Николай Малинов: Не познавам и не съм говорил с Андон Миталов

САЩ не казват дали има връзка с моя случай
71
Николай Малинов: Не познавам и не съм говорил с Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Не познавам Андон Миталов, никога не съм го виждал и не съм говорил с него, заяви Николай Малинов, председател на Движение "Русофили" пред bTV. Той коментира вчерашното изказване на американския държавен секретар Майк Помпео, който обяви, че съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е първият българин със забрана да влиза в Съединените щати заради корупция.

Миталов позволи на обвинения в шпионаж Малинов да замине през октомври миналата година за Кремъл, въпреки забраната да българския съд да напуска страната.

Още по темата
"От изказването на Помпео не става ясно за какво съдията търпи това наказание, прави впечатление, че наказание се налага на съпругата му и на децата му. „Защо изобщо Америка се занимава с този въпрос и нейна работа ли е това? Когато САЩ ни консултира и помага за нещо, мисля, че е редно в тези взаимоотношения и България да може да консултира Америка. Такава обратна връзка, обаче, не се вижда. Още при срещата си с Тръмп Борисов каза, че е обсъждана тази ситуация с пускането на Малинов в Русия, за да бъде награден с орден от президента Путин. Тогава Борисов не е могъл да обясни пред Тръмп тази ситуация. Защо този случай се коментира на такава среща?", попита Малинов.

Той бе категоричен, че не познава съдията. 

"Процедурата така е устроена, че обвиняемия няма връзка със съдията и не е ясно как е определен той по делото. Миналата седмица същият този съд – друг съдия, отказа да ме пусне да пътувам, въпреки че показах множество покани от видни хора. Съдът ми отказа с мотива, че това са незначителни събития, въпреки че поканите ми бяха от Франция, Сърбия, и пр. В този смисъл, в каква позиция САЩ заема страна по казуса? Не познавам дори правните механизми, по които съдията ме е пуснал, нито някога съм контактувал с него. Вчера вечерта се чухме с адвоката ми, попитаха ме защо не съм им казал за казуса. Предложих им тази дискусия, ако е интересна за обществото, да се поканят хора и тази дискусия да продължи. Процедурата за пускането ми в Русия задължава прокурорите да бъдат питани, и те са питани", допълни той.

Малинов каза, че никога не се е опитвал да въздейства финансово на съдия Миталов, а и никъде не ставало ясно дали забраната за влизане в САЩ е заради неговия случай. 

"Ако има доказателства за неговото корумпиране и зловредно влияние, нека се покажат документите по това. За да не стане излишно хвърляне на обвинения без изобщо да има доказателства за тях", съобщи Малинов.

"Този, който определя нещата в България, е българският съд. Как бихте погледнали на този казус – човек, обвинен в шпионаж в полза на Русия, да бъде пуснат и да получи орден? – какъвто и да е диалогът между страните, нормалността трябва да остане. Санкцията от 50 хил. лв. е предостатъчна, за да ми бъде наложена и допълнителна санкция да не пътувам. Това, че се върнах, опровергава всички твърдения, че ще се укрия. Ако исках да се укрия, нямаше да се върна. Аз съм патриот и политически деец и искам да докажа правотата си в България", каза още председателят на "Русофили".

Според него действията на САЩ абсолютно унижават България, защото САЩ се поставят над българския съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ъхъ,ти и Путин не познаваш!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Лозьо Паньов го е атестирал като "наш човек", значи е точно така, от което следва: 1. следващият с черен печат в тескерето е Лозьо Чернолебедев; 2. всички съдии-лозьопаньовци са "светци" и трябва да бъдат въдворени под пранги в Сибир - при Боковото "мракобесничество" за такива като тях, Мустака и Черепа в България е опасно.
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Колегата се ползва с много-добро име"Сега ще бъдат пометени още много такива червени колеги и колежки с "добри имена"!
60
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американска "белина" подбра българските червени гууввнняррции! Ще има червеняшки ридания!
59
7
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Вие какво разбирате под корупция?Не е задължително да е взел пари, може да е просто *** по убеждение и да прецаква системата от силно желание да бъде полезен. Да бъдеш полезен *** е изкушение, на което никой русофил не може да устои.
58
5
 
