Край на частните лотарии: Какви са плюсовете?

Парите ще останат в държавата, няма да се продават край училища
12 фев 2020 22:30,
27
Край на частните лотарии: Какви са плюсовете?

Фишове и други талони за игри ще се предлагат само от служители на Българския спортен тотализатор - това решиха депутатите миналата седмица. Kaкви ще бъдат промените?

"Сега има обстановка, в която могат да бъдат изложени факти и събития. Може би никой не е имал смелостта преди това. Водим тази битка от средата на 2018 г. Видели сме, че има нарушения, не можем да кажем колко средства са липсвали", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от НФСБ Йордан Апостолов.

По думите му са имали съмнения, че се случва нещо нередно.

"Всеки министър е политическо лице, той се опира на експертността на хората, които работят на терен. Тези, които са пряко сложени и получават големите заплати, явно са си мълчали. Те трябва да понесат своята отговорност или да разкрият на кого са подали информация", категоричен бе Апостолов.

Плюсовете от тези промени щели да са няколко - приходите от лотарията ще останат в държавния бюджет, забранaта на продажба на такива билети около училища и на лица под 18 г.

"Хората, вместо да занесат парите при семействата си предпочитат да ги оставят в най-близката бензиностанция, купувайки си билетчета", каза още Йордан Апостолов.

Той коментира и темата за машинното гласуване.

"Преди по-малко от седмица имаше избори в щата Юта, всичко в машинното гласуване се срина. Оказа се, че трябва да броят повече от 36 часа. Когато става въпрос за машини, винаги има риск от манипулация", изтъкна депутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него, когато нещо се прилага за първи път е абсурд да се случи в рамките на една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Зарезан Тривон преди 4 години
До Анонимен 19: Ква Европа те гони, не разбрах? Там сигурно се казва: Анадол-Футбол.
26
0
 
5
 
! Отговори
Нако от Монако преди 4 години
Не скърбете, бе хора! Ако някога дойдат на власт "червените каскети", Румбата Гечев пак ще ви направи забърже, "милионери в левчета", разбираш ли...
25
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
Само не разбрах,кои пари ще остават,за държавата,като всеки българин,знае ,че с държавата комар не се играе.
24
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 4 години
Не е зле да си спомниш, как преди години , в два поредни тиража на 6 от 42 се паднаха 6 АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ ЧИСЛА. Като обяснение, от ТОТО-то изприказваха куп глупости(без дА КАЖАТ САМАТА ИСТИНА) - в четвъртък се паднаха първите 6(няма познали), а в неделя - същите числа(6-*** бяха печелившите).Също преди години - разиграваха се много милиони. Журналистката попита последователно: шефа на Комисията, един от проверяващите и този, дето управляваше въздушния поток. Отговорът им бе: Пуснахме си фишове!
23
1
 
4
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ преди 4 години
СОБСТВЕНИКЪТ НА ПЕДЕРАСТКИТЕ, ПЕДОФИЛСКИТЕ И ПОРНО КАНАЛИТЕ - извинете, става реч за бившия Вицепремиер. Навярно тъпоглавците от Народното събрание ще криминализират частния хазарт, но така ще направят някои още по- богати(спомнете си Сухия режим в САЩ). Много депутати и съдии, чрез хазарта си узаконяват подкупите.
22
1
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Радвай се народе! Държавата мисли за теб! Пак ще си търкаш талончетата, само че не на Черепухата, а на Дебелян Пеевски
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години четох за създаването нар испанската лотария: стоял си краля и се чудел как да пусне един доброволен данък , който народа да плаща с усмивка и хем да е за всички, но богатите да не трябва да го плащат.... И така се родила идеята за лотарията.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете ми честно на кой от тези които търкат билетчета веднъж месечно им пука, че няма да могат да го правят? Само че има хора, които си даваха всеки лев за талончета. И всичко това постоянно се рекламираше по телевизията. Вървяха заедно с банките - вземаш кредит и търкаш талончета с парите. Отнело мечтите на хората. Глупости! Отнеха им дрогата.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция , Еврофутбол е държавен Представяте ли си какви пари остават в държавата
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дo 9 - възпитамието и контрола на децата е задължение на родителите! поради тая причина в белите страни отнемат децата от родителите им! и не само, кърмиш по улицата, или на публично място - отнемат ти детето! в америка нямаш право да оставяш дете до 14 само в къщи, та камо ли на улицата да си купува трева!
17
4
 
