Лидерът на „Възраждане“ призова за бойкот на носенето на маски

Партията щяла да бъде първа политическа сила на изборите
31 юли 2022 14:44, Елка Василева
605
Лидерът на „Възраждане“ призова за бойкот на носенето на маски
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов отправи днес пред журналисти във Варна призив към българите да не спазват налаганите противоепидемични изисквания и да не слагат маски.

Още по темата
Обръщението му бе в частност към жителите на крайморския град, където от утре носенето на маски в закрити помещения и градския транспорт отново става задължително.

Този тип мерки са противоконституционни, посочи Костадинов. Той допълни, че партията ще разпространи инструкция как да действат хората, на които може да бъдат съставени актове за неспазване на мерките, и да обжалват в административните съдилища. „Три пъти съм глобяван и всеки път санкциите падаха в съда, защото за незаконни“, обясни Костадинов.

Той каза още, че партията може да излезе и на протести, ако кампаниите срещу психическото здраве на българите продължат.

За предстоящите предсрочни парламентарни избори Костадинов посочи, че вотът за „Възраждане“ всъщност ще бъде вот за здравия разум. По думите му партията ще бъде първа политическа сила. Според Костадинов правителството на Кирил Петков е нанесло тотална щета на държавата и почти я е докарало до нова национална катастрофа.

Прогнозата на лидера на „Възраждане“ беше, че избирателната активност едва ли ще надхвърли 40 процента. Той уточни, че не очаква силно фрагментиран парламент и отхвърли идеята, че в него отново ще влязат много формации. Костадинов допълни, че целта на партията ще бъде да не се допускат манипулации на вота и затова тя ще има свои представители във всички 12 500 секционни комисии в страната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Възраждане на България!!
11
18
 
17
 
! Отговори
Копейката преди 2 години
А тея дето ще умрат кучета ги яли кво му дреме нали е ваксиниран.
10
6
 
4
 
! Отговори
добре преди 2 години
с ковид макарон съмне съм ваксиниранзарази ме тройно ваксинирантой го изкара леко за 2 дниаз го изкарах по-леко за 1 дентова е ковидатреперетемаскирайте сенапълнете джобовете на лабораториикунчо, ***, бай шиле, радка пиратка,на чубака женатана витанов графикатааз ви гледам представлениетои се забавлявамочаквам още шоу
9
4
 
22
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Маскираният джо бидоня четвъртонаваксаний, за 10 деня два пъти го поваля ковидистерията... ===)))
8
7
 
28
 
! Отговори
Домати и яйца преди 2 години
По МС. Бойкот на ковид диктатурата! България е в авангарда на света, но не срещу Русия, а срещу Пландемиците...чу ли Кире....всички на площадите....
7
6
 
38
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Носенето на маска на обществено място противоречи на закона известен като "Анти бурка" приет от българския парламент по предложение на Атака и ВМРО. Според този закон всеки който закрива лицето си на обществено място подлежи на парична глоба.
6
25
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давате вота си за Възраждане - гласувате за здравия разум.
5
29
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса е отвратителен, с висока температура и ужасни болки в гърлото, които не стихват дори малко за дни наред! Може да не се умира, ама яко ще ви измъчи докато ви мине! Не виждам нищо лошо в затворени помещения, където има много хора, да се носят маски
4
38
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето затова ще гласувам за Възраждане!! Единствено те се застъпват за народа и се борят против Ковид фашизма и проривоконституционните ограничения!
3
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък призовавам за бойкот на палатите по морето! Който има, и не съответства на доходите му, да му бъде отнет в ползва на държавата
2
28
 
27
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Овцете да си слушат овчаря, аз ще слушам здравия разум и науката. Бл'даря.Ако руската Златка влезе в правителство, сериозно ще се замисля за бъдещето си в България, за вас не знам.
1
4
 
21
 
! Отговори
Да не призовава преди 2 години
Да блокират Парламента.