Пламен Димитров: Хората вече не издържат

Не искаме нищо непосилно на фона на 74 млрд. в бюджета
16 юли 2023 13:08, Александър Попов
43
Пламен Димитров: Хората вече не издържат
Снимка: БГНЕС

"Хората вече не издържат. На протестите имаше представители на различни групи. Депутати от ключови парламентарни групи подкрепиха 2/3 от нашите искания, малко над 220 млн. лева за заплати. В началото на седмицата ще се срещнем с техни експерти", заяви пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.

И подчерта отново, че пари могат да се вземат от капиталовите разходи, които, по думите му, са завишени:

"8,2 млрд. лева капиталови разходи са предвидени в бюджет, който се приема на 1 август. Към 1 април капиталовата програма е изпълнена на 1,8 млрд. лева. Кой нормален човек може да помисли, че в следващите пет месеца могат да бъдат похарчени около 6,5 млрд. лева? Или ще бъдат похарчени урбулешката, или няма да бъдат похарчени. Затова смятаме, че 500 млн. лева от тях могат да останат. Този буфер е много ясен. Вторият буфер е издръжката на системите, където има едни 200 млн. лева".

Димитров посочи, че синдикатите не искат нещо непосилно на фона на 74 млрд. лева в Бюджет 2023.

"Заплатите догонват, инфлацията е генерирана от външни фактори и от някои печалби, в това число и в България, от сектори, които непремерено бяха или дофинансирани и подпомагани несъразмерно, или имаха геополитически възможности да реализират свръхпечалби. Това дава тласък на инфлационните процеси допълнително".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: КНСБПламен Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
село преди 8 месеца
Добрутро,Керо.ТОПЛАТАВОДА,ТВ,ТЕЛЕФОНА,Америка и МНОГО ДРУГИ,СА ОТДАВНА ОТКРИТИ.НЕГОВАТА-ЛЕСНА-ОТ ВРЕМЕ НАВРЕМЕ,СЕ ИЗТЪПАНИ по ТВ,ДИГНЕ ГЮРУЛТИЯ,ПРИБЕРЕ си ХИЛКИТЕ-ГОТОВО.ТЪЙ И БАБА ЗНАЕ.
32
0
 
2
 
! Отговори
Е как бе преди 9 месеца
В коя друга държава издържат комунисти мутри корумпирани ченгета,как да не издържат!
31
2
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 9 месеца
Така е.Хората вече не те издържат,празен дърдорко!
30
2
 
1
 
! Отговори
Въпрос : преди 9 месеца
Откога взе да ти пука за хората ПацоУ? Къде се крие като мишок досега последните 30 г,Г-н СинДикаЛи333?!?!? М? Покажи на тия ора как го бараш,как са мяташ,колко получаваш,колко са раздаваш...
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От горещините.
28
1
 
7
 
! Отговори
тхб преди 9 месеца
докато един работник храни 15 чиновника и 7 политика така ще е
27
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 9 месеца
То и аз вече не издържам,бате!Работя при теб и като дойде време за заплата на фиша минималната,в плик при Мимето/оная с големите джуки и цомби,твойта бе,да бе чуе жена ти/ още 100 лева и викаш,толкова,като не ти отърва оди у Гърция да береш портокали!
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ох,и аз вече не издържам да ви гледам фалшивите протести.На който не му изнася,да ходи в частния бизнес.Там дават повече пари.Ама искат и работааа.
25
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В България никога не се е живеело по-добре за цялата и история. Такива като този полудяват от този факт.
24
2
 
6
 
! Отговори
макро икономика преди 9 месеца
наивниците а те са 95% дали им е известно за какво иде реч??????....преди 6 месеца нали им вдигнаха доходите какво стана???сега пак искат повишение на заплатите...това не се прави случайно!!!!да не си мислите че този индивид на снимката и синдикатите мислят за вас обществото как да живеете по добре?!вдигат ви доходите и разходите за нормален живот преди това растат правят ви контролирано още по големи роби!!!ще ви вдигнат доходите с 10% ама разходите с 40% това което го го правят не случайно!!!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблемът в България не са толкова заплатите, колкото естеството на работата. Ако нямаш ангажименти и деца и живееш в собствено жилище 2000 лв са напълно достатъчни.Въпросът е какво ще правиш да ги вземеш тия пари, едно е да копаш по 12 ч на ден в студ и пек на открито, друго е на лека и приятна работа, зимата на топло, лятото на климатизирано и прохладно. Ако работата е тежка и гаднна и за 4000 лв не си струва да работиш, най-често такава работа е 3 в 1, ще работиш на 3 длъжности за тия пари.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не издържат хората... искат да събират за ново Бентли..
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не издържат хората, а по курортите няма свободни места!!!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А по време на Бойковото управление как издържаха,бе пишман синдикалисте?Новите май те отбиха от яслата и сега си го връщаш.
19
9
 
9
 
! Отговори
абе я да питам преди 9 месеца
магазините пълни , моло също , кръчми и чалготеки се пръскат по шевовете , коли се карат непрекъснато , масово на екскурзии и море у гръцко , турско и други дестинации ! е къде я видехте тая бентотия този недостиг на пари ??? беден човек ше си го позволи ли това ? за бабите и дядовците по селата е друга тема .
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече не издържат и затова през уикенда има километрични опашки към Гърция...
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бяла кратуна *** и пенция и заплата влачи :)))
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хората вече не издържат. . . . . А защо не виждам хора да протестират на улиците, както е в Италия, Франция или други държави? Не вярвам вече на никой! Или всички българи са глу па ци или някой силно лъже, като за първото трябва да се изделят поне още 2-3 милиона!
15
1
 
17
 
! Отговори
Имам съсед пенсионер преди 9 месеца
Беше на работа до скоро.Ходи сутрин рано по контейнерите за смет,когато няма много хора, защото мизерува.Друг, който е на мин.раб.заплата постоянно иска заеми.Ужас.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И ние и затова хващаме Т2 не чакаме държавната хранилка.! И да не вършим нищо.Питайте който и да е за мнението на държавел служител. 9/10 ще в негативно!