С колко повече са безработните заради коронавируса?

В половината области новите са повече от започналите работа
4
С колко повече са безработните заради коронавируса?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Новорегистрираните безработни са малко над 218 000 души за периода от 3 февруари до 12 юли. За това време постъпилите на работа от регистрираните в бюрата по труда са близо 122 000 души.

Това сочат най-актуалните данни на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта от специалното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19.

Още по темата
Данните от специализираното ежемеседмично наблюдение показват, че продължава тенденцията, която за първи път се появи между 18 и 24 май, новорегистрираните безработни да са по-малко от постъпилите на работа.

За последния анализиран период от 6 до 12 юли те са съответно 6 884 срещу 7 559 души за цялата страна.

В този период обаче в половината от областите в страната, включително и в София, новорегистрираните в бюрата по труда са повече от устроените на работа, предаде БНР.

Седмица по рано тези области са били само девет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че как ще подаде?Нали после някой ще им разследва гешефтите?!Докато не покрият всичко - документи, авоари, няма да подават оставки, разбира се.
2
5
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
1
3
 
10
 
! Отговори
Някой БГ гражданин преди 3 години
И този процес ще отприщи нови вълни от безработни към големите градове, към сивата икономика, към претоварването на бюрата по труда там. Малките феодални имения ще си останат острови на спокоиствие и тишина,,,,,,