Автобус с 40 румънци е закъсал в Прохода на републиката

Обстановката във Великотърновско е усложнена заради силния снеговалеж
Обновена: 6 фев 2020 11:35 | 6 фев 2020 11:35, Анисия Иванова
6
Автобус с 40 румънци е закъсал в Прохода на републиката
Снимка: БГНЕС

Автобус с 40 румънски туристи е закъсал край село Вонеща вода в Прохода на републиката, област Велико Търново. При тях е екип на БЧК, който им е осигурил храна и напитки, съобщиха от Областната администрация. Обстановката в областта е усложнена след обилния снеговалеж.

Областният управител проф. д-р Любомира Попова е в постоянна връзка с Областно пътно управление, "Пътна полиция" и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", както и с екипите на БЧК и електроразпределителното дружество за координация и оказване на помощ, съобщи "Фокус".

Проходът на републиката е затворен за движение на всички превозни средства, затворени са и пътищата Полски Тръмбеш - Свищов и Павел - Совата.

За МПС над 12 тона е затворен и пътя София – Варна. Във всички общини има селища без ток поради паднали клони върху електропреносната мрежа, екипите на електроразпределителното дружество отстраняват авариите. Без ел. захранване в община Велико Търново са селата Пчелище, Церова Кория, Къпиново, Габровци, Въглевци, Пушево и Буковец.

В община Свищов без ток е село Царевец, в община Стражица без ел. захранване е с. Теменуга, в община Елена няма ток в почти всички села и част от града, в община Сухиндол без ел. захранване са селата Коевци, Горско Калугерово и Горско Косово, а в община Златарица без ток са селата Сливовица, Калайджии, Средно село и Равново.

Всички институции, имащи отношение към зимното поддържане, са в много добра координация помежду си, както и с кметовете на общини.

Почистващите фирми са изкарали цялата налична техника и работят без прекъсване от началото на снеговалежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зимата отново ни изненада. как така ще вали сняг през февруари? АПИ чакат да стане най месец, за да чистят пътищата от сняг.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за "голяма нужда" дали са осигурили нещо?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де гуй слънциту от Банки? Да стопи за миг снега.