Пътникът с висока температура - моряк на кораб до Шанхай

Направени са му изследвания, чакат се пробите от лаборатория в София
15
Пътникът с висока температура  - моряк на кораб до Шанхай
Снимка: БГНЕС

Пътникът, който кацнал на летището във Варна с полет от Китай с температура, за когото съобщи здравният министър Кирил Ананиев, е настанен в Инфекциозната клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ в морската столица.

Той е на 43 години. Пациентът е с  установена повишена температура и зачервено гърло, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Още по темата
Общото му състояние е задоволително, афибрилен от постъпването, без респираторни прояви и с данни за катарална ангина, съобщи доц. д-р Диана Радкова.

Назначени са съответните вирусологични изследвания за грип и респираторни заболявания, включително и за 2019 нов коронавирус в Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Започнато е своевременно лечение.

Работното поведение е съобразно изискванията на СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Мъжът е работил като заварчик на кораб близо до Шанхай, където имало много случаи на заболели.
Направени са му изследвания, като пробите са изпратени в референтната лаборатория в София. Резултатите се очакват най-рано утре.

"Прогнозата на специалистите са, че става дума за бактериална инфекция. Надеждата им е, че съмненията за коронавирус ще бъдат отхвърлени", съобщиха от РЗИ-Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВижда се колко разбираш от медицина. При много инфекциозни заболявания се поддържа постоянна температура от малко над 37 градуса. Поне като не знаете, не пишете. Само пълните главите на другите с необразованите си дрънканици. И да, вирусът е опасен. Биологично оръжие, няма ташшшак.
13
0
 
1
 
! Отговори
Леле преди 4 години
*Коронавирус - извинете за правиписа, в движение съм и пиша от телефона
12
0
 
5
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Дано е добре, човека! Днес гледах видео в туитър на умиращ от Котонавирус... хора, тялото беше покрито , около него лекари в специални предпазни костюми тотално безпомощни ... гърчове! Ад! Като от филм на ужасите.... много китайски медицински работници изпращат послания, снимат тайно клипове - те твърдят , че заразените са около 100 000 човека вече, но правителството им крие данните... дано е добре нашето момче!..
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имам хроничен тонзилит- сливици и винаги съм с 37.2 сега ако отида на летището ще ме хоспитализират ли?не съм ходила в Китай
10
1
 
2
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Истерията е пълна. Дебилщината - повсеместна. 80% е минимума.
9
0
 
6
 
! Отговори
той преди 4 години
тея дето пускат атомни бомби над Варна, страдат от здрав запек!!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
удавете го
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що си мерих температурата 37,2С. Не съм ходил в Китай и Азия през живота си. Короновирус ли имам или съм настинал???????
6
0
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Жена която има коронавирус или е имала е родила здраво бебе!иНТЕРЕСНО ,ИНТЕРЕн вирус!
5
6
 
4
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Да се обяви карантина за Варна. Никакво влизане и излизане от града. Ако болестта се разпространи да се пусне една атомна бомба над Варна.
4
1
 
5
 
! Отговори
Ах преди 4 години
След като имало много заболели на кораба, защо го вземат и пренасят тук? Не трябва ли да е под карантина? Като гледах как се чисти в отделението в Инфекциозна болница, тръпки ме побиват изобщо за всички останали мерки с каквото и да било. Не е морално да си болен и да идваш в страна, в която възможностите за реагиране са почти нулеви. Досега все стискаме палци и се молим да е всичко друго, но не и коронавируса. Браво, браво, господине, а дано ти мине!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
37.1 не е висока температура установи се ангина на моряка.стига вече.вижте там вода дали ще има. а китайците да ядат плъхове на шиш .прилепи и змий .а ние ще ги боготворим тука.
2
2
 
9
 
! Отговори
Ричард ЛУГАР преди 4 години
Преди 2 години Русия предупреди че в Грузия в нарушение на международните правила САЩ разработва биологични оръжия, изпитват токсични препарати с висока смъртност в центъра "ЛУГАР". Който се намира в район между Русия и Китай
1
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдеее Варна пламна от тоя моряк и след това цялата страна.