Новите коли на МВР: Поне с 250 к.с., цената им – 2,5 млн.лв.

Возилата ще дебнат и за спазването на ограниченията за скорост
56
Новите коли на МВР: Поне с 250 к.с., цената им – 2,5 млн.лв.
Снимка: Pixabay илюстративна

Новите коли, които МВР ще купи за над 2,5 милиона лева, ще следят скоростта по пътищата, благодарение на най-модерното оборудване.

Още по темата


„Поръчката включва два компонента – автомобилите и оборудването на тези коли, което е последната дума на техниката, това не е практика само в България, ние тепърва започваме, но на Запад съществува от много години“, обясни МВР шефът Младен Маринов.

Той допълни, че техниката няма да се използва само за пътна безопасност, но и за чисто полицейска дейност по отношение на издирвани лица и автомобили.

В обществената поръчка за 15 високоскоростни коли МВР е записало, че те трябва да са мощни и да имат поне 250 конски сили. Целта е да дебнат за джигити по магистралите и първокласните пътища у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 4 години
Преди години двама полицаи бяха преследвали кола движеще се с висока скорост с жигула.На завой се блъскат в сграда и двамата загиват!Та тако им купят такива коли,никой няма да ги убива а те сами ще се самоубиват!За тяхно добро е да нямата такива коли.Струва ли си заради няколко наложени глоби да се харчат 15 милиона лева и да се изплащат зстраховки"живот" на десетки загинали полицаи?Те тези глоби платинени или диамантени ще ни излезат!
50
0
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 4 години
Е,добре уважаеми, твоите колеги като са спрели Максим Ставийски и са разбрали,че е пиян какво направиха?През лятото вечерта на пешеходна пътека пресичах и автомобилът който се бе преустроил за ляв завой ме изчака,но в далечината се видя бял автомобил движещ се с над 100 км/ч.Аз спрях и като той профуча покрай мен разбрах,че е бяла полицейска КИА! Без сини светлини и сирена!Ако тогава имахте такива коли каквито сега искате сега щях да съм мъртъв!Нямате вие ум и разсъдък за такива коли!
49
0
 
3
 
! Отговори
лекар до 45 преди 4 години
Прав си последните доставени линейки за спешна помощ са ужасни.Болният лежащ на носилката подскача когато линейката преминава през неравности понякога с по 10сантиметра!Ако такъв пациент има травма на далака направо има шанс далакът му да се разкъса от друсането!Мониторите са на Mindray и са последно качество!И за последното си прав - за разлика от полицията при нас свестна апаратура не съм виждал да купуват.Единствено изключение бяха апаратите Corpuls3.Останалата ни апаратура е китайска.
48
1
 
2
 
! Отговори
КОМЕНТ преди 4 години
КАК НЯМА ЕДИН В ТОВА МВР ДА ОБЯСНИ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС . КАСАЕ СЕ ЗА НЕПОСРЕДСТВЕНО УСТАНОВЯВАНЕ НА ВИНОВНИЯ ВОДАЧ , НЕЗАБАВНО И ПРОЦЕСУАЛНО ИЗДЪРЖАНО ИЗДАВАНЕ НА АУАН , ГЛОБА , ЛИШАВАНЕ И Т.Н.. НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ФИШОВЕТЕ СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ НА БАБИ ,СТРИНКИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ЛИЦА .НИМА НЕ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ РАЗНИ БАРОВЦИ , МЕНИДЖЪРИ И ДРУГИ С ПАРИ И ПОЛОЖЕНИЕ СИ КАРАТ КАКТО ИСКАТ А ФИШОВЕТЕ ГИ ОТНАСЯТ ДРУГИ БЕЗ ВИНА . СЕГА ПОНЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СИ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТТА .
47
0
 
