Отново в клас: Родители притеснени, но пускат децата на училище

Дезинфекцират детски градини и класни стаи за най-малките ученици
Обновена: 3 яну 2021 21:06 | 3 яну 2021 18:11, Веселина Йорданова
219

Последен ден за подготовка и дезинфекция в детските градини и яслите, които от утре отново отварят врати след месец прекъсване. По решение на Националния оперативен щаб и Министерството на образованието утре учениците до 4 клас също ще се върнат в класните стаи.

За част от родителите това означава, че те отново ще могат да се върнат на работа. Други обаче не са съгласни с това решение.

В последния работен ден за 2020 година в регионалното управление по образование в Благоевград няма внесено нито едно заявление от родител, предпочел онлайн обучение за своето дете.

"Не е нормално децата да стоят постоянно вкъщи, все пак и ние ходим на работа. Първи клас не виждам как ще научат едно дете да пише и да чете. В първи и втори клас си трябва присъствие", категоричен е Илия Янев.

А столичното 119-то училище е готово да посрещне отново в клас близо 600 ученици от началния етап на обучение.

"Запазват се абсолютно всички мерки, които има до този момент – дезинфекция, проветряване на помещения", коментира зам.-директорът на 119-то СУ Симеон Ангелов.

Родителите на 12 от тях са подали заявления, че детето им ще продължи да се обучава в електронна среда, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това е много нисък процент спрямо общото. За учители няма нито едно заявление. Учителите се притесняват, защото при децата протича безсимптомно и не можем да разберем дали са заразени", допълни Ангелов.

Сред родителите също има притеснения, но животът трябва да продължи и децата трябва да са в клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
8
 
! Отговори
зоя преди 3 години
До АнонименВярно е! Същото е и в училищата!
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Печатите в държавата се държат от диктатори директори родени с акт за раждане, в който е написано ДИРЕКТОР.Те са виновните. Не винете учителите!
109
3
 
17
 
! Отговори
Зоя преди 3 години
И защото много приятели и близки го изкараха много тежко,а някои вече не са между нас.
108
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Караха учителите и всички работещи в градините да вземат неплатена. Отпуските бяха свършили. За това сега е този страх.Не от вируса толкова, колкото от натиска на Директорите над учители и персонала.Може да се види колко от персонала в градините е бил с болничен през ноември и декември 2020 и ще видите диагнозите не са КОВИД19.Всичко е шменди капели. Печатите в държавата се държат от диктатори директори родени с акт за раждане, в който е написано ДИКЕРТОР.Те са виновните. Не винете учителите!
107
8
 
31
 
! Отговори
Зоя преди 3 години
Проблемът е в родителите,не им се занимава с децата си и затова реват.Ей това е проблемът. Аз имам две - единият във втори клас,другия в първи - аз проблеми не видях с онлайн обучението. Даже децата писаха повече вкъщи,отколкото в училище. Мерки ..никакви мерки не се взимат(поне в нашето училище в Пловдив). Да трудно ми е,защото ходим и на работа,но се справихме. Не питайте как,но се справихме. И утре няма да се на училище и двамата,защото искам да запазя живота на бабите ни и дядовците ни.
106
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В градините имаше много болни хора преди за ги затворят. Криеха, че са болни заради купища причина. В градините с деца от рисковите групи най-много се криеше. Учители и помощник възпитатели бяха контактни на контактни и вместо под карантина си вземаха болнични с друга диагноза. Така им наредиха с неписана заповед. Щели да се стресират хората и да отпишат децата от градината, а делигиран бюджет щели да видят през крив макарон. Заплашваха учители да не носят болничен свързан с Ковид19.Така си беше
105
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само стискайте палци да е здрав персоналът, че отворени градини без достатъчно хора на линия не знам как ще функционират. През ноември само общият работник не беше влизал в групата да гледа децата.
104
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууу притеснени са били родителите... Ааа защо бре? Когато влизате в супермаркета по 200-300 души не сте притеснени, когато направите фирмен банкет по 100 души пак няма притеснение от тоя вирОс... Сега се оплакват хахаха
103
7
 
13
 
! Отговори
Екатерина преди 3 години
Защо САМО децата нарочихте за преносители на к19 ?
102
0
 
31
 
! Отговори
Една преди 3 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
101
19
 
17
 
! Отговори
Екатерина преди 3 години
В училището и в яслата има риск от заразяване ок. А в трамвая и метрото няма ли риск? А в кауфланд и билла като са около 300 души накуп не е проблем ? Само децата пренасят к19 ,според вас? Или затваряш всичко или нищо ! Лицемери !
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжно....Така наречения матрял не вярва във вирус, дистанция, маски и мерки до деня в който не почне спешно да търси плазма за близък. А може би и след този ден? Може би търсенето На плазма е само прах в очите на собствената съвест? И като добавка на деградацията на матряла са противоречивите и популистични сигнали от управляващия матрял.
99
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Христо смята, че като се ваксинират учителите и ще станат безсмъртни. Хахаха направо ще избият и рибата с поглед от силата си.Ама може ли да сте толкова смешни? Ваксината не лекува. Това не е нито лекарство, нито Еликсирът на безсмъртието.Ваксината не гарантира, че няма да се заразите. Ваксината само подготвя организма при евентуална среща с вируса или същия антиген имунният отговор срещу него да е много по-ефективен и по-бърз.Повтарям - Това не е Елексир за безсмъртие.
98
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От истеризирани родители не успях да разбера няколко отговора. Важното е да се учи качествено и при добри преподаватели или просто на всяка цена да се ходи в училищната сграда?
97
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дистанционното обучение е ефективно, ако има контрол и помощ от страна на родителя - а мнозинството очевидно счита, че обучението се осъществява изключително извън семейството.
96
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че училищата са подценен фактор. Сега видяхме най-силното увеличение именно от там. Ако отворим училищата, ще се борим в третата вълна, преди втората да приключи. И така докато вируса почука и на вашата врата. А кой ще е останал жив, ще видим. To be continued...
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая дума много-хич не я обичам на-ЦИОН-нал що не я замените с някоя българска дума
94
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много родители вярват, че в момента, в който децата се върнат в училище, ще се прекратят техните задължения по отношение на образованието. Крайно време е родителите, абдикирали от възпитанието на децата си, да го направят. Обикновено тези деца по градинките с цигари и алкохол имащи огромната нужда от социализация и общуване посещават училището само за присъствие.
93
1
 
23
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
С такива неадекватници доста бързо ще настигнем Англия, само новия щам да дойде и тук и ще има едно голямо БУМ
92
6
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Мерките на щаба са меко казано безсмислени. Хлапетата от пети клас нагоре нямат право да са в училище,щото е опасно но пък в градинки и по улиците се събират на групи от по десетина деца и това не е проблем според неземно умния щаб? Е ако и тази година вируса не изчезне , пак ли всичко затворено? Колко още ?