София, широк център - кал, кофи за боклук, грозна картинка!

В Helpbook ни алармираха за отворена шахта със стърчащи кабели
18 яну 2023 07:17, Анисия Иванова
73
София, широк център - кал, кофи за боклук, грозна картинка!
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на сигналите в Helpbook.info ще ви запознаем с няколко сигнала от район „Възраждане“.
Един от тях е озаглавен "София, широк център. Грозна картинка! Тротоар, пешеходна пътека, кал, кофи за боклук на едно място".
Ето какво ни пише нашият потребител: Уважаеми дами и господа, изпращам Ви снимки от място, което е отговорност на СО - район "Възраждане". Снимките сами говорят повече от това, което ще напиша.

Не мога да скрия възмущението си от небрежната работа на общинската администрация в лицето на районния кмет г-жа Савина Савова и подчинените и служители. В случая става дума за сериозно разминаване в работата по тротоарите и пътното платно на бул. "Ал. Стамболийски" в частта му с номер 98. Вижда се как тротоарът е правен на няколко етапа, има разделителна линия от плочки между отсечките и самите плочки са различни. Вижда се също и пълната липса на какъвто и да е синхрон между планировка и реалната ситуация на терен. В жертва на безхаберното планиране и изпълнение са паднали две възрастни и здрави дървета (прилагам снимка от август 2022). За тях вече е късно и предполагам случая ще се замете под килима. Остават няколко въпроса, на които бих искал да получа конкретни отговори:

1. При положение, че в единия край на пешеходната пътека има дънер с кално петно, как се предполага от там да преминават пешеходци, майки с детски колички и инвалиди?
2. Така положеният тротоар, видно от снимката, разкрива няколко вечни кални петна около основите на дърветата. Това така ли ще остане или ще правим ремонт на ремонта?
3. Кофите за боклук най-често не са приятна гледка и същевременно са изпитание за обонянието на преминаващите. Необходимо ли е тяхното място да бъде на пътното платно (където има опасност и от пътен инцидент), непосредствено до преминаващите пешеходци?
4. За сметка на чий бюджет ще бъдат направени нужните корекции?
5. Публично някой ще понесе ли отговорност за това недоразумение?

Моля за Вашето съдействие тази грозна картинка да бъде коригирана и отговорните служители да не постъпват повече така. Благодаря предварително!

Сигнализираха ни за осуетена кражба на медни кабели от строителна площадка  в същия район, но за съжаление въпреки видеозаписа случаят не търпи развитие за залавяне и санкции на виновниците.

Същият потребител ни писа отново с малко по-различна причина: "Прикрепил съм снимки от мястото на инцидента. На тях се вижда ясно отворената шахта, наполовина изтеглени и стърчащи нагоре кабели, разхвърляни материали. В това положение се намира обекта от 11.01.2022 до днес 15.01.2022. Оградите на обекта са съборени в голямата си част. Дори в днешния ден има и паркирани частни автомобили вътре в площадката, която беше валирана, за да бъде асфалтирана в бъдеще. Възмутителното за мен в случая е липсата на контрол от СО – район Възраждане по изпълнението на възложените дейности. Изглежда общината и фирмата изпълнител не се интересуват от вида и размера на нанесените щети. Възможно ли е и някой да използва случая и да планира да „изпише“ по-големи щети от нанесените? Моля, да бъде увеличен контролът по изпълнението", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
управлават хора с монго ниска лична хигиена
45
0
 
1
 
! Отговори
Грипчо преди 1 година
Проблемите не са само в центъра на София! На 80 метра от община Подуене няколко човека от години паркират в градинката/ на гърба на 18 поликлиника/, друг докарва счупени коли без капаци и врати, престояват по няколко месеца в същата градинка и никой от общината не вижда този проблем! И към ме-кащите, че-кащите и о-кащите-- щом в София ви е ,,смешно и грозно"......ами стойте си в хубавата провинция, че от вашите коли/ СО, РВ ,К , В и др/ няма къде аз да паркирам!
44
3
 