4
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Предполагам, че знаеш, но сигурно си позабравил.На такива постове, като МВР, съд, прокуратура не се назначават честни хора, защото този който ги е назначил ще си вкара таралеж в гащите - няма да може да го командва.Затова се поставят хора, които имат зависимости.Ако нямат зависимости ги вкарват в някаква беля и после сключват сделка с тях за да няма последствия и пак си ги командват какво да правят.Най-често вкарват в беля децата им.Човек е готов да извърши престъпление за да спаси детето си.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага оставка на вътрешния министър! От шофьорчето на Мето Илиенски-толкова.....
45
0
 
11
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Последните линейки доставени на спешна помощ -Пежо са обикновени бусове,дори без отварящи се прозорци на фургона-там пресен въздух отникъде не влиза!Оборудването е изцяло китайско,възможно най евтиното.Самата линейка друса много повече от руски трактор.Сериозно ви казвам карал съм такъв трактор.Отвратителни са още като нови!Опази боже някой със счупен крак или ребра в такава"линейка" да бъде каран!Още счупвания само от возенето ще получи!Но спешната помощ не е МВР нали така!
44
0
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
"Поръчката включва два компонента автомобилите и оборудването на тези коли, което е последната дума на техниката, това не е практика само в България, ние тепърва започваме, на Запад съществува от много години"Сега последно "последна дума на техниката" или "на запад съществуват от много години"
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 15 полицейски автомобила плащаме 2,5 Милиона Лева??????Ще рече по около 160 000 лв. на автомобил!?Д бяха купили Линейки за Бърза помощ с най-съвременното мед. оборудване, не коли за гонитби по пътищата!
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР харчи на данъкоплатеца най много пари със ниска ефективност. С тези коли на формула 1 ли ще се явяват или ще разхождат некой големец.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освем джигити ще има и убити полицаи.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Neznaex che v Bulgaria ima grad Huston. Na snimkata kolata e s Huston registration. Gurnalistite edna snimka ne mojete da izberete za statiata s,i a posle americansite bile vnovni za vsichko.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не премине вържава в дигиталната ,а не аналогова и всички тия обществени поръчки да си ги правят властимащите ,корупцията винаги ще е на ниво Уганда.
38
2
 
19
 
! Отговори
Какво става тука преди 4 години
За какво да се купуват нови мощни автомобили. Не им ли взеха миналата година нови за какво пак. Вместо да им взимат на безполезните нови коли защо няма за пенсионерите 13 пенсия и то истинска а не смешни 40 лв. Това е наистина нагло ГРОБ последно време доста харчат за полицията която няма реални резултати. Хора няма ли най-накрая един истински простест да се направи за цялата глупост дето ни подготвят тиквуните и дупе давци?????
37
3
 
21
 
! Отговори
БАСИ преди 4 години
ПАК НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! Най скъпата комплектация на чисто нов AUDI A4, всички екстри, 8 степенен автоматик и 231 к.с e 82500лв. БЕЗ ДДС, на дребно без отстъпка, а ние ще платим двойно.Някой ще намаже сериозна комисионна.
36
2
 
11
 
! Отговори
quattro преди 4 години
Интересно ми е дали ще плащат данък и с колко ще се различава от данъка на всеки един от нас с тподобни коне. А гражданска дали ше плащат? А каско? И като теглиме чертата само от данъците по-горе на кола на година МВР би трябвали да излети с едни 5-6 хилки и най-вече заради автокаското.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма ли да е по-ефективно и по-евтино да се сложат повече камери... какво точно ще правят шапкарите с тези автомобили?...Също така събираемостта да се подобри, за да има пари в хазната, не шкембо да се нацеди в спортен автомобил
34
0
 
14
 
! Отговори
Красю черния преди 4 години
170000 струва Ауди А8 чистак бързай с 400 коньов матор. Едва ли ще купят такива. Хайде след покупката журналята да проверите колко реално струват новите придобивки
33
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре като ви направят 2000лв. гражданската, 1500 данък панелка и прочие, ще се почувствате като най-големите шарани ама ще е късно.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По 170 хиялди лева на автомобил?!Не е ли мниожко?МВР плаща ли Данък МПС за автомобилите си? Ако плаща, сега Фандъкова им вдигна данъка двойно за такива автомобили.