Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

Генералът е издъхнал след кратко боледуване
Обновена: 27 фев 2020 23:41 | 27 фев 2020 23:18, Веселина Йорданова
69
Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев
Снимка: архив, БулФото

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев почина тази вечер след кратко и мъчително боледуване, съобщиха от Министерството на отбраната.

С честната си служба в Сухопътните войски, с принципното си отношение и воля за решаване на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния пример на командир, загрижен за своите подчинени, генерал Андрей Боцев ще остави трайна следа в съвременната военна история на България.

Ръководството на Министерството на отбраната и Българската армия изказва искрени съболезнования към роднините и близките на генерал Андрей Боцев!

"Тъжна вест. Бог реши да прибере при себе си ген. Боцев. България загуби един честен офицер. Светла му памет!", написа Милен Михов, депутат от ВМРО и зам.-шеф на комисията по отбрана в профила си във Фейсбук.

"Беше мъж на честта и боец. Днес Българската армия изгуби един пример за подражание. За мен, като министър, този човек беше верен съратник в делото ми да възвърна славата на Българската армия", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Ген. Боцев е роден в Гоце Делчев през 1959 г.  Професионалният му път минава в Сухопътни войски като е командвал взвод, рота, батальон, полк и бронетанкова бригада. От юни 2014 г. е командир на Сухопътни войски, а през 2017 г. бе назначен за началник на отбраната от президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: армияАндрей Боцев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
0
 
! Отговори
Любезния Лос преди 4 години
Горещо се надявам, че вече е в Ада, и се пържи грешната му душа. Мир да не види дано... Толкова от мен по ТОЗИ въпрос.
61
2
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Не знам от какво е боледувал, но в последно време, ми направи впечатление, че изглежда прекалено подут и безформен в лицето. Явно наистина нещо го е мъчело. Сигурно е задържал вода... Много хора познавам, които си отидоха ненадейно, заради такъв проблем. Без дори да се разбере, какво точно им има.
60
2
 
1
 
! Отговори
луд козар преди 4 години
Маршал Язов казах : Андрее,фоллов ми!
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да прости!
58
3
 
1
 
! Отговори
5 преди 4 години
И той ли е македонец !?
57
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвайте се, че в никакви боеве не е участвал, мишоцu, които чаткате по клавиатурата, а даже войници не сте ходили, мамини nuшлuгapu недоносени. Щото съм имал "честта" да бъда част от такива и не е като на видеоигри. А всеки офицер приема залога да отиде, да изпълни задачата и да остави живота си там! Поклон, Генерале! Почивай в мир!
56
2
 
9
 
! Отговори
Невен преди 4 години
Не е важно дали се е сражавал човека. Нашата държава, откакто той е бил роден, не е воювала, така че няма нужда да си правим войни, за да имаме бойци. А за хората пратени зад граница за пари, жалко ... за тях и за такава държава.
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше безрезервно предан на Воджа и помогна за купуването на чертежите на самолети.
54
12
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бог да го прости, но в какви сражения е участвал този "боец"?
53
3
 
8
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Бог да го прости!
52
6
 
9
 
! Отговори
БОЕЦ преди 4 години
не е можал повече да издържа на ВИДА И ДОБ РОТО ВЪОРЪЖАВАНЕ НА НЕЩОТО НАРИЧАНО --АРМИЯ СИГУРНО Е ПРИСЪСТВАЛ НА РЯЗАНЕТО НА 1700 ТАНКА 540 КЛАСНИ ИЗТРЕБИТЕЛИ ПВО ЗАЩИТА ИМНООООГО ДРУГО ЛЕКА МУ ПРЪСТ
51
11
 
10
 
! Отговори
Генерал Швейк преди 4 години
Мдаа, по-лесно е да слагаш минуси отколкото да дадеш поне един пример на участието на този "велик генерал" в някаква дори и една военна мисия.Някъде където да си е заслужил пагините. Демек, търкал е *** по бюрата цял живот.А подобните на него лиизита се чувстват задължени да му отдадат необходимата почест и да защитят "доброто му име" на един "герой" упорито излизал своя път до генералското звание.п.с. А тези които се биха в Камбоджа и Близкия Изток сал едни капитанчета си останаха.Амин.
50
8
 
16
 
! Отговори
Трудовак преди 4 години
До Изненада!Брей, ние сме имали армия!Не, имаме само генерален щаб. Нещо като пенсионерски клуб за генерали . Нали знаеш как е ? Млади секретарки ... големи заплати... нищонеправене по цял ден .. разходки в чужбина на държавни разноски ...
49
6
 
7
 
! Отговори
Изненада! преди 4 години
Брей, ние сме имали армия!
48
7
 
6
 
! Отговори
Изненада! преди 4 години
Брей, ние сме имали армия!
47
5
 
17
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
НОИ потриват злорадо ръчички , една генералска пенсия по-малко, парите от която ще могат да бъдат прехвърлени в графата "годишни награди и надбавки" и да си ги раздадат още за лятната ваканция.
46
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи е шапкар от соца.
45
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра новина. Един комунистически "генерал" по-малко- коронавирус е, ама мълчат.
44
3
 
19
 
! Отговори
не е само този сайт преди 4 години
До Анонимен 38От както затвориха лyдницитe всички лyди са по форумите!Така че не се учудвай!
43
6
 
9
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Пределната възраст за генерали, адмирали и учени фуражки е 60 години, най-висока от всички фуражки.