Майките пак на протест, искат главата на Сачева

Министърката отричала правото на живот на децата с увреждания
54
Майките пак на протест, искат главата на Сачева
Снимка: БГНЕС

Войната е в ход и е обявена от социалния министър Деница Сачева. Отговорът на майките от "Системата ни убива" ще е национален протест, който ще се проведе през март и искане на оставката на Сачева.

Майките се оплакват, че откакто е заела поста, тя ги обиждала непрекъснато и водила медийна пропаганда срещу правото на децата им да живеят.

"С лъжите, които разпространява, тя води борба срещу децата с увреждане", отсече Вера Иванова от "Системата ни убива".

Майките са недоволни от критиките, които оправя социалният министър именно към този закон, за който те се бориха близо година, в т.ч. и с платковия лагер пред парламента.

Те се оплакват и от това, че Сачева не признавала техния труд, въпреки че той е денонощен и е 365 дни в годината.

Заплата, която получава един асистент, е най-много 610 лв. и тя е за най-тежките случаи на увреждане, а средната е около 350 лева. Така че държавата пести пари от нас, защото издръжката на едно дете в социален дом е 1200 лева на месец, а заплатата на една приемна майка е 800 лева, обясниха още майките.

Зад искането им застава парламентарната група на БСП, с която те се срещнаха.

Червената шефка Корнелия Нинова смята, че Законът за личната помощ не трябва да бъде променян.

Според нея Министерски съвет иска да отмени закона и да приложи текстове от него в Закона за социалните услуги, чието влизане в сила е отложено с шест месеца.

Тя смята, че не бива да се вземат такива решения, без да се организира широк дебат и да чуе мнението на майките на деца с увреждания.

Нинова обвини правителството, че не е осигурила финансиране по закона и заради това той реално не е добре работещ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте бе? Нали не ставаше въпрос за пари? Ставаше въпрос за системата! Я, 1200лв. на месец! Браво! Валери Симеонов май вече ми става симпатичен. На БСП-то им удариха поредния спонсор, сега се мъти и около Златев,и нервите нервите не им издържат. Изпратиха "Възраждане" да се бият с полицията, изкараха крими контигента да върши обир, след обир. А сега насъскват отново подопечните си майчета.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички *** писали до сега един ден ще се сблъскат с проблема да гледат болно дете цял живот. А за бащите мишки дето си набиват шутовете не ми се говори.
25
0
 
5
 
! Отговори
До fakt преди 4 години
Ами здравите, на които им е отказано право на живот, защо не протестират? Стрели са се в миши дупки и болните деца им пречат. Всеки трябва да се защитава правата си и да иска достоен живот за себе си и децата си.
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Брей, брей !А я ми кажи тези защо раждат деца инвалиди?То крушката си има и опашка.Като те наказва Господ,защо му се мешаме в божите работи.А,малко срам и смиремие.Не може тотално провалили се индивиди да са основен фактор и да ни определят живота.Много от работещите и соц.служители не са виждали 1200лв.на месец,тези искат да ги здържаме!Ние ще им плащаме заплати,пенсиите на родителите им и утре без осиг.вноски ще се наредят заедно с нас и отрочетата за пенсии от парите нанашите децата!
23
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 4 години
"Капитал" отново не са доволни от нещо и Прокопиев стяга редиците за нов протест!
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте им по 10 000 лева заплати и да млъкнат най-после, че ми писна от тях.
21
1
 
11
 
! Отговори
Сачева преди 4 години
Поддържа многобройните си НПО - та. Целта е да се извършват социални услуги, като НПО определят цените. Ако това стане, то стотици милиони ще потекът към тях. А заплатите на личните асистенти, каквито са майките ще ни се видят жълти стотинки.
20
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли !?! Стига вече - то за здравите, чиито родители плащат обучение, здраве, храна и т.н. няма. Засрамете се вече, кротнете се и си гледайте децата. Къде са бащите им ??? Те за какво са - протестирайте пред тях. А ***
19
0
 
