Майките пак на протест, искат главата на Сачева

Министърката отричала правото на живот на децата с увреждания
54
Майките пак на протест, искат главата на Сачева
Снимка: БГНЕС

Войната е в ход и е обявена от социалния министър Деница Сачева. Отговорът на майките от "Системата ни убива" ще е национален протест, който ще се проведе през март и искане на оставката на Сачева.

Майките се оплакват, че откакто е заела поста, тя ги обиждала непрекъснато и водила медийна пропаганда срещу правото на децата им да живеят.

"С лъжите, които разпространява, тя води борба срещу децата с увреждане", отсече Вера Иванова от "Системата ни убива".

Майките са недоволни от критиките, които оправя социалният министър именно към този закон, за който те се бориха близо година, в т.ч. и с платковия лагер пред парламента.

Те се оплакват и от това, че Сачева не признавала техния труд, въпреки че той е денонощен и е 365 дни в годината.

Заплата, която получава един асистент, е най-много 610 лв. и тя е за най-тежките случаи на увреждане, а средната е около 350 лева. Така че държавата пести пари от нас, защото издръжката на едно дете в социален дом е 1200 лева на месец, а заплатата на една приемна майка е 800 лева, обясниха още майките.

Зад искането им застава парламентарната група на БСП, с която те се срещнаха.

Червената шефка Корнелия Нинова смята, че Законът за личната помощ не трябва да бъде променян.

Според нея Министерски съвет иска да отмени закона и да приложи текстове от него в Закона за социалните услуги, чието влизане в сила е отложено с шест месеца.

Тя смята, че не бива да се вземат такива решения, без да се организира широк дебат и да чуе мнението на майките на деца с увреждания.

Нинова обвини правителството, че не е осигурила финансиране по закона и заради това той реално не е добре работещ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46Какви деца те гонят? Тези същества имат друго название. Вие с мозъците би трябвало да го знаете. Няма да коментирам, ако смисълът на съществуването им е на техен гръб да се издържат, тези, които са причина да се родят такива. Родителите им имам предвид. Не стига, че са виновни, но и нагли спрямо обществото. А зад тях за пореден път видях червена особа. В случая Нона Йотова. За която дори пътните знаци и маркировката не важат.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей тия майки от всичко разбират..кой ли им гледа децата!
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе има болни деца има и безгръбначни безмозъчни дето пишат тука и се мислят за много умни. За това и държавата ни е калпава. За деца говорим бе тъпани.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калпазанки! На работещите хора им писна от тези гевезани!
43
2
 
2
 
! Отговори
Жените преди 4 години
Не могат един гвоздей да забият на стената, а пък им е разрешено да гласуват, и да заемат постове в правителството.
42
3
 
6
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Нашите МиниСтерства се управляват от некадърни ТьоткиСтепаниди.... Кеф ти енерггетиката, кеф ти регионалното... кеф ти общината... Абе тези тьитки нямат ли си семеситва а са ръгнали да опавят света ?
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25По тая логика, ако има земетресение и те затрупа, то е божа работа, а аз трябва да ям зрънчо и да те гледам, как молиш за помощ, ама не е моя работа, да се меся ...
40
0
 
1
 
! Отговори
Баш само преди 4 години
До Не самоКоето автоматично означава, че хората без паро за адвокат и ... да си гонпризнаем, в Булгария живеем все пак, рушвети, са в риск от анонимни сигнали. Иначе - адвоката все ше оправи работата, а и лесно се стига до анонимника, да ми АЕ потърси сметка по един или друг начин ....
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начело на майките е мамата м м манолова.другите се грижат за болните след Чернобил
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До shitpunkЗащото па редовния бачкатор взима нещо свястно ....
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека някакъв инспекториат да мине по домовете на тези майки за да видим колко е подредено в тяхИ ако е неподредено, ще спрем помошите на детето и ще го остави да страда.Ай сиктир с глупостите ти! Подредено било! То да не син някоя дърта патриархална бабичка, дето и като е била млада е била сто години назаде?!?
36
3
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Айде стига сте врякали!Получавате пари за които редовия българин бъхти по 8 часа на ден и пак сте недоволни. Сега искате и да не се грижите за собствените си деца, а някой да ви слугува. Не ви ли е срам?
35
0
 
5
 
! Отговори
Майките преди 4 години
На болни деца, сигурно имат своите грешки. Но да се защитава от видната представителка на Отворено общество ми идва в повече. Като зам.министър на образованието направи куп поразил и вкара в НПО в училище. Това кой не го знае? Сега я пращат, за да направи същото и в социалната сфера.
34
6
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
От Позитано пак "пуснаха" насъсканите майки, като питбул на мръвка!!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 29Я пак. Кой искаше да затвори Лукойл, ако не сложи измервателни уреди? Кой публично го предопреди, че не може да спонсорира едни, а други не? Футболни агитки ли нападнаха и разрушиха дома на Цар Киро в Катуница? Зам.мин.на земеделието при Орешарски от младежкото БСП Явор Гечев размахваше документи за връзка между ББ и цар Киро. Били му ги дали симпатизанти, които при разрушаване на палата на цар Киро ги намерили?! Масовите палежи на автомобили преди едни други местни избори как бяха?
32
2
 
7
 
! Отговори
Не само преди 4 години
Майките на болни деца, но и тези на за щастие здрави деца, ще протестираме срещу Савчева, защото новият закон за детето е чудовищен. Той поставя всяко дете в риск и позволява отнемането му от социални работници БЕЗ съдебно решение. Това може да стане и по АНОНИМЕН донос. Но ако искате да подаде те сигнал за корупция, то не може сигналът да е анонимен. Този двоен стандарт е силно тревожен.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27Лекарите са предупредили майката на Веско. И са й предложили да го остави в специално заведение да приключи до 2-рата си години по естествен път. Тя е направила информира избор!!! Сега Веско какво е? Грозна гледка? Защо? Защо ни задължава да издържаме нея и сина й? Къде е бащата? Къде е родата? И ние имаме самотна майка и е наша грижа! И тя си носи отговорността за избора и последствията. Като й се казваше да не се захваща с персона с криминални регистрации и грубо поведение.
30
3
 
8
 
! Отговори
таксиметаржия преди 4 години
К'Урнелия пак е яхнала протеста... СРАМОТА!
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези с болни мозъци като 28 не трябва да коментират подобни теми
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тлъстата герберастка да подава оставка