10
 
! Отговори
истината е че, преди 4 години
Пуснаха много печеливши билети дето щяха да ,,счупят държавата" . Сега ги унищожават и ще сложат само непечеливши. Бойко се подигра на обикновения човечец с думите: Няма право да си мечтаеш, българино:за апартамент в София, кола или луксозна почивка(имаше билети,които и това предлагаха). Ти си пропаднал комарджия,ако един път решиш да си купиш билет". Сега кой ще се разкарва до някакъв си пункт? Ще фалира лотарията.
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бас хващам, че и в нито една от десетките игри на тая лотария има всички печалби написани върху талона. А върви докажи, че в еди колко си билета има 5 печалби по 200хил.примерно.Кой го знае, тия в печатницата само. Но нали трябва да се зарибява народа и да се цуца.
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом има монопол,значи има комунисти на власт!Дали е частен монопола,дали е държавен все тая,просто ще се пълни друго джобче.Тия приказки,че ще отиват за спорт са шменти капели.Ако има 1000 фирми да предлагат хазарт,на хората ще им писне и ще им стане безинтересно да играят,но тук е така монопол от частник и то един за да им снася %,или държавата пак ще е монополист както беше през соца.Няма отърване от тия комунисти ей!
14
11
 
18
 
! Отговори
честно преди 4 години
Не знаех,че ако изтриеш едно билетче на2-3 месеца, си бил комарджия. Намирах го за забавно и губене на времето,ама чак пък Хазарт? Новината звучи сякаш политиците са хванали много сериозни престъпници. Честно да ви кажа ми се е случвало да спечеля от триещите билетчета 5-10-15 лева. Сега съм сигурен,че нищо няма да се печели. Ще върнат стария тип лотарийни билети от времето на баба ми,която не знам и 5 лева да е печелила през годините,(не че жената си купуваше повече от 1 билет на 5 месеца)
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aбе пишат някои,че търкали 13 годишни и е така,обаче не им оставаха пари за цигари,алкохол и дрога.Да и хазарт не е добре,но как ще ги стимулира държавата да спортуват?Ако има повече спортни мероприятия,ще са достатъчно изморени за да мислят за други глупости.Седят пред компютрите и играят виртуални игри.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истински подвиг е тази победа над частните лотарии, които отнеха бизнеса на държавното тото. Нека да отиват да строят заводи, предприятия великите бизнесмени.
11
4
 
20
 
! Отговори
дo 9 преди 4 години
Ти добре,че не си видял как 12-13 годишни пушат трева, си купуват наркотици и псуват. Не виждам нищо особено в промяната на закона за някакви си търкащи билети чак да хвалиш депутатите. Ако искат да защитят децата да хванат ДИЛЪРИТЕ,които стоят пред училището. Пред очите ми едно 14 годишно хлапе изваде пакет от вътрешен джоб на якето си и едно момиче не по-голямо от него му даде пачка с пари. Това се случи по сред бял ден до църквата, св.Седмочисленици". 0 ПОЛИЦАИ НАОКОЛО до училището.
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който откаже да финансира шайката, му вземат бизнеса и го пращат в чужбина... за справка Мустака, Черепа, избеГалеви...
9
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ! Най силния ход на парламента досега! Бях потресен като видях 12-13годишни деца да си купуват билети!! Срамота!!!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Край ли ? няма да има край зашото мина 1 седмица а закона още е в сила няма и да бъде нарочно го бавят всичко е една ПАРЛАМА ЕДИН ЦИРК БОЙШОЙ ТЕАТЪР АЛА СИМЕОНОВ КРАЙ ПХХАХАХА