ЕП отхвърли поправките на България в пакета "Мобилност"

Родните евродепутати са разочаровани
9 юни 2020 07:10, Нели Христова
26
ЕП отхвърли поправките на България в пакета "Мобилност"
Снимка: БГНЕС

Комисията на Европейския парламент по транспорт отхвърли снощи всички стотина предложения за изменения на законопроекта за промени в правилата за международните пътни превози. Това съобщи след гласуването председателят на парламентарната комисия Карима Дели.

Сред тях бе и предложението на българските евродепутати да отпадне връщането на камионите и водачите в страната

Започна гласуването на законодателните текстове така, както са предложени. Резултатът от гласуването се очаква по-късно тази вечер.

Предвижда се в началото на юли законопроектът да бъде гласуван от всички евродепутати. Не се очаква отхвърлените днес поправки да бъдат подкрепени в пленарна зала. Европейската комисия днес съобщи, че вече е в ход независима външна оценка за въздействието на предстоящите промени, които предвиждат водачите и превозните средства да се връщат по-често в държавата, където превозвачът е данъчно задължен. Въвеждат се и по-строги правила за работа и почивка на водачите.

Българската страна, една от най-засегнатите от въвеждането на промените, съобщи по-рано, че възнамерява да оспорва новото законодателство пред Съда на ЕС.

 Българските евродепутати не скриха разочарованието си.

"Ние очаквахме този резултат, защото сондирахме и видяхме, че не можем да се надяваме на по-широка подкрепа. Нашите надежди, обаче, остават. Надеждите ни са свързани, от една страна, с решението на Съда в Люксембург. Защо? Защото там политически аргументи вече няма да има. Отиваме в полето на юридическите аргументи. Лесно е да се докаже, че тези текстове са дискриминационни", заяви Петър Витанов от БСП пред БНТ.

"Ще внесем нови поправки, като затвърдим настоящите си позиции, ще направим всичко възможно", каза Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС.

"Мобилизираме се да вкараме поправките и в пленарна зала. Очаквам скоро ново предложение от Европейската комисия, че връщането на камионите е вредно за околната среда", допълни и Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-30,кой беше този батман-борисов,те в ЕС,изобщо него познават.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колонизаторите от Западна Европа вземат бизнеса на Източна Европа. Западна Европа трябва да е богата и там да няма гладни бунтове, а Източна Европа трябва да е бедна и да бъде подчинена на Западна Европа.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали Батман Борисов пребори поправките на Макрон още преди години /2018/ ? Тея нещо са се объркали. Батман веднага да им се скара по телевизора !
16
1
 
7
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
ТО СИ БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ НЕМА ДА МИНЕ.... ХАХАХААА..... ТАЯ ГЛУПОСТ!
15
0
 
13
 
! Отговори
A преди 3 години
И аз смятам, че шофьорите трябва да имат по-човешки условия на живот и работа. Другото е лобиско
14
1
 
11
 
! Отговори
6 преди 3 години
Ако ги бяха приели Баце щеше да проглуши света , но сега много силно мълчи за този провал !
13
1
 
5
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Целта е българските фирми и шофьори да се придвижат мобилно по назапад с целите фирми и бизнес
12
2
 
14
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
"Мобилност "-аз доколкото разбирам,че искат да изкарат на светло сивият сектор на Източна Европа и Българияв транспорта, но нашите не искат, защото няма да са конкретноспособни на пазара. Много ще останат без работа, но тези които останат, ще работят в нормални условия и ще получават добри пари.
11
2
 
10
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Ха сега , депутатите ни в ЕП много разочаровани,тъжни,унили,небръснати,некъпани,много запотени,ала не от работа и искат някой да ги бръсне за слива!Ние сме много,ама много разочаровани от дупетатите ни в централния софийски затвор,ох парламент!
10
1
 
15
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Едно от постиженията на герб, като всичките им други такива, който ежедневно ни заливат като варненска тръба! А корупцията стана евроценност яростно защитавана от ЕК!
9
2
 
16
 
! Отговори
мнение преди 3 години
Това е провал на мафия, на тези които безжалостно се опитват на гърба на работника да печелят. Тези които смятат, че като карат евтино , със стари камиони --правят превози....Този провал е полезен не само за шофьорите , но и за всички който желаят напредък в превозите. Конкуренция, а не живуркане...
8
3
 
23
 
! Отговори
агитпроп преди 3 години
Поредният пълен провал на българското правителство!
7
2
 
19
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Добре де,КОЙ е вярвал,че европейците въобще ще прочетат претенциите на гейберите...То нещата са ясни.Йес сърчетата кой в ЕС ги бръсне за нещо въобще?
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС е просто една схема, пълна с корупция. Комисията Гешев, която беше пълен фарс, го доказва
5
4
 
27
 
! Отговори
супер преди 3 години
Българските робовладелци сега ще изпаднат в траур , защото ЕС повече няма да им позволява да мачкат както си искат българските роби-шофьори.
4
1
 
18
 
! Отговори
Не ме интересува БГ преди 3 години
До АнонименКратуната този път не извади късмет, досега мафиотите от Брюксел го пазеха като му даваха милиарди. Къофеши нещо не го разследва за Барселона и много други далавери
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да ги свали в метрото и ще клекнат!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са хванали за топките политическата върхушка на територията и могат да ни мачкат, как им е кеф.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е възможно!Тия не знаят ли кой е Тиквата?

Спонсорирани публикации