Пламен Димитров: Трябва да подкрепим предприятията

Някъде се гарантират печалби
1 сеп 2022 15:12, Росен Стойчев
15
Пламен Димитров: Трябва да подкрепим предприятията
Снимка: БГНЕС

„Със сигурност трябва да бъдат подкрепени тези предприятия, които имат нужда. Първо трябва да прегледаме енергийните компенсации.

Още по темата
Тези 600 000 небитови потребители, които ги получават, трябва да подлежат на ревизия - дали всички имат нужда да получават помощите. Някои предприятия генерират странни печалби - това също трябва да се има предвид. От друга страна, енергийната система не може сама да продължава да генерира необходимите средства за компенсации на всички тези потребители. Затова трябва да си дадем сметка, че е нужна допълнителна намеса на бюджета”. Това заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ, в ефира на Нова Нюз.

„Разчетът на бюджета не предвижда допълнителни разходи за газови компенсации и за компенсации на домакинствата, които трябва да понесат по-високите цени на дървата. А те не само станаха 200 лева на кубик, тоест вече са два пъти по-скъпи спрямо миналата година, но и има дефицит. Същото се отнася и за парното, което ще поскъпне от 1 януари. При подобни ръстове на цената на газа, която очакваме да стане космическа в следващите месеци, няма как да избегнем повишение в тарифата и за парното”, коментира Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя какъв го играе?Не трябва ли първо да защитава правата и увеличаване на доходите на работещите?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти първо подкрепи хората на заплата пишман "синдикалисте" кога минималната заплата в България ще стане 50 процента от средната или 865 лева?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е хайде де!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия синдикалисти кой ги избира, че вече над 25 г са несменяеми? Защо ми се струва, че са много по- близо до капитала, отколкото до работещите хора?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този е за затвора...
5
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Е не тоя направо ми скри шапката. Синдикатите не трябваше ли да защитават правата на работниците??? Пламен какви ги говориш? Тои предприятията ли ще защитава или работниците в тях? Извратена история, също като политиците ни и журналистите и синдикатите. Разпускаи цялата държава и да се приключва с тая пародия
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе синдикати за работниците ли са тези или синдикати на разбойниците. Мама ви долна.
3
0
 
4
 
! Отговори
A преди 1 година
За да купим на любовниците на псевдобизнесмените нави дворци в Париж, Барселона, Лондон и др.
2
0
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Защо трябва да ги подкрепят. Разни псевдобизнесмени реват. От мойте данъци ще им дават пари. Който фалира да отива да работи в някоя фабрика. Качил се в кола за 300 000 лв и реве. Ами фалирай. Да подкрепяме. Ами дай си заплатата.
1
0
 
13
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Пацо кажи направо че искаш да подкрепиш чорбаджиите милионери собственици на предприятия