Хора под карантина? Но кой контролира, че наистина я спазват?

Няма как да бъдем изследвани, ако нямаме симптоми
Обновена: 27 фев 2020 11:12 | 26 фев 2020 21:30, Красимир Ангелов
12

Няма създаден механизъм за контрол при карантина. Така няма как да бъде проследено дали човек със съмнение за коронавирус и поставен под карантина, реално спазва условията на тази мярка.

Това коментира адвокат Драгомир Симеонов в предаването "Директно'' по Bulgaria ON AIR . По думите му при случаи на работници, завърнали се от някоя от страните с огнище на заразата, работодателят трябва да се ръководи от обществения интерес и при възможност, тези хора да работят от вкъщи.

Темата коментира и д-р Магдалена Баймакова от Катедрата по инфекциозни болести на ВМА. Според нея добрата лична хигиена и елементарни мерки като носене на предпазна маска и честа дезинфекция на ръцете, са най-важните срещу коронавируса.

Важно е да се знае и, че няма как да бъдем изследвани за наличието на вируса, ако нямаме проявени симптоми.

Гледайте видеото с целия разговор!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
我 преди 4 години
В Китай по телевизията дават и клипове, които показват ако има вкъщи човек под карантина как останалите членове на семейството трябва да процедират за да не се заразят. Много полезни клипове дават в Китай. Нашите тикви могат поне да ги преведат и да ги пускат по телевизиите.
10
0
 
0
 
! Отговори
我 преди 4 години
В Китай камерите, които са навсякъде, разпознават лицето дори с маска. Ако е нарушил карантината ще го арестуват. Ако знае, че е болен и не е потърсил лекарска помощ ще бъде съден за умишлено заразяване и може да бъде екзекутиран. Но като цяло китайците са много дисциплинирани и рядко има нарушения. По телевизията в Китай постоянно вървят клипове как трябва да се мият ръцете със ***, как да се слага маската правилно за да покрие добре носа и устата.
9
1
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Излезе информация в Интернет, че Русия ще приема всички психопати за лечение. Безплатно.
8
1
 
3
 
! Отговори
Gosy преди 4 години
Е как на задържания круизен кораб в Япония, има констатирано заразени с корона, но те са само преносотели и ме са се разболяли. Има интервюта в ютуб. Пълни глупости са че без симптоми няма как да ги констатират. Явно ме сме купили тестове.
7
5
 
11
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Китайците които се завърнаха от почивка в Китай си наложиха сами доброволна карантина. Я да видим бугарино стигаш ли до малкият пръст на крака на китайците. Българина е дивак не го интересуват хората приличаме на Краварите
6
3
 
10
 
! Отговори
X преди 4 години
Ехеееее, гледай цирка след седмица в БГ, как мълниеносно се разпространява вируса!!! Няма никакъв контрол, дисциплина и ресурси за справяне с проблема! Шоуто започва!!!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излезе информация в интернет за намерени заровени биоконтейнери в американско консулство в Ухан. Американците са били евакуирани с военен самолет точно като е тръгнала заразата.
4
1
 
3
 
! Отговори
IT преди 4 години
Нямам против :-)
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радиогривна с джипиес и гсм връзка. Плюс постоянно мерене на пулса и кръвното. А е мръднал, а изгоряха болничните.
2
1
 
3
 
! Отговори
Сорона преди 4 години
Ще Ви сложат чип и ще знаят къде ходите и с кого флиртувате......
1
13
 
3
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Бойко бди над нас като майка закрилница защото ГЕРБ провежда човеклюбива политика и без значение от политическите симпатии и етнос обича всички българи и се грижи за нас! Само ГЕРБ, БОЙКО е ВЕЛИК!!! Смърт на кумунизма!