Обявиха обществена поръчка за 6 медицински хеликоптера

Цената за тях е близо 163 млн. лв.
19 юли 2022 12:05, Александър Попов
29
Обявиха обществена поръчка за 6 медицински хеликоптера
Снимка: Pixabay/axogau

Министерството на здравеопазването обяви днес обществена поръчка за близо 163 млн. лева за закупуване на 6 медицински хеликоптера, които трябва да бъдат доставени до 2026 година.

Обществената поръчка е с предмет: „Закупуване на санитарни превозни средства за транспорт по въздух (хеликоптери), осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ“.

Ще бъдат закупени шест медицински хеликоптера, като е предвидена опция за закупуване на два допълнителни. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е в размер на 162 711 735,86 с ДДС. Очаква се шестте хеликоптера да бъдат доставени до 30 април 2026 г., като първият от тях ще бъде получен до 1 декември 2023 г.

Чрез осигуряването на въздухоплавателните средства на българските граждани ще бъде гарантиран качествен, равнопоставен и навременен достъп до спешна медицинска помощ и в по-отдалечени и труднодостъпни региони, обясняват от МЗ.

В срок до 1 септември 2022 г. потенциалните кандидати имат възможност да подават оферти за участие в поръчката чрез платформата ЦАИС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: медицински хеликоптер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Е как изчислиха че и 86 ст.
4
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
Боци Тиквата Умника , нали даде предложение с военни хеликоптери да се превозват спешните случаи....?!! Умник си беше и такъв си остана !
3
0
 
0
 
! Отговори
веве преди 1 година
До Анонимен 1Що не си бе мълчал(а)
2
2
 
5
 
! Отговори
веве преди 1 година
Крайно време беше!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да извозват препили депутати. Медицинска мафия.

Спонсорирани публикации