Студът и вятърът не ги спряха: Над 1000 на площада с папата

Светият отец ще отправи своето послание за мир от София
110
Студът и вятърът не ги спряха: Над 1000 на площада с папата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 1 000 души са се събрали на столичния площад "Независимост", където папа Франциск ще отправи своето послание за мир към целия свят заедно с представители различни вероизповедания.

На събитието присъстват и близо 200 официални гости, допълва БТА.

Въпреки облачното и ветровито време, хората са в приповдигнато настроение, държат в ръце флаговете на България и Ватикана.

Независимо от засилените мерки за сигурност, гражданите преминават сравнително бързо през пропускателните пунктове и спокойно изчакват началото на молитвата.

Шест деца - представители на различните вероизповедания, ще държат запалени факли - символ на мира.

На сцената ще има маслиново дърво и рози - символ на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: молитваФранцискпапа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще завърша тези мои дълги мнения с едно, единствнео и правилно мнение на този еретик папа Франциск, това е единстявеното негово правилно мнение против умишлената бездетност сред европейците и прекомерната грижа към кучетата и котките вместо към децата и хората. Ето я критиката: " Тази култура на благосъстояние отпреди 10 години ни убеди: по-добре е да нямаш деца! По-добре! Можеш да обикаляш света, да отидеш на почивка, да имаш вила в провинцията, да си безгрижен
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължение: Същите тези га.дове са искали да покатоличват българите и да ги правят католици, НО НЕ е станало така, както са искали тия протестантски и римокатолически " мисионери". Същите тия римокатолици и протестанти са били БЕЗРАЗЛИЧНИ , когато турците са убивали НЕВИННИ българи
42
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаеш ли , българските католици не мразят България .Но определено ти ги мразиш защото не били православни .*** ,днес не видя ли децата как се радваха че приемат Исус в себе си .Усещам една чиста завист за това че католиците са по способни да организират вярата .Смешни са ти обвиненията.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрали са държавните служители под строй и по команда на Бойко за не се изложим пред света. Иначе можеше да се окажем в ситуация където никой не отива на площата и папата си говори сам.
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седмо: В България има разнообразни религиозни МАЛЦИНСТВА. Но истината е такава, че ЕДИНСТВЕНО И САМО ЕДИНСТВЕНО И БЛАГОДАРЕНИЕ на Светата Православна Христова Вяра и Църква, българите сме оцеляли и сме се запазили като народ , когато сме били под османско иго! Западноевропейските " мисионери" - католици и протестанти са подкрепяли мюсюлманите турци да колят и убивта НЕВИННИ българи православни християни. Същите тези га.дове са искали да покатоличват българите и да ги правят католици, НО не
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седмо: В България има разнообразни религиозни МАЛЦИНСТВА. Но истината е такава, че ЕДИНСТВЕНО И САМО ЕДИНСТВЕНО И БЛАГОДАРЕНИЕ на Светата Православна Христова Вяра и Църква, българите сме оцеляли и сме се запазили като народ , когато сме били под османско иго! Западноевропейските " мисионери" - католици и протестанти са подкрепяли мюсюлманите турци да колят и убивта НЕВИННИ българи правосланви християни. Същите тези га.дове са искали да покатоличват българите и да ги направят католици
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шоуто свърши. Утре пак се връщаме на темата за апартаментите, терасите и къщите на тъщите.
37
1
 
15
 
! Отговори
Шар преди 5 години
Сеира в интернет ми стигна и не ми се гледаше сеира на живо. Да бяхте писали по-малко новини и щяхме да отидем повече хора.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шесто: Повечето римокатолици в България в миналото са били богомили, адамити, павликяни (някои от тях са приемали и исляма), които са МРАЗИЛИ Българската Православна Църква и Българската Държавност и Царска Власт. За съжаление, днешните римокатолици българи са били повърхностни православни християни, такива са фанатично настроени католици, най- вече такива мРАЗЯТ българските православни християни, мразят БПЦ; такива български католици НЕ са родолюбци и НЕ обичат България.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,отворете вратите за бежанците...'' - ето затова е дошъл този сатанински слуга и продажните кучета тука ще ги отворят,бъдете сигурни !
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Впечатлен съм от Боко, който нито веднъж не задряма.
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На площада в Рим се събират 50 хиляди само дядото да отвори прозореца. Българина е темерут, но това го спасява през годините.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1000! Дори да оставим настрана факта че повечето са там по задължение или охрана - ми то на един селски мач ходят по повече хора. Но с лицемерните "мигрантски" призиви си е напълно нормално.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата приел 1000 младежи-бежанци за нуждите на ватиканския клир, ще ги въртят всяка година на ротационен принцип, докато не остане нито един бежанец неосеменен от католическата вяра
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пето: ГРЯХ е да се дава повече внимание за папата еретик Франциск и да има еуфория за него.ГРЯХ е да се пренебрегват православните християнски празници и вместо да бъдат почитани, българският народ да бъде облъчван постоянно с новини за еретикът папа, който е дошъл в България БЕЗ покана , както и за българските католици, които СА МЛАЦИНСТВО, и които МРАЗЯТ България и българите. Грях е на 06.05 да се отдава повече внимание и значение на папа Франциск, отколкото на Свети Георги Победоносец
29
3
 
9
 
! Отговори
sid преди 5 години
Да отиде в Сирия.Ние тук не се бием.Само бием жените си,ама това не се брои.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четвърто: Преди разни днес бг форумски бо.клуци - римокатолици българи са обиждали българите православни християни , като ги наричали с обидите като: православни "талибани", "фанатици" и др. Малко са истинските римокатолици в България - те предимно са заселници от западна Европа, но това НЕ им пречи да бъдат против България и БПЦ и българите православни християни. Също опасни типове римокатолици са ДНЕШНИТЕ българи, които преди са били повърхностни православни християни, А днес са католици.
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как ще ги спре вятъра и студа като всички са там по изгода някаква? Като вземем тези на първия ред,и завършим с масовката от обикновени хора.
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
200 официални лица, 200 журналиста, 200 охрана и 400 души от малцинствата отишли да видят антихриста
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на Бойко, цял ден държа папата за тоягата, та белким го погали по кратуната.

Спонсорирани публикации