Петков призова Митрофанова да не обижда, посланикът се извини

Премиерът настоя Русия да не се намесва във вътрешната ни политика
427
Петков призова Митрофанова да не обижда, посланикът се извини
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Кирил Петков е поканил днес на разговор посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова.

Българският премиер призова първия руски дипломат да се придържа към общоприетите норми на дипломатическо общуване и изиска от нея да се отнася с нужното уважение и да не използва обидни квалификации към българските институции.

Посланик Митрофанова се извини на министър-председателя, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Министър-председателят изрази и възмущението си, че в официалния си поздрав към страната ни по повод 3 март, руското посолство оприличи войната в Украйна с Освобождението на България.

“Нашата признателност към руския народ за Освобождението не може да бъде принизявана чрез сравнения с днешната братоубийствена война в Украйна”, подчерта той.

Петков настоя посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България, в съответствие с международните конвенции. Министър-председателят приветства декларираното от руския посланик намерение за конструктивен тон оттук нататък. Той призова за спиране на войната и връщане към диалога.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
0
 
1
 
! Отговори
L. преди 2 години
Най-дъбго задържалата се новина в банера на днес.бг - как ПростоКиро се прави на каубой пред руската посланичка. Само дето, ако се срещнат по кимона на тепиха, жална му майка на нашия. Забелязвате ли също, че никъде не се цитира точния текст от разговора. Убеден съм, че Митрофанова е казала - ако с нещо съ мобидила, се извинявам. А нашите са махнали условното наклонение.
289
1
 
4
 
! Отговори
През 200 Планинье преди 2 години
Кажете с ръка на сърцето, тая Митрофонова прилича ли ви на човек? Ама сериозно питам, щото аз се чудя ко туй нещо?
288
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичаме Русия и не искаме да ни разделяте!
287
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичаме Русия! Ако разваляте ЕС, което ми се струва гадно и невероятно, то България трябва да бъде с държавите от Европа и Русия! Българите обичат Русия!
286
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичаме Русия! Ако разваляте ЕС, което ми се струва гадно жи нвероятно, то България трябва да бъде с държавите от Европа и Русия! Българите обичат Русия!
285
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докъде стигнахме -да се извиняваме за истината!
284
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не е толкова смел с Херо Мустафа
283
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От коментарите ви става ясно кои са наследниците на ония изрроди, които на 9-ти септември избиха българската интелигенция.
282
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
киро премиеро получи инструкции, смени флага за трети път за една седмица и сега пак сме верни васали на султана и не памагаеме на фашисткий режим в окраине. направа да падладееш. тва ако беше румъния или турция, да е имало чемодан - вокзал - мухосранск, а не разговори
281
2
 
8
 
! Отговори
Радев, преди 2 години
прибирай си вересиите, одобрени от Прокопиев и посл. Мустафа! Да благодарим на Радев за свръх високата цена за втория му мандат, която цял народ ще плаща! Той ни натресе тези мошеници, той създаде ПП. Взеха партийните субсидии, намърдаха се в Парламента и министерствата и даже партия не искат да направят!
280
8
 
10
 
! Отговори
Уффф преди 2 години
А бе я оут от България на тази КГБейка. За какви се мислят Руснаците, имератори на целия свят ли ?Хайде стига с тези идеологии и тъпизми, някой е длъжен да им се радва на тези
279
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков трябваше да покаже на дъртата руска пa4aвра КПП-то през което да напусне България завинаги, вместо да говори с нея.
278
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков трябваше да покаже на дъртата руска *** КПП-то през което да напусне България завинаги, вместо да говори с нея.
277
10
 
11
 
! Отговори
РУСКА ПРОКОБА преди 2 години
" Руските освободители " нахлуха нагло в Царство България през ПСВ и бяха яростно посечени от ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ, който донесе на България най-сладката победа за нас, чрез подписването от страна на русия на Брест-литовския договор, с който признават капитулацията си пред България!!! Слава на нашите войни тогава!!! " Руските освободители " нахлуха нагло в България и през ВСВ и ни донесоха само смърт и унищожение!!! СМЪРТ, СМЪРТ, СМЪРТ НА " руските освободители "!!!
276
7
 
16
 
! Отговори
РУСКА ПРОКОБА преди 2 години
" Руските освободители " защитават яростно и до днес Берлинския договор!!! " Руските освободители " качиха на бесилката Васил Левски, чрез пряката намеса на техния граф игнатиев пред турските власти да бъде обесен- ЗАЩО ЛИ??? " Руските освободители " не приемат декларацията за Независимост на Цар Фердинанд I през 1908 г., след която Княжество България вече не е ВАСАЛ на Турция!!! Приемат я, след като Царство България им дава тонове злато- руски освободители, така ли???
275
6
 
9
 
! Отговори
РУСКА ПРОКОБА преди 2 години
На трето място, за това какви " освободители " са те за нас говори Берлинският договор, който те " руските освободители " с удоволствие подписват!!! " Руските освободители " не приемат нашето Обединение с Източна Румелия и насъскват сърбите, техните верни слуги, срещу нас през 1885 г.!!! " Руските освободители " убиват безмилостно Княз Батенберг, защото той беше за тях огромна заплаха за тях, защото щеше за много кратко време да скъса Берлинския договор, който те така ожесточено защитаваха!!!
274
8
 
11
 
! Отговори
РУСКА ПРОКОБА преди 2 години
Престанете да балалайствате отвратителни глупости за някакво си освобождение от руснаците!!! Те дойдоха тук през 1877 г. да завземат проливите Босфора и Дарданелите и да си отмастят за поражението си в Кримската война!!! На второ място, така нареченото руско освобождение е нагло присвоено от русия!!! В царската руска армия са воювали немци, украинци, финландци, поляци, молдовци, казахи и от много други националности! На трето място т. нар. руско освобождение се е решило на Шипка!!!
273
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
митрофанова да си върви по живо по здраво.
272
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази ли беше постнала нещо за евроантлантически ***, да си оди и да се самосанкционира да не я подгоним ние.
271
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз се чувствам обиден от такъв премиер министър и президент!

Спонсорирани публикации