Сиди: Хората се притесняват за еврозоната, защото слушат БСП!

Въпросът не трябва да се политизира, смята депутатът
97

Депутатите приеха на второ четене поправките във Валутния закон, който засяга курса лев-евро при влизането ни в Еврозоната.

"Хората се притесняват, защото слушат БСП. Всичко е въпрос на четене и на това да намерим повече информация. Опитахме да намерим адекватно решение. Въпросът при БСП е само как да се вдигне един проблем в пространството", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сиди.

По думите му начинът, по който беше тръгнала да се прави тази промяна, подразнил българските граждани.

"Не трябва да се политизира този въпрос, трябва да говорят финансисти. Нашата роля трябва да е да даваме решение на проблемите на хората, а не да събуждаме страхове", добави Сиди.

Той коментира и снемането на доверието от президента Румен Радев към кабинета "Борисов 3".

"Не мисля, че тази война ще доведе до нещо добро. Радев за съжаление застава от едната страна на масата, в Конституцията пише, че президентът трябва да бъде обединител. Ние сме парламентарна република, така че такъв тип думи не са съвсем обосновани", смята Александър Сиди.

Според него юридическите съветници на Радев са написали текст, който остава висящ във въздуха.

"Нагнетяването на напрежение от политиците е груба грешка. Никой не печели в тази война, губещ е народът", добави депутатът от ВМРО в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никумо неизвестния СИДИ не го пита никой. Българина е ограбван многократно от червени и пребоядисани българоубийци.
77
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Какво БСП слушам бе? Бях в Испания когато приеха еврото и видях какво става. Високи цени, пълен шок. Хората не могат да си изплащат ипотеките и в резултат на 600 000 испанци са взети жилищата. Имаше самоубийства Такива са човешките драми, че самите полицаи и ключари извършващи изгонването се отвратиха и обявиха от своите асоциации, че няма да участват в това.
76
0
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Само да попитам, ако може някой да обясни.Ако Левът е по-стабилен, защо курсът на Лева към другите валути не се качва? Не е ли време да се спрат концесиите, да минем на Златен Лев.Другият въпрос е, ако големият брат ни притисне да приемем долара какво правим?
75
0
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 4 години
До Анонименточно така---СПОРЕД БОЙКО СМЕ 4--ТА ДЪРЖАВА В ЕС С НАЙ --ДОБРИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ---НИСЪК ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ ВИСОК РАСТЕЖ НА БВП НИСКА БЕЗРАБОТИЦА И ИИИИ ТАКА ЧЕ ДА ИСКАМЕ ЛЕВА ДА Е ОСНОВНА ВАЛУТА В ЕС А НЕ Э
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде в конституцията не пише, че трябва да се откажем от финансов суверенитет, както искат да направят "управляващите". и пак същата приказка на нов глас - който не е с нас е против нас. Който не сиак еврото е бесепар, комунист, *** - в никакъв случай не е патриот обаче. Така губим златен шанс при криза да "маневрираме" за да запазим финансова стабилностабилност. еврозонат е почти фалирала- франция, италия, португалия, испания, белгия - около 100% БВП дълг
73
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
До 79, как се формира тази сума?
72
0
 
12
 
! Отговори
anonim преди 4 години
Пак лъжат народа. Готвят се след 22 години дрислива демокрация пак да го ограбят.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако 177лв. пенсия е 85? ЗА МЕСЕЦ ,А В ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ ГИ ВЗЕМАТ КАТО НАДНИЦА ЗА ДЕН,ЗАЩО ДА НЕ ПРЕМИНЕМ В ?,НИТО АКЪЛА,НИТО ОБРАЗОВАНИЕТО НИ ПРЕЧИ,ХА ХА ХАААААА
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въвеждането на еврото в Латвия струва около 70 млн. лата или 107 млн. евро.ПО-ЕВТИНИ СА ЕДНИ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ И ДА ОСЪЗНАЕМ ПОЛИТИЦИТЕ
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОЗНАВАМ ХОРА ОТ ПРИБАЛТИКА - СЛЕД ВЛИЗАНЕТО НА ЕВРОТО ИКОНОМИКАТА ИМ ЦИКЛИ И ЦЕНИТЕ ЯКО ПОСКЪПВАТ. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ГЕРБАДЖИИ, КАТО ЧЕ ЛИ ДОСЕГА ИКОНОМИКАТА НИ Е ВЪРВЯЛА?
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕШЕВ НЯМА ЛИ ДА РАЗСЛЕДВА КОСТОВ ЗА ИЗМЯНА ХАХАХА В ПОЛЗА НА НЕМСКАТА МАРКА?
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 65А изказването на Костов че ще закръглява курса беше още по-рано, с това повлия на пазарите, а преди това курса на лева поскъпваше, просто защото хората нямаха пари. Така че Жан Виденов беше обект на спекулантска атака за хиперинфлацията като част от сценария за Майдана, докато Костов ЕДНОЛИЧНО СРИНА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ. ТА ТАКА НИКОЙ ОТ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ДНЕС НЯМА ДА ПРЕДОГОВОРИ КУРСА В ПОЛЗА НА ЛЕВА, ЗАЩОТО ИМА ОСНОВАНИЯ ЗА ТОВА НО ОТ ДУПЕДАВЦИИИ ДА ЗАЩИТЯТ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ НЕ ОЧАКВАЙТЕ НИЩО.
66
1
 