19
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Сачева - жената вундеркинд и разбиращата от всички, просто има поръчка какво да прави и как да се държи. Разберете, че на всички нива ни управляват хора без или с неподходящо образование, хора, които ако не са на държавна издръжка, трудно ще си намерят работа на трудовата борса, като обикновените хора. Държавата е в пълен колапс и тези *** продължават да лъжат и мажат.
18
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Радвайте се, че НЕ вашите деца са инвалиди, иначе друга песен щяхте да пеете ! Всички много компетентни излезнаха !"Не сме бе. Просто сме учили по два семестъра генетика и знаем с кои жени да се размножаваме, а с кои да си правим кефа. И някак нямаме деца-инвалиди. Също така имаме и някакви си там познания по медицина, та знаем как да си отглеждаме децата без да боледуват опасно. Знам, че на тия с подарен 8-ми клас в СПТУ ви е трудно да го разберете.
17
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ве, писна ми да искат пари, щото са калпав генетичен материал... гълтали поколения наред антибиотици, родата им цялата пуши, те друсали яко като тийнове, пият и пушат, после раждат увредено дете и ние някак сме ДЛЪЖНИ да им плащаме, че и (недай БОХ) увреденото им дете да се размножи, че и там да плащаме...Ай у лево. Пенсионерите взимат по 200 лева. Тия взимали по 350-610. МНОГО ИМ Е. Да си трайкат, да не станат и при тях 200 лева.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще прекалят с рекламата като Черепа и народът ще зададе въпроси и ще иска отговори и справедливост.
15
15
 
18
 
! Отговори
мошенички преди 4 години
Стига с тези майки бе, нагли и мързеливи жени, искат само да получават без да дават. Организаторката Вера вече и знаем житието битието. Нормален човек няма да тръгне по площадите и да се показва по телевизиите. Мойте уважения към децата с проблеми, но тези майки прекаляват. Кои са те, че ще искат отставки? Самозабравили се жени, които обслужват политически интереси и получават добри пари за тази си дейност.
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре изтъргуваха децата си. Всички майки станаха майки на заплата на децата си. За бащите има ли заплата? За бабите също по една заплата да дават. Голям бизнес, който прилича на бизнеса на уличните просяци с бебета на ръце, само че е много по-комфортен и печеливш.
13
4
 
23
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Тази е от Отровено Общество. Когато и да я махнат ще е късно.
12
1
 
5
 
! Отговори
Омерзен преди 4 години
До истина еНямаш никакво имущество , но се правиш на голямата работа , а в същото време си едно голямо ***!
11
16
 
9
 
! Отговори
Отдавна трябваше преди 4 години
Да се спрат всякакви помощи. Не е справедли един да работи, а друг да получава нез да работи. Това е капитализъм и се наклоняват везните на равновесието, при капитализма, който не работи, не яде. Да се вземат пари от едни, и да се разпределят "справедливо" не е капитализъм, а комунизъм. Пък и да се дават помощи на здрави и хубави, бели деца, не е зле, на децата на български олимпийски шампиони и учени др, не е зле. На тези жени дет не могат и едно дете да родят, както трябва, не.
10
6
 
25
 
! Отговори
Брей, брей ! преди 4 години
Радвайте се, че НЕ вашите деца са инвалиди, иначе друга песен щяхте да пеете ! Всички много компетентни излезнаха ! Тцтцтц
9
19
 
9
 
! Отговори
E, не преди 4 години
Пак ли !?! Стига вече - то за здравите, чиито родители плащат обучение, здраве, храна и т.н. няма. Засрамете се вече, кротнете се и си гледайте децата. Къде са бащите им ??? Те за какво са - протестирайте пред тях. А ***,.....................
8
31
 
12
 
! Отговори
+- преди 4 години
Тези жени няма ли кой да ги "озапти",а то им давайте по 1000 лв ,за да пафкат цигари по цял ден и да гледат сериали и от тях въОбще да не си гледат оработата вкъщи.Нека някакъв инспекториат да мине по домовете на тези майки за да видим колко е подредено в тях и тогова да искат от държавата.