Държавата ще връща българи от чужбина, имало как

Програмата е насочена към около 300 души
94

Социалното министерство стартира програма за подпомагане на българи, работещи в чужбина, които искат да се върнат в страната. Пакетът може да достигне до 1 200 лв. на семейство на месец. Как ще се дават тези пари и за колко семейства ще стигнат в първата година на програмата?

"В рамките на една година ние да покриваме наема за жилище. В първите няколко месеца, докато се направи организация, в рамките на 4 месеца може да покрием детегледачка". Програмата за момента е насочена за около 300 души", обясни зам.-министър Зорница Русинова в предаването "Брюксел 1".

Целия разговор на Милена Милотинова със зам.-министър Зорница Русинова - вижте днес от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Брюксел 1Русинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ преди 4 години
При 500 000 бездомни, бедни и гладни според Каритас, едва ли някой нормален ще се върне.
68
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Когато децата ни имаха нужда от държавата, тя хранеше индианци. Сега децата пораснаха и нямат нужда от тази " държава" оставят я на индианците. В каквото е инвестирано това е утрешния ден.
67
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 4 години
Много е късно всеки някъде свикнал взел дом вече. Жалко за гладните лихвари и съдии в бг няма вече будали
66
0
 
2
 
! Отговори
неверник преди 4 години
Ако това беше вярно щеше да осигурят 2-3 гинеколози във Видин за да може жените които раждат да родят в болница,а не по пътя Видин-Монтана!Тези просто си правят вятър на зъбите!
65
0
 
1
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
Има как, но няма смисъл!
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда да връщат никого. Ще поседи 1 година, ще го храним НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, и после пак ще избяга. А Бойко Борисов ще си пише активи пред електората. Тия избягалите в повечето случаи са некадърници, които дори в нашата закъсала държава не могат да си намерят приемлива работа. На Запад какво работят повечето - бармани, сервитьори, готвачи, болногледачи, чистачи ,шофьори, берачи на ягоди и марули, джебчии и просяци, и прости..туция. И искат тоя народ да го връщат. МЕРСИ да си стоят там.
63
1
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами нали плащаме всички заедно издръжката на чадата на Елита на Запад. Сега ще трябва да ги дундуркаме и като се върнат и станат Елит на свой ред. Въвеждат потомствени привилегии. А сега подготвят общественото мнение.
62
0
 
2
 
! Отговори
Deutchland uberalles преди 4 години
за кво са ви озлобени хейтъри ? те бягат от злоба, ами и ще ги връщате със примамки ? няма да ви свършат работа. германия има опит. повервайте.
61
0
 
4
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 4 години
Всички (почти) във форума са недоволни, възмутени, даже в шок! А аз съм заинтригуван Защо ли? Ами засега ще върнат само 300 души, и "имало как.." съгласно заглавието! А аз пък съм любопитен и малко разстроен! А останалите далеч от татковината 1.900.700 души (изхождам от всичко 2 мил.) ще се чуствуват пренебрегати и дискриминирани. Значи пак има наши и ваши...Аз нямам никакви връзки и попадам в тази категория. Дали Зорница ще ме включи в списъка? Като син на активен борец за Желю Желев.?
60
0
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Много хора са унищожени в България от мафията герб чрез документи и без съдебен контриол .Ти дори да отгледаш дете на тази държава ,тя може да го убие с важен документ без да може да се защитиш в съда. Така живота приключва в герберска *** . А няма кой да осъди герберс ченгеджист посегнал на толкова много ръце. затова бягайте от тука. България означава смърт.
59
2
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
Тез са луди. В България не може да се работи нито да се създаде семейство. Искат да дадеш личен документ на чорбаджиста за да може да ти извива ръцете и да не ти го върне. В Европа това е забранено. Давам му нов документ след което следва луд скандал с обиди и кво ли не. Човека иска в него да е мой личен документ за да може да не ми го върне. Няма ли кой да каже там из Европа че тук е невъзможно да се работи.А детето ти могат да го убият с най важния документ в живота на човек и няма смисъл в бг
58
0
 
8
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Триста синове и дъщери на герберски функционери завършили в чужбина ще им платим по 1200 лв месечно ... едно време на това му се викаше привилегии на активни борци. Тоя филм сме го играли
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма връщане докато тук не стане правова държава с нормални доходи,а не шуробаджанашка корупция с африкански доходи
56
0
 
2
 
! Отговори
военната хунта преди 4 години
До като дезертьориВсеобща мобилизация за защита на ЕС но не и на България!
55
0
 
9
 
! Отговори
само в кофчег! преди 4 години
До TedСтраната ни е гробница за българите!
54
0
 
8
 
! Отговори
като дезертьори преди 4 години
До ИзгнаникКак ще ни заставите да живеем в една съсипана държава? Къде ни е армията?- в СССР!?
53
0
 
8
 
! Отговори
на мокавей! преди 4 години
До КрайОт домовете ни изгонихте и с ковчези ще ни върнете!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С оръжие?
51
0
 
18
 
! Отговори
Изгнаник преди 4 години
Не знам какви са тези супер гениални хрумвания, но май и на тях не им е ясно как ще функционира тази програма. Хей, увеличете парите на работещите млади в България и се молете да останем в чужбина по-дълго, че без нашите пари, които пращаме в България, икономиката е тотално загинала!!!
50
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма начин да се върна в тази балканска клоака. 1200лв.... Хахаха. Не е до пари, а това че предпочитам да живея в нормална държава