Над 100 китайци у нас за седмица, засега са добре

Всички преминават 14-дневна карантина
26

За седмица над 100 китайци са пристигнали в страната ни. За да се намали опасността от разпространение на коронавируса, те са поставени под 14-дневна карантина.

Лио Фън Цуе кацна днес в София заедно с още шестима свои сънародници. Била в Китай за Нова година, от години живее и работи на столичния базар "Илиянци".

"Не се притеснявам от коронавируса. Добре сме, нямаме оплаквания засега. Следващите 14 дни няма да излизам от вкъщи", сподели Лио Фън Цуе пред репортер на Bulgaria ON AIR

Докато е вкъщи продукти за Лио и нейното семейство ще доставят от Българо-китайската търговска камара. Вече седмица китайската общност посреща с микробус на Летище София сънародниците си, като всеки от тях е поставян под 14-дневна домашна карантина.

В България няма заразени с коронавирус китайски граждани, увериха днес от посолството на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Китайкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Super sled 10 dena ako dignat teperatura kvo pravim te bili pod karatina vkachti? Bravo na nachto pravitelstvo
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Nyama nikakva garanziya ako sled 10 dena dignat teperatura kvo pravim ei sami cha si go nabeim
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко правят тия тука? Марш в Азия.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите тук за корона вирус не знам ама трябва да се изгради една болница с 1000 легла много бързо за активно лечение на шизофреници и психопати в бг
15
2
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
То вируса отдавна ви е ударил. Дали сте 4 или 14 милиона, ако са всички като теб все тая.
14
2
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Къде си го виждал ти тоя свят? Полетите до Германия не са спрени и всеки ден пристигат самолети от Китай. Никой не ги слага под карантина, ако нямат симптоми.САЩ., Канада, Австралия пък имат многомилионна китайска популация.
13
21
 
4
 
! Отговори
ike преди 4 години
Ако някой го тресе параноята от заразяване, да си се самоизолира сам, докато отмине истерията. Ама да затваряме някого, защото е китаец/азиатец или защото е кихнал два пъти - това вече са едни човеконенавистни похвати на едни мракобесни режими, от които принципно се бяхме отказали...Чисто теоретично шовинистите са по-големи *** от либерастите.
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми се ще да правя констатация но в цял свят идващите от китай ги изолират със специален режим под строг контрол и ограничена среда с костюми за защита. При нас пак по български - в къщи щели да бъдат и нямало да излизат - българска работа...Този вирус изпуснат от някоя лаборатория не прави разлика между хората и се изискват специални мерки. Няма ли поне малко да се позамислят нашите държавни структури как се действа при такива ситуации.Дано да са здрави хората!Инак няма да удържим тука...
11
2
 
7
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
защото тук сме хуманни---***, освен с трудолюбието си, е известен по света най-вече с хуманността си. Всеки ден научавам нещо ново.
10
8
 
6
 
! Отговори
Дай, Боже! Амин! преди 4 години
До IkeХоди си на мaйнaта бе, ли6epacт и дeгенepaт! Земята на всяка държава принадлежи на конкретен народ. От друга страна, искам "Новичок" и коронавирус в Народното събрание! Може и полоний.
9
0
 
12
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Кораво племе са китайците. Цяла седмица на територията и още нещо им няма. Давам им още седмица. Макс.
8
3
 
13
 
! Отговори
Дай, Боже! Амин! преди 4 години
Братя китайци, поканете роднините си от Ухан! Обиколете на туристическа обиколка парламента, Министерския съвет, ВАС, ВСС, Конституционния съд! Подарете на родните политици "Новичок" и пневмония! Целият български народ ще ви бъде признателен!
7
16
 
9
 
! Отговори
ike преди 4 години
Светът е на всички хора и някакви душевно ограничени де-би-ли нямат правото да се разпореждай кой къде да ходи.
6
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По села и квартали на градове НЕ ни трябва да се разхождат китайци. Да обикалят курортите да харчат по 50- 100 хиляди долара на ден и да се махат. Ако искат да продават стоки, може да пуснат ОБЯВА в сайтове, вестници.. И ако българска фирма иска да купува от тях да ги търсят..Сун, Мун, Лио, да бягат ОБРАТНО към Китай.. Ние, едва се отървахме от Крадците- Измамници- Цветан Василев и Веска Меджидиева, и онези избягаха в чужбина, а сега още по- големи ИЗМАМНИЦИ- чужденци искат да нападат България.
5
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците да си ходят ОБРАТНО в Китай. Там да си търсят правата. В чужда къща, държава няма какво да правят. Който утрепе китаец, хем взима пари, хем СПАСЯВА България... Китайските бизнесмени, ако искат да продават стоки на българи, нека ТЪРСЯТ Български фирми, да им продават стоките. И после българите да продават китайски стоки в България.. Китайци може да идват САМО по курортите(Слънчев Бряг)- на Хотел, по 1000 евро/ ден за преспиване и да купуват пица- 15 лв, Кока кола- 15лв за брой.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то е ясно, че всякакви болни китайци(предимно средната класа) сега ще плъзнат из ЕС, защото тук сме хуманни и даваме всекиму нужните здравни грижи. Китайците не ги интересува, дали ще заразат друг. Искат просто да не ги лекуват в Китай.
3
1
 
28
 
! Отговори
РОКО преди 4 години
За африканската чума огради построиха ,а за коронавируса нищо .... затварят се границите и толкова.
2
1
 
26
 
! Отговори
РОКО преди 4 години
То бива бива прости хора ама ...
1
2
 
29
 
! Отговори
5776555 преди 4 години
Само ненормалници в тази наша прекрасна държава Еее приберете ги половината тук .