Съпругът на починалата родилка: Казаха ми, че сме изтеглили късата клечка

В момента тече аутопсия, за да изясни причините за смъртта
Обновена: 26 май 2023 09:50 | 26 май 2023 09:33, Стела Стоянова
36
Съпругът на починалата родилка: Казаха ми, че сме изтеглили късата клечка
Снимка БГНЕС


"Жена ми е починала в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8 ч. Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения."

Това каза Мартин Симеонов - съпруг на починалата 29-годишна родилка от Русе, пред Нова тв.

„Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето. Отговорност ще търся до последно”, заяви той.

Мъжът посочи, че по време на раждането детето се задушава и се налага Цезарово сечение. „То е извадено живо и здраво, проплаква веднага. Жена ми също е добре. 14 часа след това, цяла нощ сме си писали. Имаше страшно големи болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, казах й, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че много я боли. В 3:40 ч. сутринта ми писа: „Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя”, допълни той.

„Тя става, за да повика сестрата, и се свлича на земята. Кога са я намерили - не е ясно… когато са се наспали”, смята Мартин.

Още по темата

Пред камерите на медиите в Русе между него и директора на болницата Иван Иванов възникна словесен сблъсък.

Секунди след като мъжът каза пред събралите се журналисти, че причината за смъртта е белодробна емболия, "това излиза от експертизите", от думите на директора стана ясно, че всъщност в същия момент тече аутопсия и чак след нея ще се разбере точно какво е причинило смъртта.

„Изказвам моите съболезнования. Нека да не правим квалификации. Искам да бъде извършена аутопсия, която върви в момента. Близките държаха да бъде освободено тялото, а ние да се извърши аутопсия, защото и аз съм родител и искам да знам какво става“, каза директорът. „Стандартният период за аутопсията е 25 дни, но патоанатомите ще го съкратят“, допълни той.

Новороденото момченце е здраво, дали са му името Белослав, защото майката е държала много на него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: родилкапочинала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали до леглото има все пак бутон , ако има нещо , натиснала ли го е ? Болките са нормално нещо след операция .Дори и всичко да е наред човек пак може да почине , акушерката до родилката ли е хъркала ? Да не е чула някоя друга родилка ? Защо непременно се обвинява някой лекар , хората могат да си отидат навсякъде , дори и да са здрави , защо се търси виновен , понякога няма виновни . Никой не иска да си отиде пациента му , особено в родилно са свикнали на здрави пациенти .
27
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 29 преди 1 година
Така е, никой не е безсмъртен, хората не случайно казват, че родилката с единия крак е в гроба. Но да легнеш да спиш, когато имаш жена след секцио, която при това е сигнализирала, че има силни болки, и да не повикаш лекар, за да се види какво става, на нищо не прилича.
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че хората са смъртни и всеки може да умре по всяко време. Безсмъртни няма. При белодробна емболия нищо не може да се направи, ако ще и Господ да е до леглото и. Тромба се откъсва, запушва важен кръвоносен съд. След минута умира. Шанс за спасение никакъв.
25
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 1 година
Фънки използваше израза "късата клечка", когато се падне нещо, което изпълнителят не може да направи, поради липса на възможности, те не са универсални все пак. Така че в случая, късата клечка са изтеглили медиците, дето са оставили жената да си отиде. И оная, ненаспалата се мед.сестра, дето е решила, че нощните смени са все едно е на хотел, да се наспи. Жалко за младия живот и за детенцето, което ще расте без майка. Дано има възмездие.
24
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 година
В общи линии ако трябва да избирам между такова болнично заведение и липсата на всякакво, бих избрала второто.
23
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Шефката на интензивното е пълен скандал. Някога ще попадне от другата страна и сигурно сама ще си го поиска даже. В общи линии ако Дунава погълне това болнично заведение, ще направи услуга на цялата общност. Канев едва ли е инвестирал, за да се получи такова безумие.
22
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 1 година
Имам опит с тази болница. Така или иначе баща ми беше с напреднала болест и щеше да си отиде без значение в коя болница..НО това заведение е скандал! Хирургичниото са няколко петела хирурга с его до небесата и квачки мед сестри дето им се мазнят. Понеже е провинция и нямат конкуренция, съответно няма и чувство за самопреценка. Масово се изписват хора, дето не са в състояние да излязат на самоход, но по преценка явно са здрави. Явно ако някой умре в болницата се отваря много документация...
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма доктори и лекарските грешки се прощават, дори когато става дума за причиняване на смърт. Държавата се разпада, трябва промяна.
20
0
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
До Боже,не знам към кой бог ссе обръщаш,но мъката на тоя свят,е че той е българин и че заради него българите остават безнаказани за всичко,това е мъката на човечеството
19
4
 
2
 
! Отговори
щял да преди 1 година
търси отговорност този безсрамник,като са го назначили на работа по шуробаджанашка линия,като си е купувал диплома и шофьорсак книжка,като е укривал данъци и т.н.и т.н. никой от него не е търсил отговорност,баси наглостта българска наистина,безгранична
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Довечера в осем,да попляскаме на убийците.
17
1
 
22
 
! Отговори
гражданка преди 1 година
Какви дни....Трябваше до ЧАСОВЕ да я направят тая аутопсия....И да я изтипосат тая заспалата дежурна сестра да даде изявления - Уважаеми медицински работници, нощните ви дежурства не са за да СПИТЕ там, а да работите т.е.да се грижите за болните, в случая за токущо родила жена....Не ви ли е малко срам, от това което показа съпругът от телефона си....Моят съпруг е работил в завод- нощни смени....Не съм чувала да е СПАЛ..Трагедия - западнала държава, да не дава Господ нукому! Бог да я прости !
16
1
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Без аутопсия НЕ може да се знае причината за смъртта. ПРИ БЕЛОДРОБНА ЕМБОЛИЯ НЯМА БОЛКИ В ОПЕРИРАНОТО МЯСТО. ТОВА Е ПОДХВЪРЛЕНО ЗА ЗАБЛУДА НА СЕМЕЙСТВОТО И МЪЖЪТ Е ПОВЯРВАЛ.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спестили са медикаменти, проспали са животът на един млад човек. Алчни, бездушни, убийци под специална закрила...
14
1
 
19
 
! Отговори
Боже преди 1 година
колко мъка има на този свят!
13
12
 
2
 
! Отговори
Теди преди 1 година
МОЖЕШЕ И ДА Е ПО- ЗЛЕ БЕБЕТО ДА Е БИТО С БУТИЛКА ПО ГЛАВАТА
12
4
 
26
 
! Отговори
Жиката преди 1 година
Съдът нищо няма да помогне.Саморазправа е решението.
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Късата клечка"?! Това да не е Фънки в "Като две капки вода"?Смятайте до къде им е паднало нивото на лекарите щом за пожубен живот говорят като за неуспешна имитация в шоу.И после има вяра, че ще те излекуват.
10
5
 
29
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Ужас. Ама от вчера ми давате Тина търнар....за нея , че е на 10000 години голема мъка, а за тоя млад живот нема проблеми....
9
1
 
22
 
! Отговори
Исуса преди 1 година
Ужас хора, да не стига никой, без значение цвета и вярата....мъката си е една и съща за всеки....никой не е застрахован....тия хора вече нема са хора....кой крив кой прав....мъката си остава....