Жители на Царево, Приморско, Созопол и Бургас на протест

Искат оставка на ВиК-а Бургас заради водната криза
12 дек 2022 11:52, Анисия Иванова
14
Жители на Царево, Приморско, Созопол и Бургас на протест
Снимка: БГНЕС

Жители на Царево, Приморско, Созопол и Бургас, сред тях общински съветници и представители на партии, протестираха пред Областната управа в Бургас.

Те са недоволни от кризата с водата, която се очертава по Южното Черноморие. Преди 4 дни Областната управа обяви частично бедствено положение заради критичното състояние на Пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна", който захранва с вода 4 общини.

Декларация с 3 искания внесоха в Областната управа протестиращите.

Още по темата

Те настояват за оставката на ръководството на ВиК-а Бургас, за яснота около състоянието на Пречиствателната станция, както и да бъдат посочени хората, които ще отговарят за решаването на проблема.

"Ние сме убедени, че нещата не са така, както ни се представят. Това съоръжение повече от 15 г. е в извънексплоатационен срок. Неговият вид е на нещо, което не се използва…Вижда се и във времето назад, че в капиталовата програма никога не е вкарано, не е заложено за ремонт това съоръжение…Всички знаем, че сега няма да има режим на водата, но от доклада на ВиК-Бургас става ясно, че до лятото със сигурност ще минем на воден режим", заявиха протестиращи пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Д. Николов преди 1 година
А уж нямало да бъде политически протеста ,а имало представители на политически партии. А сега де?
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2023 може би ще бъде най-добрата година за България. Голяма е вероятността нашият враг Русия да се разпадне на части и парчета.
10
1
 
7
 
! Отговори
Чери преди 1 година
Присъединявам се към протеста защото живея в Бургас, работя в сферата на строителството и съм наясно за безобразното поведение на "ВиК" ЕАД Бургас. Политиката е възложителите да изграждат със собствени средства мрежите им, а дружеството само прибира парсата и нищо срещу това.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5: сигурно хотелите нищо не плащат. Много бързо забравихте хотела в София който от години не е плащал ток, закачен без електромер. Много бързо забравяте офцее
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искат оставка на този от ВИК със заплата 40,000лв на месец? Робите по добре да не навдигат глава докато плебейте царуват. Офцееее с протести до сега нищо не постигнахте 30г, нищо! Вместо протести се хванете и малко по сериозно започвате да пипате, тогава ще се усетят.
7
4
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Какви жители?!? Здравко БигБрадъра, Живко Табаков, Емил Пейчев общински съветник от Царево син на ДС агент и др. Горе долу броят се на пъстите на двете ръце.
6
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Ми добре. Няма лошо.Протестите са разрешени. Не е като едно време.
5
1
 
7
 
! Отговори
ВАЖНОТО Е БИЛО преди 1 година
ДА ИМА ВОДА ЗА ХОТЕЛИТЕ > между другото хотелиерите плащат ли вода ?
4
4
 
7
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм. Алчността и завистливостта ви към хората от другите области на България ви се връща . Това е принципът : " Бог види и наказва ! " .
3
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сега убедихте ли че трябва да се мисли по изборите бургас наи добрия град заживот герб и в симеонов те управляват областта къде са парите
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха строихте билдинги по 5-6 етажа и ги кръщават къщи за гости, протести няма. Когато вдигнаха хотели по целия бряг, също протести няма, напротив всички са доволни, че се развивал турцизми, демек далавера ще падне. Сега е късно, пийте бира като сте жадни, а за къпане - в морето. Малко ще поразбурате фекалиите, плуващи отгоре и става
1
5
 
17
 
! Отговори
555 преди 1 година
Хубав район на Бг, но населението там е мн тъпо, особено хората от Китен и Приморско