6
 
! Отговори
Debo преди 1 година
Откакто ГЕРБ поеха управлението на столицата всичко се превърна в един бардак, такава мизерия има само в държави от четвъртия свят.Напълно африкански модел-разбити тротоари,нашарени сгради, ***,също така етноса се настани за постоянно в центъра визирам до съдебната палата
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е вие май не живеете в България, а??
42
1
 
15
 
! Отговори
Само София? преди 1 година
цялата държава изглежда все едно е бомбандирана. С едно излизане си разбиваш обувките. Срамота!
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЛудКакво значение има дали е ремонт на паркинг или не е? Фактът е, че има необезопасена дупка и някой може да си загуби крака в нея. Закон сигурно има, ама той си е "врата у поле".
40
15
 
6
 
! Отговори
Да не коментирам, не преди 1 година
Бясна съм на статията и на коментиращите! Защо!? Защото: 1. В София е направено много, естествено не достатъчно, Това е и поради причината, че в София, за разлика от останалите социалистически страни, метрото започна да се строи през 1985-6 г. при това с темп на костенурка. 2. Ако не се отделяха пари за строеж на линиите на метрото щеше да има много повече пари. 3. В повечето райони на София, при това някои и втори мандат районните кметове са от т.нар. партии на промяната!
39
8
 
14
 
! Отговори
Кой има интерес преди 1 година
Сгази София са пуснали поредната оплюваща статия. Проблеми в града винаги ще има. Въпросът е кой какво е направил за София ? Бориса Бонева да обясни какво точно полезно сътвори за столицата ? Освен че беше инициатор на забраната за нормални автомобили в центъра, пробутване на скъпи електрокари без да плащат данъци, дж. ен.дър тротинетките които блъскат хората по тротоари и паркове, премахване на картите за една линия и само за метро..и бог знае какво още ако стане кмет !
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПЕШЕВ_мъляци има в цял свят, но държавите и столиците им не са! Управляващите са виновни за цялата мизерия, профани са във всяка област
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хората, които управляват България са некадърни и продажни, в центъра на София арестуват дори болни от епилепсия хора... джобят данъкоплатеца, както се разхожда, изловиха хероиновите крале и се заеха с епилептиците, предлагам на полицаите да се позиционират пред "Св. Иван Рилски"
36
2
 
7
 
! Отговори
haha преди 1 година
Савина Савова е по-некадърна и от Данчето! Живея в района и проблемите не са един и два, а адски много. Районната администрация не си мърда пръста.
35
1
 
19
 
! Отговори
Апартамент преди 1 година
За 3000 Евро на квадрат са такива условията.
34
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си дошъл от Самоков,София ти се вижда рай.Не забелязваш грозно наредените жълти павета,ужасните тротоари,падащата мазилка от сградите в центъра на града,ремонт на ремонта е всекидневие,мръсните улици,немити с месеци,а тези,които не са асфалтирани от тошово време са като лунен пейзаж.Ама нали вие си я избрахте,сега ще търпите.
33
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гарантирано от ГЕРБ!
32
13
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами тези от "Спаси София" да изберат за Кмет някой като Десислава Иванчева и тще я оправят по бързата процедура, важно е жълтите плочки да са на мястото си за да има къде се сбират джихадистите на ДеБе, ПеПе и СиЕ, за останалото ще се погрижат Черепа, Прокопиев, Маджо и Бобокови...Освен това да не забравяме че тези дето обитават столицата не са раждани на прословутите жълти плочки, а са сбирани от села, паланки и махали на милата ни Родина, като са донесли със себе си навиците и битовизмите си
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Фандъкова в бяло!
30
6
 
11
 
! Отговори
Суверенът преди 1 година
Работа, работа, работа.
29
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудното управление на некадърната селска гербава фитка Фъндани. То не може да си едновременно гербав и кадърен, ако си гербав значи си некадърен, ако си кадърен няма да станеш гербав.
28
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е герболяка да се връща на село да копа картофи!
27
4
 
28
 
! Отговори
Max преди 1 година
Бангладеш на Балканите