Безработицата у нас през август едва 4,3%

Това показва ново проучване
15 сеп 2022 15:38, Росен Стойчев
14
Безработицата у нас през август едва 4,3%
Снимка: БГНЕС

Безработицата в България през август достигна най-ниската си стойност за този месец – 4,3%, съобщиха от Агенцията по заетостта, цитирани от БТА.

Още по темата

Броят на регистрираните безработни през август е 139 782. На годишна база се наблюдава спад от 0,6% в нивото на безработица в страната. В сравнение с юли има минимално увеличение от 0,1%, посочват от агенцията.

В края на летния сезон заявените работни места на първичния пазар на труда са 12 808. Най-много свободни работни места са заявени в преработващата промишленост (25,0%), следват образованието (24,4%), търговията, ремонтът на автомобили и мотоциклети (11,3%), административните и спомагателните дейности (8,9%), хотелиерството и ресторантьорството (6,3%), и държавното управление (6,1%).

Най-търсените от бизнеса професии през миналия месец са преподаватели; работници в добивната и преработващата промишленост, строителството и транспорта; продавачи; машинни оператори на стационарни машини и съоръжения; персонал, зает в сферата на персоналните услуги; персонал, полагащ грижи за хората; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; квалифицирани работници по производство на храни, облекло, дървени изделия и сродни; металурзи, машиностроители и сродни на тях, и занаятчии; чистачи и помощници и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
До До 8, гледай си твойте деца, а?
9
1
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Не бъди много умен(а), да не би утре детето и то да влезе в тази категория, че тогава да не поумнееш. Никога не казвай никога, а погледни в каква *** живеем.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората работят, ама пари не вземат. Дайте статистика колко работодатели не са плащали заплати за последните 2 месеца на работниците си. И за колко време стига на човек една минимална заплата.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ако този народ пак избере ГРОБ-ДПС, никога няма да види какъвто е било хубав живот още поне 10 мандата. Изключвам приближените на ГРОБ-ДПС ръководители на фирми.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Уууу, за неставащи! Кой им е крив, че работят за толкова?
5
3
 
12
 
! Отговори
Уууу преди 1 година
А работещите за 700 лв как ги броите, за безработни или за работещи бедни.
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: Оооо забравих пълни панелките ама защото не пускаха да избягаш :) Хахахаха ! Не се ли махнат всички мръсни русофили *** от БЪЛГАРИЯ няма да се оправим !
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: И защото беше много хубаво в първите 2 години след падането на бай ти Тошко емигрираха 1 милион :) Хахахахахха ! Ей тези опорки като ви ги спускат поне не ни мислете за балъци.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е с бензин 3 лева и хлеб 2,50 лв. и мъртъвците ще проработят, за да оцелеят.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урааа оправяме се доктор Толев ела ме пребери