Разкриха разлики в качеството при шоколадови бонбони и консерви

Установени са разлики в качеството на продукти у нас и в чужбина
12 фев 2020 15:50, Ния Христова
21
Разкриха разлики в качеството при шоколадови бонбони и консерви
Снимка: Pixabay

Изследване на Комисията за защита на потребителите установи съществени разлики в качеството на предлаганите хранителни продукти у нас и в чужбина, пишат от в. Монитор.

При изследвани бонбони на известна швейцарска марка е открито 15% по- високо съдържание на протеин. Или казано по друг начин, съдържание на повече сухо мляко.

При консерви от грах и царевица има повече от 50% наситени мазнини. Наличието на протеин в маслото на българския пазар е с една пета по- малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари