Анализ: Въоръжените ни сили с положителни резултати!

Въпреки предизвикателствата, планираните дейности са изпълнени
30
Анализ: Въоръжените ни сили с положителни резултати!
Снимка: БГНЕС

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев отчете изпълнени дейности и положителни резултати във въоръжените сили през изминалата година.

Независимо от съществуващите предизвикателства, пред които бяхме изправени, мога да заявя, че планираните дейности през изминалата година са изпълнени, а резултатите от дейността ни са положителни, посочи Боцев в анализа на подготовката във въоръжените сили и на войсковата служба в Българската армия през 2019 г., в рамките на годишната конференция на началника на отбраната в София.

В присъствието на президента и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и на десетки представители на висшето военно ръководство, ген. Боцев посочи, че подготовката на въоръжените сили е насочена към усъвършенстване на постигнатите и придобиване на нови способности, съответстващи на стратегическата среда на сигурност.

Боцев акцентира върху киберзаплахите, причиняващи все по-големи щети, предаде БТА.

Друг важен елемент е енергийната сигурност, която е важна предпоставка за икономическата стабилност и развитието на страната, отбеляза началникът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.