Дървосекачи се оплакват: Убили им три коня и едно куче

Хората признават, че са секли незаконно дърва
12 фев 2021 12:40, Петя Славова
89
Дървосекачи се оплакват: Убили им три коня и едно куче
Снимка: БГНЕС

Три коня и едно куче на дървосекачи в землището на село Бреница са били убити. Според собствениците на животните те са застреляни най-безмилостно с огнестрелно оръжие. Преследвачите били с бял джип "Нива" и бял "Опел Вектра".

Потърпевшите са от село Глава и се оплакаха, че спрямо тях е постъпено крайно несправедливо. Те признаха, че са рязали незаконно дърва, но бяха категорични – нищо не оправдава стрелбата срещу животните им.

Смъртоносни примамки убиват животни край Черноморец

Те поискаха виновника за деянието да бъде установен и наказан, а самите те обясниха, че са готови да понесат вината за собственото си деяние. Потърпевшите обвиняват за застреляните животни кмета на село Бреница.

"След като се запознах с инцидента, възникват много въпроси. Първият е защо, кой е как е убил животните? Това е много неприятно. Това, че едни хора ме набеждават, че съм извършил тези неща, би трябвало да имат доказателства за това, което изнасят като информация”. Това заяви пред Нова тв кметът на село Бреница Лъчезар Желев.

По думите му е редно подобно "свободно говорене", визирайки обвиненията на дървосекачите, да бъде прекратено, защото може да се обърне като бумеранг срещу тях. Кметът призова компетентните органи да се самосезират и да установят от къде са дървата, как са придобити и какво е било отношението към животните, когато са били живи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако обичате,коригирайте си терминологията. "Дървосекач" е професия.Много хора по света се изхранват законно с нея. Тия,които реват за конете и кучето си, са едни долни рецидивисти - бракониери!
8
1
 
25
 
! Отговори
Жипка преди 3 години
Тези коне не съществуват в регистъра на ветеринарните власти. Следователно няма такива животни. А ако няма коне-няма с какво да возят крадените дърва.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се криминализира незаконното сечене на дървета, да се налагат най-строги наказания за да спре изсичането на зеленото ни богатство -белите дробове на страната ни.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, същото е и с убийствата на пешаходци :" Много съжалявам, смело ще посрещна условната присъда, ама моля прегазеният да ми заплати щетите по МПС-то"
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе на тия авджии преди да им дадат пушките, не ги ли изпитват на практика ?Как така не са уцелили точно и по погрешка са зиносали горките животни ?
4
1
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Не съм съгласен с това, нещастните животинки нямат никаква вина, че *** са крали...
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дървосекачи трябва да са в затвора. Заради такива, България се радва на суши и наводнения.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
браво ..
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това вече е добра новина!!!