Родители на трансплантирани деца искат оставката на Кацаров

Операциите правени от лекари без опит?
14
Родители на трансплантирани деца искат оставката на Кацаров
Снимка: Архив

Майки на трансплантирани деца поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров, след като стана ясно, че трансплантираното бебе в болница Лозенец е починало. Екипът, извършил операцията, е воден от настоящия директор - доц. Радосвет Горнев.

По думите на Деница Димитрова, това е второто починало дете за последните 5 месеца, което се е нуждаело от чернодробна трансплантация. Първото дори изобщо не стигнало до операционната. Според нея операцията е направена от хора, които нямат достатъчно опит в трансплантациите на деца.

"За съжаление след отстраняване на проф. Спасов от болница "Лозенец" няма специалист, който да извършва трансплантации на деца в България. Напразни бяха обещанията на новия директор на болница "Лозенец". Горнев каза че проблемът ще бъде решен. И министърът обеща, но такова нещо не се случва", заяви Деница Димитрова.

Това бе първата детска чернодробна трансплантация след отстраняването на проф. Любомир Спасов като директор на болницата и тя завърши с фатален край. Според майките на трансплантирани деца, доц. Радосвет Горнев, който в момента ръководи лечебното заведение, е отличен коремен хирург, но няма опит при чернодробни трансплантации на деца.

"За съжаление не е извикан и специалист от чужбина, който да се грижи за нашите деца. От общо 5-6 чакащи деца трансплантация, две си отидоха. Колко деца трябва да загубят живота си, за да се свърши работата и да се спасяват човешки животи?", пита разтревожената майка.

Родителите предлагат доц. Спасов да се върне в лечебното заведение поне като опериращ, другият вариант е да се викат специалисти от чужбина. От болница "Лозенец" заявиха, че няма да коментират случая, докато не излезе аутопсията на починалото дете.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ааа преди 2 години
Аааа, никакви оставки на това правителство, до сега не сме имали толкова "способни, умни, оперативни и професионални" министри, а за президента да не говорим, дори и Африка не биха ги взели да управляват.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите са подписали информирано съгласие, смятате ли че ще има виновни лекари?
11
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Какъвто и да е резултатът на разследването, един достоен човек би трябвало да си подаде оставката при такава ситуация, но понеже този лекар е БСПар, никога няма да му мине това през главата..Гледайте сега, БСП пръкна толкова много кризи в страната, но няма да се сетят да си ходят, ами били имали решения за тях..Това те кара да мислиш дали тези кризи не са нарочно провокирани, че като ги "оправят" да се чувстваме вечно задължени на БСП?!..не.год.ни.ци..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА
10
0
 
4
 
! Отговори
reptile преди 2 години
Първо Ел Фигуранте - той е идеолога на цялата операция!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, Фигурант и тулупестата Йотова.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, лузери, изчегъртахте един специалист, може и да е имал недостатъци, но е бил добър в професията си, а сега нямате с кого да го замените. Сегашният фаворит ще потренира известно време... може и той да се научи след няколко неуспешни опита... Но най-важното е да е угоден на министъра, другите качества нямат значение.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров направи много поразии. Отвсякъде валят искания за оставката му. Некадърник.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев спи, докога ще търпи свинщините на авантата и няма да го изправи пред съда
5
7
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев изгони кадърните здравни работници. Ще си плати с лихвите за тази свинщина.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
загрижили се за народа а на едно дете не поемат дори разходите, иначе вакса та вакса, загрижени
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съболезнование на родителите.Мисля,че въпросният доцент трябваше да бъде изгонен още 2019 година,когато почина едно друго дете защото не беше прието в поверената му болница
2
4
 
4
 
! Отговори
Неговото дете преди 2 години
язди Германец, спокойно му е! Нашите деца да умират..
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден нови и нови безобразия! Дъното не се вижда! Съболезнования на близките!