Кирил Петков: Въпросът с гражданството ми е решен

"Няма да могат да отпишат инициативите ни на тази база"
Обновена: 25 авг 2021 23:07 | 25 авг 2021 20:13, Веселина Йорданова
365

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че въпросът с гражданството му е решен на 21-ви април и за него по-важни са инвестиционните проекти. Днес Петков беше на посещение в бившето военно летище "Равнец" край Бургас, което трябва да се превърне в индустриална зона.

Министър Кирил Петков заяви, че има доказателства, че апликацията от канадските власти за неговото гражданство е изпратена на 21 април, предаде Bulgaria ON AIR.

"Така че датата 21 април е абсолютно безспорна. Датата, която се тиражираше 19 август за мен е абсолютно неразбираема, защото другата дата, която е абсолютно безспорна, е, че миналият петък, реално от 20 август, на мен лично ми се обадиха от имиграционните служби в Канада да ми кажат, че цялата процедура е завършена абсолютно и че всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. Аз още не съм имал време да ги взема, защото според мен е много по-целево да правим това, което в момента правим, отколкото да се занимавам с тази тема", заяви Кирил Петков.

Петков заяви, че се надява Конституционният съд да вземе точно това решение и той ще уважи всяко тяхно мнение.

"Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин, а със сигурност гарантирано, не трябва да се чака нищо. И за всичките, които много се притесняват, че ще продължим да правим това, което правихме досега, искам да не се извиня, за съжаление, няма да имат удоволствието просто да отпишат нашите инициативи на базата на гражданства", подчерта Петков.

Министър Петков не коментира дали вече им покана от президента да участва във втори служебен кабинет, както и дали обмисля свой политически проект.

"Отношенията са ни страхотни, аз се чувствам с една визия и един екип с него от това какво би трябвало да се случва в България. А оттам - за директните назначение си е негов избор", коментира министърът на икономиката.

Кирил Петков заяви, че не е имал други покани за участие в бъдещо правителство, освен от "Има такъв народ".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад Слави е Домусчиев, зад Домус Ага е Доган. Нещо неясно? ИТН е задъгалката, която подлъга много хора. Опитаха да пробутат правителство на статуквото, не успяха и създадоха този хаос. Отвращават хората с решенията си нарочно.Те ще бъдат брашнения чувал на следващите избори, за сметка на Герб и ДПС, които ги съюзава вечния интерес. Та затова служебното правителство им е трън в гащите, щото им разкри и спря много от далаверите. Затова ИТН, Герб и ДПС толкова много искат да ги разкарат.
228
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буцеви смятат,че всички правят като тях-крадат безконтролно.Е,всеки се изкушава,но някои отдавна са преминали всякакви граници.Така е,като имаме съдебна безотговорност.Кучето се плаши само от тояга!
227
2
 
19
 
! Отговори
Бръкна, бръкна...268 преди 3 години
.....АМА ВСЕ У БАНКИТЕ БЪРКА ....И ВСЕ У ББР---ЩОТО Е ДЪРЖАВНА !...ЦВ. ВАСИЛЕВ--2!!!
226
8
 
21
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Баш истината....... И къде бръкна Кирето? В ББР смени ръководството з да може да раздаде 200 милиона необезпечени кредити на близки до него фирми и да сключи сделка с албанец за електрически автомобили и държавата да отпусне 35 милиона лева. Другите му действия бяха лъжливи внушения без доказателства и лъжи, че няма канадско гражданство.
225
13
 
9
 
! Отговори
Баш истината преди 3 години
Няма да чакаме повече от десетилетие,за да видим дали Кирчо става, Ще изберем Мирчо,но не и Бирчо.Все пак за 2 месеца бръкна където трябва и се размириса.Така не може да продължава.
224
3
 
