Заради "Зелената сделка" се готви и "Зелен съвет"

Лидерът на КНСБ зове за дискусия за червените линии
21 фев 2020 20:16, Екип на Dnes.bg
11

"След два месеца консултации, които направихме, чухме и премиера, който заяви, че той е съгласен да се създаде т.нар. „Зелен съвет“, в който всички –  партии, бизнес, синдикати, академична мисъл, експерти в сектора, да определим основните червени линии, които България не може да прекрачи“. Това каза Пламен Димитров, президент на КНСБ в предаването „Брюксел1“.

„Аз имам две такива“, конкретизира синдикалистът.

„За мен първата линия е, че ние не би трябвало да подкрепяме увеличение на целта, която ЕС си поставя, като междинна стъпка за 2030 г. Крайната цел е ясна. 2050-та година – нулеви емисии. Дали е постижима или не – ще видим. Но междинната стъпка е непостижима. Ако се искат 55 % нулеви емисии, това значи наистина 2025 г. ние да сме затворили всички въглища. А и газа не е сигурно, че ще бъде алтернатива“.

Според Пламен Димитров, да заменим въглища с газ  в сегашните ТЕЦ-ове е нерентабилно, защото „трябва да се прави газ на гола поляна“. 2 милиарда евро са инвестициите, които са нужни за 2 хил. МгВ газ, т.е. газови централи, които ще работят още 2-3 години и затова някой ще даде 2 милиарда евро! Бизнесмоделът не се получава. Затова казвам, че за България трябва да има дерогации“, категоричен е Пламен Димитров.

Цялото интервю по темата гледайте в предаването „Брюксел 1“, събота, 17.30 часа, по Bulgaria on air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те десетилетия нищо не правиха, сега се сетиха.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
червената сврака червени линии сънува
6
0
 
5
 
! Отговори
ГЪРБОФИЛ преди 4 години
да живеят казионните синдикати
5
3
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Пичове, САЩ искат да ни набутат енергия на 3-ойна цена. Прекарайте си газопровод. Ама директен. Постройте си АЕЦ. Сегашното е точно анархия:ТЕЦ2 плаща за емисии за да дава евтин ток и е принудително фалиран, ТЕЦ2-3 не плащат емисии и дават скъп ток и са добре финансово за да плащат на родата на Джо Байдън. А климатичните промени са към Застудяване. Директивите на ЕС за 1 година могат да се променят Радикално. Просто тупкайте топката. То е на ЕС вече им идва акъла в главата.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНИЯ КАФАНДАР СИ ИСКА ЧЕРВЕНИТЕ ЛИНИИ.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС се разпада вече. Егати купените бюрократи в Брюксел!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марииците имат ище 5 г. живот, а АЕЦ Белене Тиквата я бави от 2010 г. заради мариците, частните ВЕИ, КНСБ и Подкрепа и така ни водят към режим на тока и шокова инфлация на тока
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора,напускайте ЕС както направи умната Англия.В това германско съюзче се готви нова диктатура ,този път зелена със същата злоба и агресия по нацистки модел ,но насочена срещу християните ,белите ,хетеросексуалните.Германия е болна нация.