IT експерт: Без съмнение "ТАД груп" е хакнала НАП!

Мотив за кибератаката е дестабилизация на правителството
Обновена: 3 авг 2019 22:53 | 3 авг 2019 22:15,
82

Според данните изнесени от прокуратурата служителите в "ТАД Груп" са хакнали НАП. Това заяви експертът Спас Иванов в "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Според него мотивът за кибератаката е дестабилизация на правителството.
Още по темата


"С тези данни не могат да ви продадат имуществото, или да изтеглят кредит от ваше име. Но очаквайте пропаганда по пощата. Не отговаряйте на имейли, които ви искат банковите сметки, под предтекст да ви "защитят", след теча на данни от НАП", каза Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уволнили са от НАП ...безгласните букви...Хахах
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уволнили са някой си...който не е нито на вашите, нито на нашите...то е ясно!
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дразни ме факта, че не казват кой са уволнили от НАП. Шефката им си седи на удобния стол, както и смотаната администраторка на данните. Кой да уволнили и защо? Никой не разбра. Замазаха с по-голямата мистрия.
66
1
 
0
 
! Отговори
Whitestar преди 4 години
Без съмнение....! Е, това вече сигурно ги оневинява напълно! Няма как толкова време да говорим за бели хакери, за това че ТАД груп се занимава с кибер сигурност, за това, че дори поливната система пред парламента е под контрола на ТАД Груп, а да са виновни! Това е първичната реакция на разследването, обябява се виновник, който не би направил това, а през това време се издирват истинските извършители, които се самоиздават поради набрежността си! Стара практика на спец полицията. Другото-сензация!
65
0
 
7
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Вижте му само bash history-то. Вместо е една команда да промени всичките папки, той го е правил папка по папка. Пишман- хакер. Видя се, че е нууб, както и шефът му. Да си събереш сам доказателства със собствените ти камери. Хакери били... Те първи курс в СУ са по- големи хакери!
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте какво не мога да разбера за какво се дърлите тука? Големи защитници на тези крадци се извъдиха някои. Не ме интересува какви са подбудите на този или онзи за мен подобни действия са си чиста кражба но с нови средства. Има хора способни да го направят и го правят. Както винаги крадци и рекетьори е имало и ще има, няма значение в какво време живеем. Какво има толкова да се коментира?
63
3
 
1
 
! Отговори
. преди 4 години
Защо пишете глупости? Половината си нямат ни най-малка представа от материята, а другите спекулират. Истината е виртуално понятие и никога няма да сме сигурни какво се е случило както с КТБ и Костин'ските бюлитини.
62
4
 
5
 
! Отговори
мЪтна матика преди 4 години
м- дааа юе ги дестабилизират... ето хакват пръскачките !! ду *** татите са мокри, отиват да се преоблекат, не влизат да гласуват....!! След това са подложени на стрес, да не ги намокрят пак!! Отказват се от депутатство, връщат апартаменти и комисионни. и ... евала - с пръскачки се сваля всластта ! Българско ноу хау!! Вмевсто изтребители , ракети С 400 , ние ще им хакваме пръскачките пред белият дом , пред Кремъл и..властта ще падне и там ! Да живее Българският гений и геният ВОЖД
61
2
 
12
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Че е атака срещу правителството и на децата от детската градина им е ясно. Преди избори все един и същи сценарий. Досадни като конски мухи.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70Изобщо не се разбира какво искаш да кажеш, защото в думите ти няма никаква логика и смисъл.
59
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй хакване спрямо информацията как списък пратен в медиии е някакво смесено хакване и не същинска информация-списък по регистрации в последователност по години,по азбучен ред на имена заведени как название папки или лични имена и други показатели с начален лист на описание-съдържание как в деловодство от разни ведомства как бази данни всяко отговарящо за съставянето,промяната,съхраняването и сигурността им съответно в различните носители,а защо им е на НАП 5 млн.ЕГН-та щом са друго направление.
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не трябва ли съдът да решава кой е виновен и кой не?! Режимът е ясен! Това не е демокрация и тя никога не е била в България!
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
IT специалист е размито понятие в България . все едно да попиташ един човек какво работи и той да ти отговори в сферата на медицината . а пък той бил готвач в столовата на болницата .
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наков е абсолютен лаик. Хареса ми мнението му, че според него .lock файла бил манипулиран и подхвърлен.
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг IT специалист ! Що е то и има ли почва в Бегето ?
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е този експерт, докато Крадлин Наков не излезе да освети с компетентното си мнение, не вярвам на разни самозванци!
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Niki 50"Структурата на данните подсказва нещо съвсем различно от хакване"Мале, мале! И ти не знаеш какво говориш, специалисте!
52
7
 
19
 
! Отговори
гого преди 4 години
....Шефката на НАП да бъде уволнена и дадена на съд.....за това е шефския стол горещ, взимаш едни пари носиш отговорност. Горанов като си я харесва като експерт да я сложи на длужност за експерт. За комплексен ръководител на ведомство на национално ниво не става. Да я маха че почва да дразни с наглост и безочие из медиите.
51
7
 
10
 
! Отговори
56,57 преди 4 години
Има на предвид единствената нереформирани бивша компартия в Европа.АнтиБългарската Бсп/Бкп.
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно ит специалисти бг. са точно като борците едно време изнудват фирми като ги взимат под обслужване за мн. пари