Вече има Борд за разследване на транспортни произшествия

Борисов назначи тримата му членове
16
Вече има Борд за разследване на транспортни произшествия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със заповед на премиера Бойко Борисов са назначени членовете на Управителния съвет на Националния борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Бордът е създаден с правителственот постановление от 22 януари 2020 година. Управителният съвет се състои от трима членове - председател и двама заместник-председатели.

За председател на Националния борд е назначен Христо Христов. От 1975 до 2003 година Христов е заемал различни ръководни длъжности в Главния щаб на ВВС. Бил е също така директор на дирекция „Звено за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

За заместник-председатели са назначени Бойчо Скробански и Георги Денев, които също са работили с МТИТС. В периода 1998-2006 година Бойчо Скробански е бил Завеждащ служба „Безопасност“ в НК БДЖ и ДП НКЖИ, а Георги Денев в периода 2001-2009 година е заемал длъжността началник направление „ВМС“ в отдел „Въздушен и морски суверенитет“ в Генералния щаб на Българската армия.

Националният борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт е независим специализиран държавен орган към Министерския съвет. Председателят на борда е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на транспорта.

С друго решение Министерският съвет освободи Асен Тутеков като заместник-председател на Държавна агенция „Разузнаване“, считано от 1 март 2020 година. Правителственото решение е във връзка с искане на Асен Тутеков да бъде освободен от длъжността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та да си дойдем на думата де..:-"Председателят на борда е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на транспорта."!!!!Яаааа!!!..Каква била работата?!..ПАК ще се "РАЗПРЕДЕЛЯТ" некакви пари!....Не мога да не призная:-Банкянската Тиква освен че е "женерал",е и ПРОФЕСОР,АКАДЕМИК,ГЕНИЙ на ДАЛАВЕРИТЕ И уникален СПЕЦ по ЛЕГАЛНО КРАДЕНЕ!!!Не мога да не му го призная!..Надявам се един ден да го предложи будния български народ за Нобелов лаурет в областта на "легализирани измами"!Капоне
11
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ся вече нема да има никакви произшествия!Но пък ще си имаме още неколко СИНЕКУРИ,ЛАПАЩИ НАШИТЕ пари и УДОБНИ МАШИ,когато некой от "ромоизбраните" СГАФИ на пътя!.."Националният борд за разследване на произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт е независим специализиран държавен орган към Министерския съвет."..?!?!Е как ще е"независим",като ще е на разпореждане на МС?!..И друго,забелязахте ли го?..-"Председателят на борда е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра
10
0
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Калинките на ГЕРБ пак се разхвърчаха.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде още едни паразите за които ще плащаме повече за тоалетна хартия годишно отколкото за закуска на децата в училище.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как точно се прави бюджет на катастрофи? Нали уж катастрофите са непредвидими? Борд по екокатастрофи кога да чакаме, че холдинга на Резовиро нещо се бави. Абе, къде е Ревизоро? Нещо след срещата с шефа на ТЕЦовете рязко спря да се появява и да говори срещу боклоуците.
6
0
 
8
 
! Отговори
Гледай ти! преди 4 години
Значи до сега не са ги разследвали???Май ББ е измислил и Държавата преди 10 години и от тогава 'създава' ли създава...Досущ като един Господ! Ама Господ все пак се е спрял на седмия ден - а ББ продължава ли, продължава...
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде още един бушон.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омръзна ми от безброй институции и едната институция копае ров другата след нея зарива.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После с бай Местан. После с оная пиянка Ставийски. Абе бая работа ги чака
2
0
 
10
 
! Отговори
предложение преди 4 години
Първо да разследват 'инцидента' с моторната шейна на министър Московски при което загина синът му.Ще е тест за това колко са ефективни.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха държава цирк. Трябва да има Борд ли? А борд на борда да ги разследва има ли? Толкова маймуни в администрации няма никъде по света.