Хванаха медицински преподавател да шофира на кокаин

От началото на акцията са заловени 44 души да управляват след наркотици
20 юли 2022 14:51, Йоана Цонева
55
Хванаха медицински преподавател да шофира на кокаин
Снимка: БГНЕС

Детски лекар в столична болница и преподавател в Медицинския университет е заловен да шофира след употреба на кокаин. Задържан е и предстои бързо производство.

Той е бил спрян във вторник на магистрала "Струма" на кръговото на Банкя и дал положителна проба за кокаин, обяви началникът на КАТ-София Тенчо Тенев пред Нова ТВ.

От думите му стана ясно, че лекарят е спрян около 10:30 ч. сутринта, като обяснил, че се прибирал от провинцията.

Тенев посочи, че данните от започналата акция срещу шофьорите, употребили наркотици и алкохол, са стряскащи.

Шофьор на скутер с положителен тест за канабис е блъснал пешеходка в София. Случаят е от вторник преди обяд, добави директорът на КАТ-София. "На "Симеоновско шосе" 35-годишната жена е пресичала на зелено, когато е ударена. Има фрактура на носа. Прегледана е в болница.

"В сравнение с миналата година, когато бяха 120 души, сега има двойно повече заловени с наркотици", съобщи Тенев.

Още по темата
От началото на акцията до сега са заловени 44 души да управляват след наркотици и почти 40, които са отказали да бъдат тествани. Около 50 души са заловени да шофират след употреба на алкохол, а отказалите са около 20.

Само за последните 10 дни има 11 хил. клипа за превишена скорост и над 100 преписки, като на тези шофьорите ще бъдат отнети книжките.

Акцията започна в цялата страна два дни след тежката катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, в която загинаха две момичета – на 22 и 26 години.

Задържаният шофьор – 35-годишният бивш футболист Георги Семерджиев, се укри, а след като беше заловен, стана ясно, че е шофирал след употреба на метамфетамин. Семерджиев е и с 50 нарушения на пътя.

„Решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества, война на всички, които имат агресивно поведение по пътя“, каза премиерът Кирил Петков тогава.

Никой не трябва да е над закона в България, добави Петков. Министър-председателят заяви, че много от тези рецидивисти, които нарочно не спазват правилата, са част от тъмната страна на нашето общество и имат чувството за безнаказаност.

Във връзка с обявената акция министър Бойко Рашков обяви, че не е определено кога ще бъде нейният край:

„Тя ще продължи дотогава, докато преценим. Времето и резултатите от операцията ще ни подскажат кога да сложим край на тази специализирана операция.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
направете тест на Волен
46
1
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Добър, лош, хванат с дрога да шофира, да си понесе последствията
45
1
 
8
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
Не схвана ли , че дрогата се показва на теста около 20 дни след употребата и???Стига вече в 10,00ч и вече на кока. Тъпо е!
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не било кокаин, трети бустер било.
43
2
 
8
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Те са извадка на деградиралото общество,където ценност е да имаш скъп телефон ,колкото може по-нова кола, че иначе , разбираш ли, си недооценен и модни дрехи и в дискотеката да си на кокаин и амфети. Това са най-нещастните и безпросветни простаци,които са масово явление.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв егоцентричен наркоман тръгнал да ме поучава. Разни наркомани като теб, казах, трябва да се използват за строители на държавни обекти в полза на обществото и сами ще се откажат от наркотиците. Просто ще имаш избор- дали да си нормален гражданин в общество,който не се дрогира и не застрашава по този начин останалите с простотията си, или да си в затвора и да строиш пътища и мостове и пак да не се дрогираш. Но ти се разглезен примитив и си мислиш,че щом нещо на теб ти е кеф,целият свят тря
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все по-интересно става, а мисля ще е най-интересно ако се направят тестове сред управляващите и народните представители.
40
0
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Абе наркоман, аз дали съм общ работник хич не ти влиза в работата. Ти си глоедай наркотиците. Тука вместо изверги като теб,които се дрогират да са по затворитем ти акъл ръсиш по форумки,какъвто нямаш. Първо си неграмотен наркоман, второ не ми обяснявай кое колко се учи,защото знам, въпреки че не съм завършил медицина. Ти с тия наркотици какво завърши,че още не си научил къде се слага пълен член и къде не. А какъв би те оперирал не ти пожелавам да се замисляш за тия работи.
39
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 то ти личи че си общ работник някъде.първо изкарай приемният в медицинският ,след това учи 15 години завърши с резултат над 5 и тогава говори.А до тогава бъркай цимента и си мечтай за разстрели бесилки, клади и най-различни публични екзекуции.Между другото има държава и за теб- Филипините.Местният вожд разстреля към 3000 човека и обяви окончателна победа над всякакви наркотици. Между другото предпочитам да ме оперира такъв на кокаин отколкото на 200-300 грама водка.
38
2
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
Анархията е пълна! Дрогираните хора са особено опасни заради агресивното си и неадекватно поведение. Те нямат място в цивилизовано общество. Ако искат могат да се дрогират в гората,където няма хора, но те искат да се дрогират и да се разхождат при другите.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в 10ч сутринта и вече на кокаин, браво и после защо ни е такова образованието, държавата, положението. Сомалия са по-добре от това блато. За този няма ли затвор? или само 50лв глоба и това е.
36
2
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Какво искаш да кажеш - че кръвният тест бърка аулин с кокаин??? Ти или си ненормален или напълно неграмотен не само като правопис,ами и като разсъждения. Ами дай тогава да не ги стестват изобщо! И както казваш медиците понеже работят много часове да станат наркомани и да са порядъчни наркомани,какво толкова. За теб това е нормално. Ами ако такъв на кокаин те лекува или оперира. Какво обяснявам.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 Нали затова се прави кръвна проба. Аулин леле казах ти от 10 кладенеца вода вадиш,а в училище пак си мислил за други работи,а не за учене,като чета как пишеш неграмотно.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами тоя дето беше пил аулин и тестътр беше показал че е със свръхдоза опиати? какво стана ? разбиха му животът а за извиненеие някакъв сричащ провинциален киборг с дълбоки провинциални корени и фуражка откърти " объркАли сме се нешо" Това как ви е на тестовете ?
33
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 1 година
Ти защо мислиш ,че се продават наркотици, защото Районните нищо не правят,а си прибират пари от дилърите. То защото няма държава затова има наркомани по пътищата.
32
0
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Обаче влизаш в статистиката и за изгоряла крушка и нерегистрирано АГУ
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32кажи го на Семерджиев с любовница полицайка и половин районно носещо стълба и помагащо му да се крие.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете колко примитивни простаци слагат минуси и защитават дрогираните шофъори/ а може и да е един и да си рестартира рутера/! Дрогираните изверги са навсякъде защото полицията и съда не си вършат работата и не ги затварят в затворите тези опасни егоистични психари. Те все гледат да им е кеф на тях, абе сулъо ходи се дрогирай в гората ил в пустинята където няма хора, в обществото нямаш право да се дрогираш простако!
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как мислите че докторите издържат по 24-48 часови смени.получава се следният парадокс.заради някакъв наркоман с връзки който 20 години кара друсан до козирката а ушетата му правят кордон,чадър и каквото там си поиска горят нормални порядъчни хора. а виновният пак с чадърчето вече в нов джип. жалки безмислени акции целящи да повдигнат авторитетът на тези които отдавна са го изгубили.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво слагаш минуси наркомане, вие сте за затвора,а не да ръсите минусчета и акъл.

Спонсорирани публикации