11
 
! Отговори
До 74 преди 4 години
Фискалният резерв е около 8,77 млрд. лева. Става дума за едни други милиарди, които ГЕРБ иска да открадне - парите крепящи борда и стабилността на българския лев, които са сега 47-48 млрд.лева.
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМИЯ ФАКТ ЧЕ СИ КРИЕХА ПРОМЯНАТА В ЗАКОНА А БСП ГИ ИЗЛОЖИ ПОКАЗВА, ЧЕ ПАТЕРИЧОТО СДР-ДИСКЧЕ НА ГЕРБ няма думата. Пак искат да взимет решенията зад гърба на народа без дебат. Абре кога ще влезете в Шенгеня???
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕ ТО ЛЕВА ДНЕС Е ПО-ОБЕЗПЕЧЕН И ПО-СКЪП ОТ ЕВРОТО ВСЕКИ ИКОНОМИСТ ЗНАЕ. ЕВРОТО НЯМА ТАКЪВ ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ КАТО ЛЕВА, СЛЕДОВАТЕЛНО ПРЕДЛАГАМ ДЪРЖАВИТЕ С ЕВРО ДА МИНАТ КЪМ ЛЕВА И ДА СЕ СВЪРШИ. А ПРОПАДНАЛИТЕ ИРЛАНДИИ, ПОРТУГАЛИИ ИТАЛИИ И ГЪРЦИИ ДА СА В ЧАКАЛНЯТА ЗА ЛЕВОЗОНАТА. АЙ СИ К ТИР НА ЕВРОТО. ЛЕВА Е КРЪСТЕН НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА НЕ СИ ГО ДАВАМЕ. ДАВАМЕ ИМ БОЙКО ДА ГИ СЪСИПЕ И ТОЧКА
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако БСП не беше вдигнала дандания, ГЕРБ дали щеше да направи промяна в закона и да запише, че влизаме само ако сегашния курс не се промени?
62
0
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
Така е. На 2 май 1997 курсът е 845 лева за 1 немска марка. На 3 юни е 911 лева за 1 марка, а от 1 юли 1997 въведоха валутният борд и фиксиран курс от 1000 лева за 1 марка. Образно казано тогава влязохме в "чакалнята" на валутния борд, курсът скочи много, а накрая го фиксираха на още по-висок курс.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От алчност да усвоят хахаха 50 милиарда фискален резерв нашите олигархични власти разклатиха клетото ни левче, за чиято стабилност цял народ страда години. И какво като влезем в еврозоната, много моля управляващите да кажат некакто тръбят, че НИЩО НЯМАЛО ДА НИ СЕ ВЛОШИ А ДА КАЖАТ - КАКВО ЩЕ НИ СЕ ПОДОБРИ, ЗАЩОТО ДОСЕГА НИКОЙ И СИДИТО ИЗРАЕЛСКО СЪЩО НЕ КАЗВА КАКВО ЩЕ НИ СЕ ПОДОБРИ ОТ ВЛИЗАНЕТО? РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОТО И ТОЧКА.
60
2
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Волен Сидеров вкара ВМРО и НФСБ, после те го измамиха и се присламчиха към ГЕРБ. Измамата им е професия. Не може да им се има доверие.
59
11
 
3
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Четох коментарите и лайковете.Очевидно партията е спуснала директива да се всява страх и ужас и той да изглежда действителен. Змията хапе като я настъпят.