Редица системи оставали недофинансирани, ако се удължи бюджетът

Блокирало се и увеличението на минималната работна заплата
13
Редица системи оставали недофинансирани, ако се удължи бюджетът
Снимка: БГНЕС

Поредица системи остават недофинансирани с т.нар. удължителен закон на Бюджет 2022 г. Това заяви президентът на Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа" Димитър Манолов в коментар относно решението на служебното правителство да внесе в парламента предложението за удължаване на действието на сегашния бюджет и през следващата година.

Още по темата
Той даде пример с Регионалните здравни инспекции, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Националния статистически институт, Агенцията по безопасност на храните, Агенция „Пътна инфраструктура“ и др., за които, по думите му, са необходими около 10 милиона лева.

"И, разбира се, големият въпрос за нас е, че това решение блокира увеличението на минималната работна заплата (МРЗ)" , каза Манолов, цитиран от БТА.

Той посочи, че се смята, че ръст на МРЗ може да има и с акт на Министерския съвет. Според него обаче такова решение няма как да бъде обезпечено през текущия бюджет.

Манолов коментира, че от друга страна, с оглед на политическата нестабилност, разбира защо служебният кабинет предлага удължаване действието на сегашния закон на Бюджет 2022 г.

"Вижда се политически стремеж към рушене на държавността", каза президентът на КТ „Подкрепа“.

Манолов припомни, че заедно с Конфедерацията на независимите синдикати в България организират протестно автомобилно шествие на 11 ноември.  

В София КТ "Подкрепа" събра синдикати от няколко държави на двудневна конференция, посветена на развитието на Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези няма ли да ги сменят преди кротуваха и папкаха а сега много активни станаха нещо огладняха
10
0
 
2
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Синдикатите и "работодателите" също са на кремълската хранилка. Плаща им се от 20 години насам да няма читав български бизнес и да се задушава всичко смислено и полезно. Обаче московските пари не изграждат ами разграждат. И затова станахме африканска държава.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А-у-у , платеният нищоправец взе да разбира и от финанси ! Другарю Манолов ,немой да се абиш ,знаем че чекмеджето винаги е дофинансирано ! Затова са тези напъни да се счупи държавата - шоуто (краденето) трябва да продължи ...
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редица системи оставали недофинансирани, ако се удължи бюджетът. . . . . А зад системите стоят хора недофинансирани т.е. още не са си купили жилище или за 200 бона скромна количка! Не се наядохте! Вече никой не вярва!
7
1
 
7
 
! Отговори
г преди 1 година
Като чуя "дружества" и ми призлява. Останали "институции" от 19в. които само симулират някаква дейност и паразитират доволно
6
1
 
10
 
! Отговори
Харпии преди 1 година
На тия председатели на синдикатите защо не са публични заплатите и имотните декларации?
5
2
 
5
 
! Отговори
МВР Перник уроди преди 1 година
Да бяхте казали по от рано че Полицаите и мутри ЕКЗЕКУТИРАТ БЪЛГАРИ по поръчка на политици и Гешев та да бягаме на Запад навреме!
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само редовно правителство трябва да приеме бюджет. Гюров-мюров не е политик, и хабер си няма от това. Досега е трябвало вече да се сформира, но заради некомпетентността и егоизма на ПП, не е. Работата на служебното правителство е да осигури честни избори, ако партиите немогат да разговарят за кабинет.
3
3
 
4
 
! Отговори
Юлиян Георгиев урода преди 1 година
Пернишки терористи на Главният Прокурор Иван Гешев Екзекутират Българи по особено мъчителен начин с честоти удрят Нервната Система!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ясни и точни правила които са разписани от директивата на ЕС за минималната заплата за всеки един член от съюза,тя трябва да е минимум 50 процента от средната за всяка една страна членка,какво толкова има да се умува от служебното правителство или което и да е друго на власт?
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууу,какъв ум,какво заключение....