Социалните мрежи били завладени от армии от тролове

Целта им - да облагодетелстват чужда държава
125
Социалните мрежи били завладени от армии от тролове
Снимка: Pixabay

“В момента социалните мрежи са завладени от огромни армии от тролове, които ни внушават мисли и идеи, които не са наши. Това е платена армия от профили, които споделят идеи, мисли, предложения, стремейки се да облагодетелстват чужда държава“, коментира пред БНР Любомир Аламанов, комуникационен експерт, който призова на страницата си във Фейсбук - “4 април да бъде "ден без тролове“ и в 4 часа и 04 минути всички онлайн издания да изключат коментарите под статиите си".

“Можем да кажем направо, че това са пропутински тролове, които целенасочено разклащат нашата убеденост в цивилизационния ни избор да сме част от западната демокрация. Случа се така, че почти всеки, който се опитва да каже нещо нормално, да каже, че ние сме част от Европа, бива нападнат, обиждат и осмиван“, каза той.

Според него всичко това се прави с инструментите на западната демокрация, а именно правото на изразяване и свободата на словото.

„Тези профили употребяват правата, без да се опитват да имат и грам отговорност към това, което правят. В процеса на комуникация трябва да има отговорност, а не само права. Именно това е нашата идея, да възприемем някакъв нов обществен договор, който да казва, че в Интернет и в социалните мрежи освен правото да се изразява мнение или да се споделят някакви възгледи, трябва да има и отговорност. Отговорността човек да се държи нормално, културно и с уважение към правата на другите“, каза Аламанов.

“Не всеки човек има времето да се запознава подробно с всяка една информация и често се влияе от това, което споделят неговите приятели и близки. Хората са влияят от фоновия шум, от масовката на това, което се пише и споделя. Когато масово се споделя, че Путин е велик, хората започват да се разколебават в собствените си мисли, казват си – “само аз мисля по някакъв различен начин“, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: социални мрежитролове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не сме пропутински ***, а протестираме срещу това, че когато САЩ, ВБр и сие нападнат някоя държава, чието основно бедствие е, че има петрол, който трябва да бъде отнет, нападащата армада не са агресори, а демократични държави, борещи се срещу диктатори -Саддам Хюсеин, обвинен в съхранение на химическо оръжие и обесен, Кадафи - в борба с/у демократина Европа, застрелян, Башар Асад -уж диктатор, но САЩ отне на Сирия петрола. Русия била агресор, а Путин - военопрестъпник според Бай Дън?!
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
43 - не бъди наивен. В политиката случайни неща няма, всичко е договорено поне 2 години преди събитието. Путин няма никакво значение - днес е тук, утре го няма - имат значение тези, които дърпат конците и които никога няма да видим. Като не можеш да приемеш агресията, значи Земята не е правилното място за теб. То е много хубаво по принцип да изразиш някаква морална позиция, но тогава плачи за всички държави по света, които са в подобно положение - Африка, Азия и т.н. Другото е лицемерие.
95
2
 
5
 
! Отговори
Трол преди 2 години
Питам се какви ще са следващите стъпки на този наведен ***?!? Може би ще поиска ограничаване на словото (ако е в разрез с настоящата политкоректност), събиране на армия от доносници, слухтящи кой какво говори и пише, възстановяване на лагерите Белене и Скравена? Ако е така, какъв беше смисълът от Вятъра на промяната, или просто кацнахме от Сцила на Харибда? И да попитам, ще изпращаме ли отново войски в Унгария, че президентът им нещо бяга по тъча с разбирането си за политкоректност?
94
1
 
5
 
! Отговори
Трол преди 2 години
От такива наведени мекерета, във веселите времена на силно развития социализъм ставаха най-големите доносници на ДС - снасяха на службите кой говори против властта и кой споделя мисли извън политкоректните догми, спуснати от партийните секретари. Такива мекерета приемаха за чиста монета глупостите, с които им пълнеха главите партийните велможи и другарите от ЦК на КПСС. Въпросът е, дали се променило нещо в празните кратуни на тези мекерета? Или това са техни потомци, следващо поколение?
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият Любомир е отявлен проамерикански *** и няма кой нормален човек да му обърне внимание.В момента всички *** взеха кеша и беснеят по форуми и сайтове на макс.
92
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 2 години
До Я МИСЛЕТЕ МАЛКО!!!Помислих! Плаща се и за едното и за другото.
91
2
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Сега всеки от нас може свободно да изрази своето мнение. И това е добре. Тия, от материала съвсем явно приканват за въвеждане на зловещата цензура от миналото. Считам, че у нас вече има създадена традиция за свободното слово и няма опастност за връщане назад. Добре е всеки да изразява това, което мисли и го вълнува и да не се обиждаме взаимно с просташки приказки. По-скоро, пожелавам и на нежния пол да преодолеят своята стеснителсност и по-открито и по-често да ги чуваме и тях около нас. Да бъде
90
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете Аламанов, за да видите как пишат най-големите трoлове като него.
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Длъжността на този Аламанов "комуникационен експерт" не е ли точно шеф на ***? И ся рИве, че едните *** пречат на другите ***.
88
5
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
няма никакви тро-ло-ве има българи които могат да мислят и да се изразявятвие цензура ли ще налагате в българия в кое време живеем всеки има право намнение в зависимост от образованието опита статуса това че не ви харесва неозначава *** на коментари
87
3
 
6
 
! Отговори
Прогрес :-) преди 2 години
Някога за манипулация и фейкове са се използвали кинопрегледите и радиата.... сега интернет пространството. Само дето радиопредавател и кино не е могъл да си позволи никой обикновен и се е чувала само едната страна. Сега се чуват и двете страни колкото и да се заглушават. Някои от това много ги боли ... но времената са такива ... прогрес... А какво щеше да е ако го нямаше интернет... мир и благоденствие - ама друг път... :-)
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думата троол се трие
85
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ,ако имам лично мнение и мислене различно от това на САЩ , ЕС съм *** !?Вие не сте добре или ви плащат добре .....жалки
84
10
 
15
 
! Отговори
Новот мото на ЕС преди 2 години
Войната е мир,Свободата - робство,Незнанието - сила.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, излиза един и вика, ти си *** щото не харесваш идеята че сме в Европа, а аз му казвам, Любо!!! В Европа сме бе човек, в България, ама ти пуши твърде много.
82
9
 
16
 
! Отговори
4000000 от 5000000 преди 2 години
Значи по мои сметки в БГ има около 4 000 000 платени ***.
81
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко цента са му платили на този, за да напише такава бoза?
80
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшен извод прави този Любомир Аламанов - който не е съгласен с официалната пропаганда бил трoл. Браво Любчо, само така.....
79
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нивото на краварската пропаганда е катастрофално ниско.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хех. Добро утро свят.