Медсестрите отново на протест, този път обаче безсрочен

На 1 март се събират пред "Пирогов", после отиват пред МС
27
Медсестрите отново на протест, този път обаче безсрочен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национален протест подготвят на 1 март от Синдиката на българските медицински специалисти /СБМС/. Това съобщи пред БТА Мая Илиева, член на ръководството на СБМС.

Протестът е в знак на солидарност към колегата им Бойка Анастасова, която е била дисциплинарно наказана за участието си в протест на 15 декември.

Още по темата
Готвеният протест ще започне пред болница "Пирогов" и ще завърши с шествие пред Министерски съвет.

"Апелираме към колегите, които не желаят върху тях да бъде оказван натиск, да ни подкрепят", призова Илиева. Тя припомни, че на 1 март, миналата година е бил първият организиран от тях протест.

По думите й, след това е започнало да се говори много за корупцията в здравната система и необходимостта от реформи.

Нищо от исканията им, обаче не е било изпълнено, включително и обещаното от министъра увеличение на заплатите.

Този път медицинските специалисти са решили протестът да прерасне в безсрочен.

Все още у колегите има много страх, посочи Илиева, която бе уволнена от столична болница, а утре предстои заседание по дело срещу болничното заведение в Районния съд в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не протестират пред частните си болници, които са ги изгонили от работа?Такуда, Макуда, Чибаджем, разбра се, че правят много за донорството.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сестрите и лекарите останаха толкова малко, че няма как да не се съобразят с тях. Сега му е времето да си искат по-високи заплати.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оплаках се в здравното министерство по телефона за корупщия в голама софииска болница казаха че нищо не могат да направат опавяи се сам
16
1
 
4
 
! Отговори
ПАзете сестрите преди 4 години
Манипулиращи парламента по отлично отработени нагло престъпни схеми обезпечават милиарди само за нагло престъпни програми с участието на партиини фирми за пране на ограбените милиарди от народа вкл през оперативяни програми. Продължава ограбването на милиарди годишно от народа з а изграждане на дворци,палати и къщи за гости с басейни и супер джипове за спонсори на ДПС и други групировки подава отчаяно София
15
2
 
3
 
! Отговори
бб преди 4 години
Споко, пак ще ви излъже боко!
14
1
 
8
 
! Отговори
Пазете сестрите преди 4 години
Медицинската мафия не печели от заплати .Мед мафията както с е вижда от бюджета за 2020 година с е готви да ограби от народа за т.н.лекарства и консумативи няколко милиарда живи кървави лева ограбени от народа вкл с незаконен ДДС..Колкото повече и по хронично болни има толкова повече милиарди се ограбват от народа.Ударът попада на мед сестрите лекарите участват в схеми с комисионни от продадени лекарства и операции.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Много радвате господа герберски троловете. Опорката ако не си с ГЕРБ си комунист се изтърка вече. Погледнете партията си с какви методи работи , и ще разберете, че единствените наследници на БКП са именно ГЕРБ. Не случайно именно паразитиращите комунисти като Гърневски и Биков се присъединиха към вас. Народът не ви иска. Крадливи и лъжливи сте. Излъгахте медсестрите за пари и толкова. Народът не са комунисти , а им писна от вас
12
1
 
9
 
! Отговори
гост преди 4 години
Всички знаем, че корупция в здравеопазването има. И пациенти, и лекари, и мед.сестри, и санитари... Всеки е носил на всички по нещо, къде бонбонки, къде парички. Който и да е министър няма да се справи със ситуацията докато това не спре. И вие, които четете, разберете, че тези хора там са на работа и не сте им длъжни с нищо добавено! Всеки, който има инфо за лица и схеми да сигнализира където трябва. Всеки да упражнява контрол върху правата си
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време да падне главата на "реформаторът"Ананиев,след това и на дебелият крадец!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чеки вееее,бацо нали реши всички проблеми в държавата.
9
20
 
9
 
! Отговори
Българинът преди 4 години
БСП ОТНОВО НА ПРОТЕСТ, ТОЗИ ПЪТ ОБАЧЕ БЕЗСРОЧЕН
8
17
 
10
 
! Отговори
Омръзна ми преди 4 години
ПАК ЛИ ???!!! Досадници нахални
7
13
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Тези мед сестри защо правят протест,те не слушаха Стивчо Ханке колко е добре България с валутният борд -най-добре представящите се в ЕС е България с нисък дефицит ,държ дълг спрямо БВП е най-ниският ...тези що не слушат Ханке ,колко сме добре и как не трябва нищо да правим ...щото сме много добре ... .Да,той е добре ,че получава от БНБ милион всяка година като съветник към БНБ за валутняитя борд,а да ,той полуучава евро,а не лев ,както препроръчва ... .
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Па то обещаното не е като даденото сестрите не разбраха ли, че тиквата и тия около него лъжата я нямат за нищо.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали никой не може да отнеме демократичното правото на протест,казано от Г-н Гешев
4
8
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Недоволството...народно ще нараства като...снежна топка пусната по склон на планина и ще...помете Тиквеното правителство.Началото го дават мед. сестрите,но към тях ще се присъединят и още соц.групи и обикновени граждани,носещи тегобата на ***.мръсния въздух,съсипаната инфраструктура в провинцията,обезлюдените градове и села,мижавите доходи с които сме...приковани на последното място в Европа.Търкалянето започва и ще нараства,няма сила да го спре и скоро ще се...сгромоляса лавината народна.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До На мед. сестритеДа не би те ги правят тези деца, че да им се намалят заплатите?
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Ще излезе бокича да им обещае пари споко. За него е по важно американските хвърчила да са платени на хартия, но не и оцеляването на медсестрите. Лъже откровено хората и после нищо. В нормална държава този щеше да гние в затвора , но тук обикаля магистралите и инспектира , все едно е пътен инженер и разбира от нещо. ***
1
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората се усещат вече и скоро ще скъсат оковите да се отърват от игото борисово.