Над 50% намаление на природния газ предлага "Газпром" на България?

Вносът на американски втечнен газ и топлата зима са причините
12 фев 2020 10:12,
145
Над 50% намаление на природния газ предлага "Газпром" на България?
Снимка: БГНЕС

С повече от 50% може да бъде намалена цената на природния газ за България от страна на „Газпром“, пише руското издание „Комерсант“. Ценообразуването за България е вероятно да бъде приравнето с това за Европа, което не е обвързано с цената на петрола.

Още по темата


Новата цена за руския газ може да стигне до 140 долара за 1000 кубически метра. Преразглеждането на договорите е поискано от българската страна, заради спада на цените на природния газ за цяла Европа.

Причините за намалението на цената на синьото гориво е топлата зима, пълните хранилища и конкуренцията с американския втечнен природен газ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В допълнение, от юни месец 2019 вече внасяме американска газ, като за месец спестяваме по 15 милиона евро. Ето това се нарича диверсификация, което трябваше да се направи преди 20 години.
137
1
 
2
 
! Отговори
Noname преди 4 години
Причина за всяко намаление ще е американския газ, който внасяме и който е ПО-ЕВТИН от прескъпият руски газ. След като руския газ поевтинее с 50% на сто тогава може би цените на двата доставчика ще се изравнятИ на руските *** трябва да се каже, че не следва да подвеждат народа, че тъй като газта от САЩ е по-скъпа за производство, то тая газ ще е по-скъпа за България от руската. Напротив, руската е много по-скъпа за България, нищо, че е по-евтина за производство.
136
1
 
4
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
А защо "братушките" ни го продават 2 пъти по-скъпо? Знам, защото ни обичат. Обичат парите ни...
135
1
 
3
 
! Отговори
а преди 4 години
ако това се случи тогава бих повярвал че наистина има братски славянски дружби и тем подобнимечтиииии.....(като в една реклама)
134
1
 
1
 
! Отговори
тиква преди 4 години
това е най великия виц (тип черен хумор) на годината50% ...?наистина ли има наивници вярващи в нещо подобно?по скоро бих повярвал че земята е плосканаивници не се хващайте че е възможно дори 10% отстъпка
133
2
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Предлагам Рушофобите да плащат Двойно. И без това им пълнят касичките и дупенцата. За останалите по Нормална Европейска тарифа
132
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това " намаление" има някаква заигравка с количеството. Понеже бг консумира около 3 МИЛИАРДА куб.м годишно, а 50% от газта за да го има турски или там както го наричат поток няма да е руска, то 1,5 милиарда куб. м ще си го плати ме пак по 250$ колкото е в момента! ПиАр- а в случая е че договорените 3 мил.куб м ще са реално 1.5 Руснаците винаги са ни драли с цените на горивата като почнеш от газта, минеш през нефта и стигнеш до бензиностанцията
131
2
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Значи можело...Дали не са ни замислили нещо друго за компенсация ?
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
131 Класически пример за русколизец еничарин, от къде накъде плямпаш от името на България бе тиккво?Руския газ е ДВОЙНО по- скъп от американския, да си го продават на африканците ако щат, крадците подли!
129
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Сетили се да ми го намалят ....за лятото. Ние скъпите сметки ги платихме вече!Прах в очите пак!
128
7
 
6
 
! Отговори
за 119 преди 4 години
"Бог да пазел Америка". Абе, ***, антибългарино. Знаеш ли в България колко ни интересува америка. Затънала в дългове и човешка мизерия.САЩ днес продава с рекет и изнудване и санкции. САЩ са неконкурентноспособни на свободния пазар. Всичко, което успеят да продадат е с класически рекет. Да ти обяснявам ли небългарино защо САЩ ни продава ток на двойна цена. Газта им е мин 30% по-скъпа. Защо ни я продават. А защо я купуваме. *** ли сме. А ядреното им гориво? Стой си у америката.
127
0
 
1
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
дотук добре, а в тази връзка да очакваме ли намаление на нещо в БГ и ако се случи кога?
126
4
 
9
 
! Отговори
лаком г... преди 4 години
Руснаците сами са си виновни!Вместо да продават евтино газта,и стабилно да печелят без конкуренция,те по стар комунистически обичай искат да лапат безгранично!После кой ми с.а в гащите!?
125
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американският втечнен газ се продава в момента под реалната му себестойност, която е някъде 180-190 $/1000 кубика, т. е. се продава на загуба и това не може да продължи вечно. Така че и самите амеериканци изпитват в момента затруднения. Тази борба за пазарите ще продължи около една година, след което нещата ще започнат да се нормализират и цената на газта отново ще мине границата от 200 долара, поне така казват специалистите.
124
5
 
3
 
! Отговори
турчина преди 4 години
*** американофилска чебурашка,коя част от въпроса ми не разбра?Оставам с впечатлението че си много проста
123
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самите руснаци признават ,че американският втечнен газ подбива цената на ,, Газпром"!Русофилиstiцite,са матиран с един ход от Маскве!Язък ви за твърденията за скъпата американска газ,която няма ресурси да конкурира руснаците!
122
3
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Анонимен..... Говняшко Не си ти който ще определя кой е патриот и кой еничарин, ясно ли ти..... Вярно е, че русофилите сте патриоти, ама сте руски патриоти. Български никога не сте били и никога няма да бъдете. Обикновени руски еничари сте. По заповед на Москва сте избили повече българи отколкото са загинали през войните.
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според някой коментари, разбирам, че за цените на газа, че са високи у нас сме си виновни ние, а това, че световните цени на газа били ниски са виновни дотациите на американците, но затова скоро щели да рухнат или фалират. Това ме кара само да се смея на такива измислици. И да поздравя нашите ръководители в далдовидността на диферсификацията и че газопреносната ни мрежа си е изцяло наша, а не чужда собственост дори и без подставени троя.нски ко.не или фирми контролиращи националния ни суверините
120
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американофилите няма да са доволни. Рекетът със спирането на руския газ и заменянето му с американски скъп газ, се проваля.
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 115 Пикът на американския шистов газ се дължи на това , че американското правителство фактически плаща дотации за разработката на нови находища и вече са изразходвани към 300 млрд долара за тази цел. Обаче това свръхскъпо субсидиране не може да продължи вечно и до една година пазарите ще се нормализират. Ако пък ако цените паднат много, шистивият добив в САЩ направо ще умре, защото ще е на тотална загуба, а руснаците печелят и при цена на газта от 120 $