Официално затваряме границите си към трети държави

Мярката ще е в сила до 17 април включително
20 мар 2020 07:10, Анисия Иванова
41
Официално затваряме границите си към трети държави
Снимка: БГНЕС

От полунощ България официално затваря границите си към трети държави, през всички пунктове, без значение с какви превозни средства са.

Министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която временно забранява влизането на граждани от трети страни на територията на Република България. Със заповедта се въвеждат следните ограничения:

Забранява се влизането на територията на Република България, считано от 00:00 часа на 20 март до 17 април включително, на всички граждани на трети страни през всички гранични пунктове и с каквито и да са транспортни средства, включително въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни.

Остава в сила забраната за влизане на територията на Република България на лица, пристигащи от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на Република България.

На гражданите от тези държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства се позволява транзитно преминаване през територията на Република България с цел да се завърнат в държавата, където живеят или пребивават.

Забраната не засяга граждани на държави-членки на ЕС и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства с изключение на тези по т. 2.

Забрана не обхваща:

- здравни специалисти, здравни изследователи и специалисти по грижата за възрастни хора;

- транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен превоз, и друг транспортен персонал при необходимост;

- дипломати, служители на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения;

- лица, пътуващи по хуманитарни причини; граждани на трети страни, които имат разрешение за дългосрочно пребиваване в държава-членка на ЕС и преминават през България с цел да се завърнат в държава, в която живеят и пребивават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Добре, а какво правим със завоевателите "бежанци" които прескачат великата ограда на границата. Нали Каракачанов и Борисов забраниха да се стреля по тези. Тези същите нали са от "трети страни" как тогава ще им забраним да влизат като те от дума не разбират а само от сила. Май всичко е една парлама. Разбирам да се стреля на месо и тогава ще знам че наистина ще се спрат тези от "трети страни" на границата.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва и да ИЗГОНЯТ всички араби, сирийци и китайци. Да не ни вземат Бизнеса, Парите и Работата, и за да я има БЪлгария... Щоот през Ислямското Арабск робство, ние българите искахме Ислямситите да ни дават пари, ако влезем в тяхан къща..Но ислямисите ни убиваха и дори влизаха в Български къщи и Клаха българи и крадяха.. И затуй и се освободихме през 1878 г. Тъй че Сирийците, араби и турци да бягат към Турция.
32
1
 
4
 
! Отговори
спс преди 4 години
До дедо ТашункоПравилно пише от ТРЕТИ ДЪРЖАВИ. "Вторите държави" са тези от ЕС, и с тях няма забрана за пътувание с иключения на граждани на Франция, Италия и тн.избронени. Хората да четат, а журналистите да не преписват без да мислят наредбата, публикувана в сайта на Гранична полиция.
31
2
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Достатъчно е да се каже: "затваряме границите за граждани от други държави". Хората тук питат основателно, защо не с "втори държави". Днешните журналисти допускат с лекота стилни и граматични грешки, а за пунктуацията нека изобщо да не отваряме дума.
30
2
 
4
 
! Отговори
серсеми преди 4 години
За какво ги отворихме като ще ги затваряме границите?
29
1
 
2
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
До Бай *** Мамбо нъмбър 7Ся ку ми кажеш от кфо я вариш тая рикия, дет не излизаш по цел месет *** ваз ... сегащам се само за ино ... от външния нужник!Со здрави!
28
1
 
6
 
! Отговори
8 преди 4 години
Кои са вторите държави?
27
1
 
7
 
! Отговори
незнаеща преди 4 години
Защо "трети държави"? Какво означава този термин? Защо не "втори държави"?
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До България в НАТО и ЕС тая напаст, защото България в НАТО и ЕС!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво затваряте бе, снощи към 22 от калотина имаше огромни колони камиони по пътя стотици камиони под прикритието на ноща ги пускат и сеят зараза. оставка на борисов веднага
24
11
 
8
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 4 години
Най-накрая затворихме границите за руснаци! Крайно време беше да се спре тая напаст! Забраната може да остане валидна завинаги!
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия,Испания,Франция са все държави от Шенген.Ако не се забрани за тях,какъв е смисъла на затворените граници?
22
1
 
11
 
! Отговори
. преди 4 години
"Забраната не засяга граждани на държави-членки на ЕС и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства" - ЛУДОСТ!!! Така нищо не правим!
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко още в началото каза, че няма да затваряме граници! Сега защо ги затварят?
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-големият вирус в целия свят са политиците. давай, корона, давай! ти можеш да ни избавиш от тях, ние не...
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи "трета държава"?
18
1
 
14
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Това няма да спре "вноса" на вируса. Българските граждани бягащи от вируса го носят насам...
17
3
 
13
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 4 години
Имам въпрос - защо сред "третите" държави не е спомената Турция? И защо въобще не е спомената?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Активисте още ли си жив каскет?
15
5
 
7
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
защо ми цъкате минуси бе? вие верно немате за 5 пари акъл. глупав народ, слаба държава. помнете ми думичките долу след 3 месеца. язовирите са празни и продължава да ги точи тиквеника. погледнете допре *** в огледалото, бийте му един шамар и се вземете в ръце. утре ще е много много късно.