Ако пенсията не стане 300 лева, идва краят на коалицията ГЕРБ - ВМРО

Това обяви депутатът Александър Сабанов
24 юни 2020 22:07, Нели Христова
137

С 50% по-нисък данък за автомобили с газова уредба от 1 януари 2021 г., предлагат от "Обединени патриоти". Депутатът от ВМРО Александър Сабанов каза пред Bulgaria ON AIR, че се работи по коалиционно споразумение.

За съжаление ГЕРБ не изпълняват към нас част от него, ние правим това, което сме се подписали под него. Това посочи Сабанов.

"Доста са нещата, които още се бавят, включително и концепцията за малцинствените групи - многократно е предлагана. Това са основополагащи за нас неща и ние държим да се случат до края на мандата. Както и 300 лв. пенсия", каза още депутатът.

Той допълни, че ако "300 лв. пенсия не се случат, това ще бъде край на коалицията".

Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР, приет на 11 юни 2020 г.

"Ние ще подкрепим текстовете, които сме приели, въпреки че като цяло сме против НСО като структура. Не може българските политици да се страхуват от народа си. Да, ако има заплахи за конкретни лица, има си МВР да ги охранява", отбеляза още той.

По повод компроматите срещу премиера Борисов и сблъсъка му с президента Радев, според Сабанов "компроматната война обезверява хората, че има държава".

"Обезверява хората, че може да се върви напред и да се оправя държавата и да се чувстват по-добре в нея, да не заминават от България в чужбина. Ние сме за мек тон, диалог, а не кавга", добави гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам и позор е младото поколение. Едно време младите гледаха старите, сега е обратното. Пешо е на 25г. няма работа и взема от пенсията на баба да си купи iPhone. Той за 1000 лева няма да работи, а и никой от неговите приятели не работи.А тези пенсионери къде намират хиляди пари да ги хвърлят през прозорците и да ги дават на бездарните си внуци незнам.Колко се изнесоха от държавата, ама и те не се сещат да пратят някой евро на родителите си, иначе за маркови дрехи и телефони имат
36
5
 
15
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
В хубавите държави хората плащат 50-60% удръжки на пълната си заплата и никой не се прави на тарикат. И понеже в БГ не може да се постигне такава солидарност за плащането към държавата. Най-добре всеки по единично да се спасява, да спестява, да инвестира, да разчита на децата си не на чуждите, нали за това ги е гледал.
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БГ стана за бизнесмените капитализъм а за работниците див капитализъм.Изобщо даже не е капитализъм това а частен феодализъм,социалистически монополизъм и диктатура на пролетариата.И не е само в БГ а в целия бивш соц лагер.Където след войната е стъпил Сталин има кражби и диктатура,така заповядва Москва.каквото се случи в Русия това и в другите бивши соц държави.Дори още 30 години да минат пак няма да са нормални пенсиите в България.В хубавите държави възрастните хора не мизеруват с 150 евро!!!!
34
3
 
15
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Айде стига с тази солидарност, от солидарност стигнахме до тук. Солидарни в мързела, солидарни тарикати. Никой не плаща осигуровки, няма само аз да плащам. Всички си вземат болнични, няма аз да остана най-простия и много други подобни солидарни действия ни докараха до тук.А за парите дето богатите пенсионери нямало да могат да ги изхарчат не ги мисли. Ще си ходят по почивки, по круизи, ще си купят вила, може и нова кола. А може и да има добри, които солидарно да дарят за добри цели.
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не 300лв а 300 евро трябва да е най-ниската пенсия.
32
2
 
16
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До Анонимен 32Да, ама инвалидна пенсия за да вземеш, трябва да имаш 75% поне инвалидност! Ако си само с по-леки увреждания, ще ти ги признаят, но няма да ти присъдят пенсия. Така, че няма как да работиш и да взимаш по-малко пари от човек с увреждания. Тия 400 лева, за енергийно бедни, ги дават само на баби и дядовци с под 200 лева пенсия, и това най-вероятно е сумата за целия зимен сезон. Иначе умират от студ завалиите.
31
12
 
6
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До Анонимен 33Не бих казал,че е сбъркана пенсионната система, защото ако го няма принципът на солидарността, много хора, които цял живот са получавали минималната раб. заплата, няма да могат да водят нормален начин на живот след пенсионирането си. Същевременно, ще има възрастни хора, които ще разполагат с огромни суми по личните си партиди, които дори няма да могат да изхарчат. Това общо взето стои зад идеята за солидарността. Възрастните хора имат еднакви базови нужди!
30
1
 
13
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Празни закани!
29
1
 
12
 
! Отговори
300 лв пенсия? преди 3 години
За минимална трудова ли става въпрос?
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа колко е пенсията?За един приятел питам!
27
3
 
20
 
! Отговори
Гербопитек преди 3 години
Ще стане бе. До края на мандата. Има време. Ама то и хляба дотогава ще стане 3 лева.
26
5
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
изобщо не ги интересуват пенсиите ще устискат до края на мандата защото посленяма нс сега трябва да се разграби бизнеса на Божков и колекцията от антикимислете на изборите
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази държава коректните и точни хора са винаги наказани и прецакани. Затова вместо да плащат, по-младите да помислят да инвестират в нещо, напр. в имоти или друго от което да получават дивиденти, когато остареят. Пенсионната система с този принцип на солидарност е тотално сбъркана!
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странното е, че инвалидните пенсии на хора с 5 години стаж са по-високи от тези 250 лв. пенсия. На човек с 40 години стаж. Отделно ихората с увреждания получават някакви добавки от социалните - около 100, дори някои 200 лв. Помощ енергийно бедни 465 лв. Пакети храна от БЧК. Коледни и Великденски. Накрая излиза, че един работник се труди за по-малка чиста заплата от ония, уж болните!
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
300 лв. минимална, а за другите хора, които 40 години са внасяли осигуровки? Защо за тях не се мисли, например да се актуализират всичките пенсии? По-този начин хората се демотивират, не виждат смисъл да бъдат коректни! Губим всички от този *** популизъм.Ама, всъщност тъпите обещания и без това няма да се изпълнят и ВМРО - на бунището!
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов лично може да плати увеличението от сланинките по корема си.
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Одобрявам идеята за 300 лева минимална пенсия от ОП, 300 лева само за храна няма да им стигнат,какво остава и за това да си платят сметките от ток,вода,телефон и транспорт!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактНяма как да има пенсия,по-ниска от минималната!
19
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
300 лв. единствено,ако падне тавана.Иначе излиза,че напразно съм правил вноски на максимума,за да храня индианци и мързеливци!
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко месеца преди изборите. Не знам как има още хора, да им се връзват на приказките.