Туристите избягаха в Турция и Гърция, където условията са по-добри

Хотелиер: Морето е чисто, сами сме виновни за бавния старт на сезона
3 юли 2023 09:29, Анисия Иванова
360
Туристите избягаха в Турция и Гърция, където условията са по-добри
Снимка: Bulgaria ON AIR

Само преди дни министърът на околната среда и водите Юлиан Попов заяви, че има целенасочена кампания срещу българския туристически сезон.

"На Слънчев бряг улиците би трябвало да бъдат пълни, но сега всичко е празно. Има спад от миналата година между 20 и 30%. Кампания срещу българския туристически сезон може би има, но в крайна сметка ние сме си виновни. Трябваше да се постараем повече туристите, да не бягат в Турция и Гърция, където условията са много по-добри", каза хотелиерът Стоил Далевски в студиото на "България сутрин".

Въпреки спекулациите, че лошото време и замърсяването на водите са едни от основните причини за бавния старт на летния сезон, Стоил Далевски смята, че това не е така.

"Времето на морето беше много добро и валежите траеха най-много два дни. Относно съмненията за водата - проблемът също не е там. Проверки постоянно се правят и замърсяване няма. Ако има, то ще започне от Румъния и чак тогава може да стигне и до нас", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Стоил Далевски подчерта, че се предвижда среща с министъра на туризма Зарица Динкова относно проблемите.

"Относно бежанците от Украйна, много от нас все още не са получили парите, които трябваше да ни дадат. Разбира се, обяснение също не са ни дали", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз реших тази година да почивам без бой и за това ... Иначе съм си взел по навик бинт, реванол и нещо против разстройство.
307
7
 
1
 
! Отговори
morski преди 10 месеца
Спрете с този селски туризъм по южното черноморие,Китен,Созопол,Царево и прочие селца,и отидете във Варна,малко култура да видите.
306
7
 
4
 
! Отговори
UFX преди 10 месеца
КОЙ ЛУД СЕДИ НА БЪЛГАРСКИЯТ ГЬОЛ??!...
305
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Препоръката ми към нашите хотелиери е да си заделят някой лев и да идат в чужбина, да видят как се прави. Балъците ще свършат в един момент.
304
1
 
7
 
! Отговори
Тоалетна преди 10 месеца
Тоалетна си е нашето море и това е неоспорим факт
303
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
в българското черноморие, Цените са необосновано високи. Нищо специално няма в предлаганите стоки и храни, нито пък в обслужването, обслужването е доста зле
302
5
 
1
 
! Отговори
торбичка преди 10 месеца
някои туристи. В Турция в хотел камерата засича как нашенец пълни торбичка от Била с масло в малки разфасовки. И се качва в автобуса за обратно - за България. Автобусът е спрян и българинът е помолен да върне.
301
0
 
4
 
! Отговори
повече преди 10 месеца
среща с министъра на туризма Зарица Динкова относно проблемите.Значи ще искат повече пари
300
3
 
2
 
! Отговори
до 313 преди 10 месеца
Правят го някои туристи. В Турция в хотел камерата засича как нашенец пълни торбичка от Била с масло в малки разфасовки. И се качва в автобуса за обратно - за България. Автобусът е спрян и българинът е помолен да върне... резил, голям, взетото масло! Но е бил в Турция на море. Знам го от свидетели. Срам голям! Искам да кажа, ходете където искате, но националното достойнство - на първо място!
299
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки който е отишъл в Турция и Гърция знае как те се държат с клиента. Преди ги биехме поне по цени но тази година се забравиха родните наглеци.
298
1
 
5
 
! Отговори
нашенско преди 10 месеца
Да ви опиша на какво станах свидетел в наш, български хотел на морето - всяка сутрин, на блок маса е сервирана закуска. Хубава и достатъчна. Българските туристи и туристки награбват колкото могат от всичко /извън консумираното/, правят сандвичи с наличните продукти от закуската и отиват на плажа. Така спестяват обяда... И така - доста време. Тогава собственикът /чорбаджия, изедник, мутра и т. н./ се принуди да регулира закуската... някак си. Ако това го правите и в Гърция, жална ви майка.
297
0
 
4
 
! Отговори
Статистик преди 10 месеца
Като четеш коментарите, ще си помислиш, че не са писани от българи, а от жителели на Швейцария. 150 лв обяди, 5 пъти на море в чужбина, море през зимата и подобни. Или пък този сайт е някакъв клуб на заможни.
296
12
 
10
 
! Отговори
Китен преди 10 месеца
Скъпите туристически услуги и в Гърция, и в Турция са недостъпни за нашего брата, средния българин. Ето защо, като прекрачи границата и отиде в някой гръцки къмпинг, го обзема телешки възторг, че е в Гърция на море. Да ви напомня - и там е ден година храни. Нищо по различно, защото и гръкът плаща данъци, дава заплати и храни семейство! Ама, сиромашко невидяло, нагъва домати от багажника, и се радва, че е в Гърция!
295
8
 
9
 
! Отговори
морето преди 10 месеца
Прочетох доста коментари и останах с впечатлението, че в Гърция като пристигнете върху вас се изсипва мана небесна - всичко ви е направо без пари, гърците на ръце ви носят и се чудят как да ви угодят... Де, посмали ***! Това е туризъм с цел печалба и хората си гледат интереса. И не може да е точно така, както тук си пишете. Да, бълг. хотелиери имат много да наваксват и който съумее, ще го направи. Но и да пишете насилени хвалби за Гърция, просто не е уместно. Излагате се.
294
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами оправете условията на бг черноморието и туристите постепенно ще се върнат. Бийте турците и гърците с цени и качество и нямате проблем.
293
2
 
20
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
По северното крайбрежие на Гърция е пълно с коли с варненска и бургаска регистрация!! Аз ли да съм *** да отида там от където и местните бягат!
292
8
 
14
 
! Отговори
Един преди 10 месеца
Хайде всички големи патриоти от Възраждане да подкрепят родния бизнес и родната икономика. Оставете ги предателите на майка България, които ходят във Византия и Османската империя. ПУ! Покажете що за горди българи сте, развейте знамето, развейте до него и руското, врътнете едно хорце, пуснете си някой мазен циганскu кюч3к, напсйвайте украинците и им обяснете как те са виновни за всичко и че много ги мразите просто защото така сте прочели във Фейса и така. Да живее България!!!
291
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вместо ЕС и специално германците да ни дадат едно рамо, че тук е спокойно и безопасно, те напротив- усилват психозата на немците, че сме близо до войната и плашат ошашавения немец, който не само ще му сменят пола скоро, но к нормалната кола му я замених със смешен електрокар
290
1
 
23
 
! Отговори
I’m преди 10 месеца
Цените са необосновано високи. Нищо специално няма в предлаганите стоки и храни, нито пък в обслужването.
289
1
 
30
 
! Отговори
Историк преди 10 месеца
Просто е .Тук не става дума за патриотизъм..Има цена срещу качество на услугата. Явно нашите курорти не могат да я постигнат. И затова масово се ходи по Гърция и Турция.