Държавността не се защитава чрез кавги между институциите!

Проф. Денчев: Да се покаже единство по общите проблеми
14

Проф. Стоян Денчев смята, че една институция, каквато е служебният кабинет, не би могла да е заплаха за някого в държавата.

"Забелязваме действителна война между президента и министър-председателя. Струваше ми се, че тя ще остане в окопите, изведнъж стана явна", коментира проф. Денчев в "Денят ON AIR".

По думите му уреждането на отношенията между двете институции все някога трябва да се случи и колкото по-рано, толкова по-добре.
 
"Премиерът като че ли преглътна един-два пъти вербалните атаки на президента, но Радев като че ли не успя да чуе тези жестове. Очаквах държавният глава също да прояви смирение, но явно, че не стана така", каза още общественикът.

Проф. Денчев коментира, че главният прокурор се е опълчил на всички институции и трябва да се гледа не личността му, а стилът му на работа - на защитаване на държавността.

"Държавността се защитава не чрез кавги между отделните институции, а чрез демонстриране на единство по общите проблеми, които има пред държавата, а тези проблеми са много", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според него и Борисов, и Радев имат свое виждане за развитието на държавата и това се явява предпоставка за напрежението между тях.

"И единият си мисли, че е прав, и другият си мисли, че е прав. Чие его ще надделее, ще бъде за сметка на българската държава. Това не е добре", категоричен бе проф. Денчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
334 преди 4 години
Айде, обади се и развъдникът на професори!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6А въпросният професор чия креатура е?
8
0
 
6
 
! Отговори
Кк преди 4 години
Крадците от Мултигруп се преместиха в Библиотекарския.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте ни заливали с тъпотии! Нарушена е конституцията! Виновните в затвора! Мутрата в затвора!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки от Президента до Полицая гледа личния си интерес не на народа.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки от нас познава качествени университетски преподаватели и читави научни работници.Но покрай шуробаджанашката напаст в БАН вече ни се повдига, когато чуем думата "професор".
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев уж е надпартиен, но всъщност е креатура на БСП.
3
0
 
6
 
! Отговори
Няма война преди 4 години
между институциите, а между две групи от някогашната БКП.В ГЕРБ може да членуват всякакви хора, включително и бивши седесари, но онези, които замислиха създаването на тази партия с цел подмяна на "дясното", както и тези, които дърпат конците й - това са специалистите по "партийно строителство", израснали в редиците на столетницата.И ГЕРБ, и БСП съществуват, за да бранят едрите икономически интереси на малки групи хора. Останалите членове и на двете партии са или дребни риби, или наивници.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Денчев, по какво си професор? Съвсем закъсала държава сме, след като такива ще учат децата ни!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ще дойдат хилядите младежи да си поживея и се посмеят на безмисленния живот на предците си.