2
 
! Отговори
хах преди 4 години
НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!
57
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе тук само упражнения по плюене. То е ясно, че има руски шпиони, но също така има и американски. Ако щатите имат доказателства за корупция на този съдия как мислите,че са ги получили ? Няма да е по официална линия / щото то е ясно,че управляващите им докладват/, защото иначе щеше да е подсъдим в България.
56
9
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Разбира се, Българската държава може да се опъне и да иска обяснения, но нарушението на този "съдия" е толкова фрапиращо, че всеки разумен човек би се изсмял на такива демарши. Човек, обвинен в шпионаш и държавна измяна, да го пуснеш по изключение точно до държавата, за кояго е шпионирал. За получи награда за шпионлука си. Този Миталов просто се е изпи кал върху България.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гузен - негонен бяга. Народна пословица.
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сега Малинов е разбрал, че и Миталов е руски шпионин, кандидат за медал "дружба" за вярна служба !
53
14
 
11
 
! Отговори
вярвате ли му преди 4 години
В България е пълно с руски агенти, те никога не са си отивали. Те са навсякъде. Но мисля че българите руски агенти са повече от руснаците. Те никога няма да се спрат да съботират правителствата в България, да отклонят европейското и развитие, да я отклонят от нато и да я вкарят в евроазийският съюз. Техните господари искат това и плащат много добре. А българина е продажен. А на този агент Малинов има ли някой да му вярва? Малинов,руснаците ще те използват и ще те захвърлят, независимо колко ти п
52
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев кога ще осъди развихрилия се руски шпионаж в България ?Не е ли прерогатив на Президента заплахата за националната сигурност ?Това не е ли от шпионаж в шпионаж - руски шпиони да шетат из държавата, като през турски гробища !?
51
6
 
7
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
Ако в България има русофили, "милиони" според този, дали в русия има българофили и то милиарди?
50
4
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
В този смисъл, в каква позиция САЩ заема страна по казуса?------САЩ поникакъв начин не се намесват и не взимат страна, това решение касае тяхната визова политика и не са длъжни да дават обяснение на никого.
49
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България храни руския коронавирус Малинов !
48
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47Я по-добре питай защо руския анклав "Невтохим" не плаща данъци на България от как е построен !Я питай каква работа върши най-голямият бастион на руския шпионаж в центъра на София, извън руското посолство - руския "културен клуб" !В България има около 200 души американски персонал в нашите военни бази...колко от тях да са шпиони, колко да са техници на радарите и колко от тях военни инструктори !!!?
47
6
 
12
 
! Отговори
аха преди 4 години
Не видяхме предоставени доказателства за корупция. И каква е демонстрация от чужденец, да произнася присъда, без да е имало разследване и присъда. Що за простотия е това. Ако не предостави доказателства, това си е чиста клевета. Да видим колко ниско са паднали американците. Не че е тайна, за тоталната им морална и човешка деградация.И не става ясно, да си живеят в САЩ, нямат си работа в България. Тяхното присъствие е свързано с огромни загуби за нас.
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разговора Тръмп-Борисов:Тръмп: Руснаците разбраха как те правим всеки път премиерБорисов: ЕмииииТръмп: "Емииии", сега и аз ли да ти давам орден
45
11
 
11
 
! Отговори
аха преди 4 години
до 45, е като нямало какво да правят американските шпиони в България, какво правят тогава тук. И какво са се загрижили за България. Не помня да сме ги канили да ни колонизират. И това с двете централи Марица какво е. Класически рекет. Що да им плащаме двойно тока. А как искаха да ни изработят с 7 реактор за АЕЦ Козлодуй, да ти разкажа ли. А с Южен поток. А как ни изнасят златото за безплатно. Знаеш ли колко примери има реални, как САЩ ни ОГРАБВА. И го прави с тяхната агентурна мрежа и еничари.
44
3
 
2
 
! Отговори
повтаря Инквизицията преди 4 години
Кървавия инструмент на католическата църкваЖертви на тази ранна форма на Инквизицията стават много жени, по-рядко мъже, обвинени във вещерство. След кървав разпит се провежда публично дело, по време на което набедената или набеденият признава своите грехове. Накраяпрактикуващият магии се изгаря на клада.Тя се счита за най-страховитата и жестока организация на територията на Средновековна Европа. Испанските и други инквизитори имат за цел да премахнат всички хора, които не са католици.