Превозвачите се готвят за протест на 12 октомври

Те не са съгласни с разпределянето на парите за подпомагане на автобусните превозвачи
9 окт 2021 18:07, Нели Христова
35
Превозвачите се готвят за протест на 12 октомври
Снимка: БГНЕС

Национално сдружение "Случаен превоз" се готви за протест на 12 октомври - вторник заради несъгласието си с начина на разпределяне на 40 милиона лева държавни средства за подпомагане на автобусните превозвачи.

Според национално сдружение "Случаен превоз" девет големи фирми ще получат близо 80 на сто от общо 40 милиона лева. 132 предприятия са изключени от програмата, а останалите 1340 малки предприятия ще кандидатстват само за 8 милиона лева. Оттам посочват, че прагът на подпомагане за големи предприятия също е далеч по-висок от допустимия според Европейската комисия - 3,5 милиона лева или 8 на сто от приходите за 2019-а.

Членовете на Националното сдружение "Случаен превоз" са предимно микро- и малки предприятия и според тях предложенията на Министерството са несправедливи, тъй като не отговарят на картината на пазара, подчертава неговият председател Радка Мандилова:

"Категорично не сме съгласни с предложените методи от Министерство на транспорта за разпределение на средствата и не сме съгласни с това, че няма да бъдат подложени те на обществено обсъждане, като призоваваме да се направи подробен анализ на пазара, да се обяви обществено обсъждане, на което да участват всички, да се вземат всички предложения под внимание и да се преразгледа методиката, която Министерство на транспорта предлага с оглед постигане на по-справедлив начин на разпределение".

От Национално сдружение "Случаен превоз" са изпратили писмо с исканията си до служебния министър-председател Стефан Янев. В него те посочват още, че в предложеното от Министерството на транспорта разпределение на средствата са допуснати и 11 общински предприятия за градски транспорт, три от които са големи. Според тях предприятията на бюджетна издръжка не би трябвало да се възползват от помощите за бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
ДС-РАДЕВ ДА БЯГА..!! преди 2 години
НАРОДА СЕ ВДИГА СРЕЩУ КЛЕПОУХИТЕ ДС-ЧЕНГЕТА, КОИТО ОРГАНИЗИРАХА ПРЕВРАТ НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ..!!
31
1
 
0
 
! Отговори
Сега,водено от грижа преди 2 години
за хората,служебното правителство ще въведе нови изисквания към транспортните средства:разстояние от седалка до седалка-1,5 м;4-точкови колани;сигнализация от всяко място за извънредни случаи;задължителни тоалетни М,Ж и трети пол във всеки автобус;платформа за инвалидни колички;термоскенер на всяка врата;видео камери и запис 360 градуса;мед.пункт с дефибрилатор,кислород и необходими лекарства;стюардеса с мед.образование...Как смеят да протестират?Ще усетят кубинката на властта.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо като осигури още един мандат на Радевото правителство и направо закриваме държавата
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След управлението на герб е така.Все едно с" Раундъп "е напръскано,леш навсякъде.
28
1
 
5
 
! Отговори
Каналин преди 2 години
Да не забравяме че автобусния бизнес се разви върху торта от БДЖ. Умишлено! В сферата на интереси на ДПС от десетилетия. Въобще не ми е жал за тези и пътно-строителните мафиоти, вързани за ГЕРБ и ДПС. Нито Лев от данъците ни, андънму! Който не го устройва да ходи в Англия - там шофьори се търсят. Има и преквалификация.
27
1
 
10
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
Ако правителството не спре да дава парите от програмата за възстановяване за кръпки, тежко ни и горко догодина. Тези пари не са предназначени за краткотрайни отлагания на наболели проблеми.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако протестираха срещу всички мерки, щях да да ги подкрепя. Но щом е свързано пак с пари, не ми пука.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Духайте супата гадове
24
5
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Документа от Букорещ на измамника Кирчо най вероятно ще се окаже фалшив
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно тук има много хора гласували за Слави на предните избори. Разбирам ги. Повярвали са му излъгал ги е и сега не искат да си признаят грешката. Човек винаги трябва да допуска че може и да не е прав. Гледайте какво Е, не какво ви се иска да бъде.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимно 21-Интересно е как пазиш равновесие с тоя "акъл"
21
4
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Бyцu беше премиер до 12 Май, а не март. ГРOБ все още държат властта на местно равнище на 90 %. Провери колко кметове и общински съвети все още са на кpaдливата партия!
20
4
 
5
 
! Отговори
Барикади! преди 2 години
Да направят барикади по ключови кръстовища в София, да натрупат дървета, камъни и пейки. Да запалят гуми и да осигурят 24 часова охрана на барикадата!
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Алибеговчетата, магистралките, тези са поредните, на които Чeкмeджaн е платил за да протестират и създават хаос! Когато Boждa въведе КПП-та и спряха всички пътувания между градовете, не помня да са протестирали!?!
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте злобни. Все търсите някой да ви е виновен. ГЕРБ, ЕС, САЩ, турксия капитан, Хан Аспарух. ГЕРБ ви дадоха властта от месец Март. Виждаме ви какви сте. Злобни и неспособни хора. С тази ваша злоба затъвате все по-дълбоко и по-дълбоко.
17
4
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Те пък защото са я заслужили нали. Всеки ден катастрофи и убийства от известни на МВР рецидивисти с по 20+ присъди, но на свобода. Никои няма да забележи разлика ако МВР ги няма! С малко повече късмет може да приемем закон като в САЩ и всеки да трепе представителите на герб които влизат да си берат в градината му!
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17. Като гледам как са я подкарали, като нищо скоро и полицията да остане без заплати.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази държава останаха ли превозвачи които да не са роми и да не реват постоянно за помощи? Какъв им е проблема сега? Държавата не е пратила полицията да кара гражданите да се качват в автобусите им ли? Масово са с автобуси на по 50+ години и пак реват! Да си сменят автобусите с нови, да си вземат читави кадри и хората ще се возят, ама в *** на 50 години на която не и се затварят вратите, дъни чалгия и кара представител на герб няма как нормален човек да се качи!
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно. Сега дали пак ще гласуват за Слави. С нежеланието си да състави правителство Слави ни докара комунисти на власт. Сега виждате какво се случва на всички нива в държавата. Май не беше толкова лошо при Бойко, колкото ни втълпяваха, или?
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много превозвачи,много нещоПо една и съща линия има по няколко превозвачаИ един друг се прецакватДаже понякога се стига и до бой,кой да качи повече пътнициА има и такива които правят и черни курсовеДържавата да не раздава пари на каскет,а да стегне Общините да си подредят линиите и превозвачите по тяхА има и ЖП автобуси,който товарят пътници от влаковете и после обикалят по селца и паланки да събират пари и от пътници между селата и градчетата.Така удрят и кьоравото,щото и БДЖ им плаща за услуга