23
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
КАТО ТЕ ГЛЕДАМЕ , КИРЕ---МАЙСТОР СИ САМО ПО ПОКУПКО-ПРОДАЖБИТЕ НА ПАРЦЕЛИ И ИМОТИ.....КАТО СЕ НАГУШИШ ---ГОТОВ СИ ПАК ЗА КАНАДА , ПРИ СЕМЕЙСТВОТО СИ....ХА,ХА,ХААААААААА....ЗНАЕМЕ ГИ ТИЯ ВРЪТКИ , БАКЕ...!СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ--ЩЕ СИ С АМЕРИКАНСКО ГРАЖДАНСТВО....ЧЕ Е НАЙ-БЛИЗО ДО КАНАДА!
223
6
 
24
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен....... Кирето отдавна се е върнал и както разправят злите езици върти огромни далавери с парцели на Околовръсното. Не искаме такива "младежи" да ни спасяват. Между другото сигурно си от тролска та армия мобилизирана за спасяването на редник Кирчо. Подобни на твоят коментари са във всички сайтове.
222
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданство на семейството какво ви пречи.Винетка и Рафаело са американски граждани,но за тях не ривете,.Що така бе,мимета?Нещо с келепира ли ви става?!
221
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ви е чудно.То половината младежи се изнесоха на запад,заради" отличните" условия у нас.Пак на тях разчитаме да се върнат и оправят кашата.
220
8
 
8
 
! Отговори
Оня преди 3 години
В Харвард учат ли ги да казват "Конграчулейшън"?
219
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конституционния съд какво каза Кире и тях ли ги оправи
218
2
 
20
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
е изкарал курс в Харвард и в Холивуд,голям артист е,с тая ехидна усмивка.
217
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Питане "Спазването на закона важно ли е? От тук започва разговора..." За ДС е важно само ако "чекъртат". Иначе ... ***-та му на закона. И така и мисли да управлява ДС чрез Фигуранта, ако Фигуранта се докопа до едноличната власт.
216
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забележете думите, които използва: "е решен". Да, ВЕЧЕ е решен, но какъв е бил В МОМЕНТА НА НАЗНАЧЕНИЕТО ТИ, Кире?
215
3
 
23
 
! Отговори
Един Българин преди 3 години
Днес, докога ще ни занимавате с този нагъл лъжец?
214
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЕЖКО НАРЦИСТИЧНО РАЗСТРОЙСТВО ДА СИ В ГРУПА КИРИЛ ПЕТРОВ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ПЪЛНА С ФАЛШИВИ ПРОФИЛИ, ЗА ДА СЕ СЪЗДАВА УСЕЩАНЕ ЗА МАСОВОСТ
213
1
 
18
 
! Отговори
до 252 преди 3 години
Безплатно е на. На тепсия сам се поднесе Кирчо като сгази Конституцията. Преди това нагази не само лука, но и марулите. Създаде много парадокси. Първият беше още когато Асен Василев е поставил условие, че върви в комплект със Спецов и Кирил Петков.Къде се е чуло и видяло да се поставя условие министри приятели да влизат в пакет? Кой каквото сам си направи-никой не може да му причини.Сам си е публикувал данните на заявлението.От този номер при онлайн справка се видя 19 август е подал заявлението.
212
2
 
19
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Спазването на закона важно ли е? От тук започва разговора...
211
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз дори немаше да знам че съществува, обаче направи фал старт с офшорката и "производството" на ел. коли в Ловеч......хахахаха :))) Личи си, че е мошенник, както й,че главата му е празна.....хахахаха :)))
210
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само питам Крето много добре го знае това, затова шикалкави. Сега чакаме да видим дали ДС ще пробва някой номер, да извади Фигуранта от калта в коят е нагазил, но ДС знае, че информацията на Кирето за документите ще бъде насрещно проверена ако пробват нещо. Все пак е явно, че има опит за замазване на ситуацията временно ... с това изпращане на докумнетите в Румъния и приказките на Кирето, че "просто няма сега нужда, чак дотам да се ходи". Мдааа