нацията!
123
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папа Франциск - главен актьор от предизборната кампания на ГЕРБ.Цена на хонорара - 1 000 000. Обаче пари на българските данъкоплатци.
122
2
 
24
 
! Отговори
Германия преди 5 години
Папата Не позволява да целуват пръстена Му!Това се видя по всички телевизии,отразяващи католическия Великден! И да допълня,че тук САМО изписаха по новините:Папа Франциск е на посещение в България.НИЩО ПОВЕЧЕ! НИТО ЕДИН КАДЪР НЕ БЕШЕ ПОКАЗАН!Така че мечтите на Бочко да бъде видян в световните медии се оказват.....Илюзия! Както и много неща,впрочем,на които Само той си вярва!
121
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България винаги е била католическа държава.Православието ни беше натрапено от Русия.
120
1
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Нещо в цялата картинка липсва Цецоу...Нали папата идва по Гергьовден, да освети оня апартамент, с енергийната защита? Къде е собственика?
119
3
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Журналисти, излагате се, не сте пубикували погалване по главата.....Ще ви изволнят, ей, вземете се в ръце! Баце за това живее! За някоя снимка с някого, на някое стълбище, за потупване по работо, попипване на бицепса и погалване по главата....
118
2
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Не видях папата да целува ръка на Борисов,за какво е дошъл.
117
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата май не погали Бойко по тиквата. Защо е дошъл тогава.
116
1
 
10
 
! Отговори
Бойко на четири очи: преди 5 години
Може ли във вашата гвардия от швейцарци да дойда шеф,защото хвм ше ме галите пи главата,хем ще съм си близо до залежите :))))
115
1
 
22
 
! Отговори
12_5 преди 5 години
Папата го бил похвалил за магистралите?? Той му говори за духовни такива..а нашата тикава..друго си знае.Може би ще го похвали че е решил жилищните проблеми на..Гърбовете!! То си е хуманизъм..нека се ширят велможите.Цецо може да покани папата в апартамента..блока с псалми..асансьор..за да не ходи стареца по стълбите.Боко направи БГ супер гостоприемна..я колко къщи за гости!!в тази на Ман долев може Ватикана да се нанесе!!..Боко- следващ папа!!!...такъв праведен..
114
1
 
24
 
! Отговори
... преди 5 години
Бойче, бутни тайничко в джоба на Папата едни ключове за апартамент от Артекс. Ми да намаже и той завалията.
113
3
 
29
 
! Отговори
бош преди 5 години
Ако Бойко спечели Европейските, а после и кметските, то ние сме най-големите *** и просто няма на кой да се сърдим за съдбата си!
112
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого ли още ще покани бокич до изборите,за да му направят реклама.Само че,всяко чудо за три дни.Българина не може да забрави нито мизерията в която живее,нито алчността на управляващите,които прогониха 2 милиона млади,здрави,умни и нтелигентни българи,което е най-голямото им престъпление.Който и да дойде,каквото и да ни говори,ние си знаем хала и кои са главните виновници за него.
111
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кому е нужно цялото това шоу.Или отново евтин гербав ПР, платен с 1 милион от бюджета.
110
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Патриарха и Президента. Хора с достойнство.А не като куклата на конци, която на Летището се кланяше, коленичеше и целуваше каквото му подадат.
109
2
 
10
 
! Отговори
Бойко подигра Папата преди 5 години
За тези думи на Борисов, Папата трябваше да му бие дуспата с червен папски картон и думата господня АНАТЕМА!Думите:"Много благодаря, че удържахте на думата си да посетите България"това е висша форма на сеоляндурско поведение, казвайки комуто и да е билу "за удържането на думат". Априорно съобщаване че не вярва на папата.На тоя компир, няма лио едно по така с надстройка по бегейски език фЪф Вършецката Алма Майнататъри Фатръттър
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата трябва да защити католиците във Венецуела от протестантите от Европа и САЩ, които правят военен преврат там.